play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 205
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afyonkarahisar, MXGP'ye ev sahipliği yapacak
27-07-2021, 23:13
sadmin
Patron
KONU:
208,394
MESAJ:
566,253
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Pirelli, F1'le olan anl...
Formula 1 Haberleri
Ferrari, Bahreyn'e yeni...
Formula 1 Haberleri
Red Bull'un baş tasarım...
Formula 1 Haberleri
Petronas, sürdürülebili...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Aston Martin AMR26 gerç...

Yorum: #1
Afyonkarahisar, MXGP'ye ev sahipliği yapacak

[Resim: 34857.4f137e07.f1tr.com]

Dünya Motokros Şampiyonası'nın İtalya'da yapılması planlanan 10'uncu ayağı, 'MXGP of Afyon' adıyla 7-8 Eylül'de Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Böylece MXGP'nin hem 9 hem de 10'uncu ayağı Afyon Motor Sporları Merkezi'nde yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 4-5 Eylül 2021 tarihleri arasında MXGP of Turkey Dünya Motokros Şampiyonası'nın 9'uncu ayağı Afyonkarahisar'da yapılacak.

İtalya'da yapılması planlanan 10'uncu ayak yarışları da Türkiye'ye alındı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Türkiye'de ilk kez bir şampiyonaya kentin adının verildiği 'MXGP of Afyon'a ilişkin bilgiler verildi.

"En iyi pist, en iyi altyapı, en iyi padok ödülleri etken oldu"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, "Dünya Afyonkarahisar'da buluşmaya devam ediyor. Uluslararası Motosiklet Federasyonu tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'nin düzenlemiş olduğu başarılı organizasyonlar ve Afyon Motor Sporları Merkezi'nin en iyi pist olmasının yanı sıra en iyi alt yapı, en iyi padok, ödüllerine sahip olması da bu organizasyonda en önemli etken oldu" dedi.

Afyonkarahisar'ın spor kenti olması noktasında büyük emek harcadıklarına dikkati çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Afyon Motor Sporları Merkezi, dünyanın 'En İyi Pist' ve 'En İyi Padok' ödüllerine layık görüldü. Organizasyonumuzda hiçbir sıkıntımız yok. Salgın dolayısıyla 2020'deki şampiyonayı gerçekleştiremedik. Bu spor organizasyonunun Afyonkarahisar ile ülkemize büyük katkısı olunca Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

"Motor sporlarında marka şehir olacağız"

TMF ve Afyonkarahisar Valiliği ile el ele vererek 'Güvenli Ülke Türkiye' sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Başkan Mehmet Zeybek, "Eylülde 9'uncu ayağı Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek MXGP'nin 10'uncu ayağı İtalya'da yapılacaktı. Yapılan görüşmeler neticesinde İtalya'da yapılması planlanan 10'uncu ayağı da 'MXGP of Afyon' ismiyle Afyonkarahisar'a kazandırdık. Afyon ismini de motor sporlarında bir marka haline getirmeye çalışıyoruz. Almış olduğumuz bu MXGP'nin 10'uncu ayağını da Afyonkarahisar'ımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"Netice bizleri gururlandırdı"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de Afyonkarahisar'ı sporda bir marka kent haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yurdunuseven, "Türkiye'de ilk defa bir ilin adı spor organizasyona verildi; MXGP of Afyon. Bu bizim için çok büyük organizasyon ve gurur. Bunun için 6 aydır çalışılıyordu. Bugün bu neticeyi görmüş olmanın mutluluğu ve gururu, bizleri çok onurlandırdı" dedi.

rtrrtr



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
27/07/2021, 23:13

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Motor sporlarındaki bir sonraki sürpriz kariyer değişimini Ayhancan Güven mi yapacak? sadmin 0 126 05/11/2025, 19:28
Son Mesaj: sadmin
  Resmi: Ayhancan Güven, Formula E testi yapacak! sadmin 0 215 24/06/2025, 10:36
Son Mesaj: sadmin
  BMW, Toprak'ın ayrılık kararı sonrası Münih'te kritik bir toplantı yapacak sadmin 0 170 09/06/2025, 0:17
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1