play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 199
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Quartararo, Assen MotoGP cezası için hakemlere öfkeli
27-06-2022, 21:36
sadmin
Patron
KONU:
202,855
MESAJ:
560,414
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Max Verstappen KAZANMAK...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls, 2025 Amer...
Formula 1 Haberleri
Steiner: Verstappen 202...
Formula 1 Haberleri
F1, Austin’da Kavurucu ...
Formula 1 Haberleri
Fred Vasseur, Ferrari F...

Yorum: #1
Quartararo, Assen MotoGP cezası için hakemlere öfkeli

[Resim: 38385.ab312d31.f1tr.com]

Şampiyona lideri Fabio Quartararo, Hollanda Grand Prix'sinde Aleix Espargaro ile kazası yüzünden verilen uzun tur cezası için hakemlere öfkelendi.

Yamaha sürücüsü Assen'de gerçekleştirilen yarışın beşinci turunda Aprilia sürücüsü Espargaro'yu geçmeye çalışırken kaza yaptı ve İspanyol'a çarptı.

Espargaro bu temasın ardından çakıllara girdi ve ikinci sıradan 15. sıraya geriledi. Aprilia sürücüsü, 8.5 saniye kaybetti ve nihayetinde dördüncü sırada finiş gördü.

Kaza, inceleme altına alındı ve hakemler, Quartararo'ya Britanya Grand Prix'si için uzun tur cezası verdiler.

Bu ceza sosyal medyada büyük tepki çekti ve Quartararo, hayal kırıklığını Instagram üzerinden dile getirdi.

Quartararo, "Bir sonraki yarış için uzun tur cezası... Artık geçiş yapmaya çalışamıyorsunuz çünkü fazla hırslı olduğunuzu düşünüyorlar."

"Yılın başından beri bazı sürücüler 'yarış kazaları' yaşadılar ama görünüşe göre benimki fazla tehlikeliydi."

"Hakemlere yaptıkları harika iş için tebrikler. Bir sonraki sefer ceza alacağımı düşünmemek için geçiş yapmaya çalışmayacağım." dedi.


Yamaha patronu Massimo Meregalli ise Quartararo'nun cezasının ağır olduğunu söyledi ve şunları ekledi: "Yarışa iyi bir performans koyma umuduyla başladık."

"Bu yarış için iyi hazırlanmıştık ama yarış böyle bir şey."

"Fabio'nun ilk kazasını bir yarış kazası olarak görüyoruz ve bir sonraki yarış için ona bir ceza verme kararının ağır olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda beraberinde hiç kimseye hasar vermediğini ve Aleix'in yine de puan aldığını düşünürsek, bunun önceki yarışlarda ceza verilmeyen kazalar ile tutarsız olduğuna inanıyoruz."

"Bu arayı, yarışı sindirmek için kullanacağız ve Silverstone'a yarışmaya hazır bir şekilde döneceğiz."

Bu son ceza, LCR Honda sürücüsü Takaaki Nakagami'nin Barselona'da Alex Rins ve Francesco Bagnaia'yı da beraberinde götürdüğü 1. tur kazası için bir ceza almadan kurtulmasının ardından, hakemlerin verilen cezalardaki tutarlılığı hakkındaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Tıpkı bir hafta önce Mugello'da Rins ile yaptığı kaza gibi, bu olay da bir yarış kazası olarak değerlendirilmişti.

Rins, Barselona'daki Nakagami kazasının ardından mevcut hakemlerin yetersiz olduğunu söyleyerek öfkelenmişti.

Sürücüler uzun süredir pist sınırı cezalarına karşı da hayal kırıklıklarını dile getiriyorlar.

Eski Dünya Superbike sürücüsü Chaz Davies, Twitter üzerinden, şimdiki hakemlerin yalnızca sürücülerin pistte mücadele etmelerini engellediklerini bildirdi.

Davies şunları yazdı: "FIM MotoGP hakemleri paneli: sürücüleri gelecekte gerçekten yarışmaktan uzaklaştırarak harika bir iş yapıyor."

"Talihsiz bir yarış kazasını bariz pervasız sürüşten ayırmakta temel bir başarısızlık var."

Ducati sürücüsü Jack Miller da Assen'de Maverick Vinales'i engellediği için aldığı cezaya sinirlendi ve "saçmalık" olarak nitelendirdi.

Quartararo, 5. virajdaki olayın ardından Assen yarışına yeniden katıldı ancak bozuk bir çekiş kontrol sensörü nedeniyle 12. turda aynı virajda tekrar kaza yaptı.

Daha sonra, ilk kazasında pite gelmesinin ardından kendisini tekrar piste yollayan takım kararını sorguladı ve kendini yaralamadığı için" şanslı" olduğunu söyledi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
27/06/2022, 21:36

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Resmi: Diogo Moreira, LCR Honda ile 2026’da MotoGP’ye adım atıyor sadmin 0 70 Dün, 0:33
Son Mesaj: sadmin
  Diogo Moreira, 2026 MotoGP Sezonu İçin LCR Honda’ya Terfi Etti sadmin 0 41 14/10/2025, 22:40
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu’nun Ekip Şefinin Geleceği Belirsizliğini Koruyor: Yeni MotoGP Bağlantıları Ortaya Çıkıyor sadmin 0 91 14/10/2025, 0:45
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1