play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 253
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miller, Moto3'teki ölümcül kazanın tekrarının sürekli ekranlara verilmesini ''kabul edilemez'' buluyor
31-05-2021, 22:09
sadmin
Patron
KONU:
200,168
MESAJ:
557,455
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Tekrar İzle
Formula 1 İngiltere GP ...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
İngiltere GP 2025 - Pol...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
İngiltere GP 2025 - 3. ...
Formula 1 Haberleri
Antonelli: "Geliştirmem...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Her hafta hav...

Yorum: #1
Miller, Moto3'teki ölümcül kazanın tekrarının sürekli ekranlara verilmesini ''kabul edilemez'' buluyor

[Resim: 30827.73237867.f1tr.com]

Ducati MotoGP sürücüsü Jack Miller, geçtiğimiz hafta sonu Mugello'da Moto3 sıralama turlarında gerçekleşen ve Jason Duspasquier'in hayatını kaybettiği kazanın tekrarlarının sürekli olarak ekranlara getirilmesini ''kabul edilemez'' bulduğunu söyledi.

Dupasquier, geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Moto3 sıralama turlarında korkunç bir kazaya karışmıştı. İsviçreli pilot, kazada ağır şekilde yaralanmış ve olayın hemen ardından Floransa'daki bir hastaneye kaldırılmıştı.

Cumartesi günü sürücünün tedavisinin devam ettiği ancak durumunun kritik olduğu açıklanmıştı. Pazar günü ise genç sürücünün vefat haberi geldi.

Sıralama turlarındaki kazanın ardından kırmızı bayraklar çıkmış ve seans durdurulmuştu. Seansın durdurulduğu bu süre zarfında, kazanın tekrarı çokça kez ekranlara getirilmişti.

Miller, bu durumdan rahatsız olduğunu ve kazanın boyutundan dolayı Ducati'nin misafirhanesinde yer alan televizyonları kapattırdığını belirtti.

Konu hakkında konuşan Miller, "Geçtiğimiz Cumartesi misafirhanemizde yemek yiyordum ve televizyonda Sky TV açıktı. Ben de bütün televizyonların fişini çektirdim çünkü sanırım kazanın 10 tane tekrarını gördüm."

"Bence bu, kabul edilemez. Olayı bilmiyorsunuz, neler olduğunu bilmiyorsunuz."

"Biz kazaya karışan sürücülerin iyi olmasını umup, onlar için dua ederken; bu durum yaşanmamalı. Bu görüntülere sahipler ve bunların ekranda olmaması gerek."

"Ancak yaşadığımız dünya artık bu. Her şey medyayla ve daha çok izlenmeyle alakalı. Yani yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Kazaların ardından ekrana getirilen tekrarlar, geçen sezonki Avusturya Grand Prix'sinde Johann Zarco/Franco Morbidelli kazasının ardından geçen sene de gündeme gelmişti.

Pazar günü gerçekleştirilen İtalya GP'sini kazanan Fabio Quartararo, Dupasquier'in kazasının ardından canlı fotoğraflarını görmenin ''güzel olmadığını'' söylese de yayıncıların da işinin kolay olmadığını ekledi.

[Resim: 30828.0dc888a0.f1tr.com]

Quartararo,"Geçen sezon, sanırım Avusturya'da bir çok kez kazanın tekrarını görmüştük ve bence bugün kazayı 1-2 kez gördük."

"Sonrasında o virajı ve helikopteri de gördük. Bir kaç dakika sonra 350 km/s hızla geçeceğin bir yeri böyle görmek güzel değil."

"Bu bizim için kolay değil ama yayıncıların işi de kolay değil. Yani evet, tekrardan işinize odaklanmadan önce kafanızı yeniden toplamanız gerekiyor." dedi.

KTM sürücüsü Brad Binder ise kazaların tekrarlarının bazen olumlu olabileceğini çünkü kazaya karışan sürücülerin hareket edebildiği görüldüğünde bunun pilotları ''sakinleştirdiğini'' belirtti.

Yayıncıların böyle bir duruma olan yaklaşımlarını değiştirip değiştirmemesi gerektiği sorulan Binder, bu soruyu şöyle yanıtladı: "Bu zor bir soru. Dürüst olmak gerekirse, bu soru için bir cevabım yok."

"Kaza tekrarlarını izlemek hoş değil ama aynı zamanda olayların iyi olduğunu ve sürücülerin hareket edebildiğini gördüğünüzde, bu sizi sakinleştiriyor. Fakat yapacak bir şey yok."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
31/05/2021, 22:09

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Toprak'ın yerini almasının ardından Miller, MotoGP'de kalmak istediğini açıkladı sadmin 0 44 20/06/2025, 2:15
Son Mesaj: sadmin
  Morbidelli, Britanya'daki kazanın ardından Espargaro'ya hâlâ öfkeli sadmin 0 44 09/06/2025, 0:46
Son Mesaj: sadmin
  Miller'ın yeni adresi Dünya Superbike Şampiyonası olabilir sadmin 0 50 26/05/2025, 23:39
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1