play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 200
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bagnaia: "Hedefimiz bu değil ve yarın için çalışacağız"
06-08-2023, 00:22
sadmin
Patron
KONU:
204,285
MESAJ:
561,965
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Steiner: "Haas, tartışm...
MotoGP
2025 MotoGP Valensiya a...
Formula 1 Haberleri
Vowles: "Colapinto'nun ...
Motor Sporları
Türkiye’nin genç yıldız...
Formula 1 Haberleri
Hulkenberg, Bortoleto’n...

Yorum: #1
Bagnaia: "Hedefimiz bu değil ve yarın için çalışacağız"

[Resim: 43654.facb560d.f1tr.com]

MotoGP şampiyona lideri Francesco Bagnaia, 'çok zor' bir Britanya Grand Prix sprint yarışında bu sonucu elde etmesine sebep olan sorunun ne olduğunu bilmiyor.

Ducati sürücüsü Cumartesi günkü yarışta dördüncü sırada yer alırken açılış turunda beş sıra geriledi.

Daha sonra 15. virajda yan yatarak daha fazla pozisyon kaybetti ve sonunda yarışı takım arkadaşı Enea Bastianini'nin arkasında en düşük puanlı Ducati olarak tamamladı.

Son Dünya Şampiyonu Bagnaia, ısınma seansında 'bir şeylerin iyi çalışmadığını' hissettiğini ve motosikletin 'çok hareket ettiğini' söyledi.

Takımın sorunun ne olduğunu henüz bilmediğini, ancak bunun kendi ayarlarından kaynaklanmadığından 'oldukça emin' olduğunu söyledi.

Yarıştan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Samimiyetle söylüyorum, ekibim zaten çalışıyor ve verileri kontrol edip ne olduğunu anlamaya çalışıyor."

"Bu sabah ıslak zeminde ikinci antrenmanda ikinciydim, sıralamalarda pole pozisyonu için mücadele ediyordum."

"Daha ısınma turundan itibaren bir şeylerin yolunda gitmediğini anladım ve her şeyi yapmak oldukça zordu. Sürücüler beni sürekli geçiyordu ve ben de bu şekilde yavaş giderken biraz sınırdaydım."

"Çok zordu ama seviyemizi biliyoruz, 15. sıranın bizim pozisyonumuz olmadığını biliyoruz. Hedefimiz bu değil ve yarın için çalışacağız."

[Resim: 43655.9c02cb9a.f1tr.com]

"Motosiklet çok fazla hareket ediyordu. Isınma turunda sadece ıslak lastikleri ısıtmaya çalıştım ve neredeyse her yerde dışarı taştım."

"Neler olduğunu anlamıyordum, sadece odaklanmaya ve başlangıçtan itibaren zorlamaya çalışıyordum ama yarışa başladığımızda ve ilk frenlemeyi yaptığımda neredeyse kaza yapıyordum."

"Sonra tüm yarış boyunca çok fazla risk aldım, 10 tur risk aldım."

"Ne olduğunu bilmiyorum ama kaza yapan motosikletti, bu yüzden belki de bunu kontrol etmeliyiz, ancak bunun ayarlarla ilgili olmadığından oldukça eminim."

Geçen yıl Silverstone'da da benzer şekilde zor bir dönem geçiren Bagnaia, Cuma günkü yarışı 11. sırada tamamlamış, Cumartesi sabahı biraz iyileşerek üçüncü antrenmanı yedinci sırada bitirmiş ve yarışa beşinci sırada başlamıştı.

Bagnaia yarışı, Cumartesi günü ilk sprint podyumunu alan Aprilia sürücüsü Maverick Vinales'in ve şimdi KTM'de yarışan takım arkadaşı Jack Miller'ın önünde bitirdi.

İtalyan sürücü bu yıl şansını tekrar döndürebileceği konusunda iyimser ve şunları söyledi: "Dün öğleden sonra kullanılmış lastiklerle harika hissediyordum, yeni ve kullanılmış lastiklerle oldukça rekabetçiydim."

"Bence bu pistte fark yaratmak diğer pistlere göre daha zor çünkü arka lastik tüketimini daha fazla dikkate almanız gerekiyor."

"Çok fazla veya yanlış zamanda zorlamamak çok önemli. Önde olmak, savaşmak için performansımız var ve her iki durumda da kuru veya ıslak zeminde üst sıralar için savaşabileceğimizi düşünüyorum."

"Bence dün birçok sürücünün rekabetçi olma potansiyeline sahip olduğunu gördük. Daha önce de söylediğim gibi, bu pistte farkı yaratan tek bir turdaki performans değil, birçok turdaki performanstır ve sürekli tempoya sahipseniz, 20 tur boyunca bir avantajınız olabilir."

"Bence dün potansiyelimiz oldukça yüksekti, lastik tüketimini iyi kontrol ediyorduk ve bu kesinlikle bize yardımcı olan bir şey. Ancak birçok sürücünün bizim durumumuzda olduğunu düşünüyorum, o yüzden neler olacağına bakacağız."

"Geçen yıl, sanırım 10 ya da 11 sürücü aynı üç saniye içerisindeydi ve bu normalde olmayan bir şey. Yani burası özel bir pist."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
06/08/2023, 0:22

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Jorge Martin, planlanan Valensiya GP dönüşü için çifte uzun tur cezası aldı sadmin 0 99 Dün, 1:48
Son Mesaj: sadmin
  Ducati’nin Sorunu Sadece Bu Değil: MotoGP Yıldızından Uyarı sadmin 0 35 Dün, 0:56
Son Mesaj: sadmin
  Valencia Wildcard’ı Yamaha V4 MotoGP İçin “Önemli” Bir Adım sadmin 0 45 13/11/2025, 23:38
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1