play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Katar GP 30 Kasım 2025

[Formula 1 Katar 29 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Katar GP 28 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 170
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alex Marquez, MotoGP'de Honda'yla devam edecek "motivasyona sahip değilmiş"
23-08-2022, 13:40
sadmin
Patron
KONU:
204,856
MESAJ:
562,571
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Norris’in Verstappen Ta...
MotoGP
Deniz Öncü, Marc VDS Mo...
Formula 1 Haberleri
Madrid GP’sinde büyük g...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Bir Yarış Takımına Nası...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1, IndyCar ve Super Fo...

Yorum: #1
Alex Marquez, MotoGP'de Honda'yla devam edecek "motivasyona sahip değilmiş"

[Resim: 42033.9177286f.f1tr.com]

Alex Marquez, LCR Honda'yla devam edecek motivasyona sahip olmamasının, 2023 için Gresini'ye geçişinde rol oynadığını söylüyor.

MotoGP'de iki podyumu bulunan Marquez, MotoGP'deki ilk yarışına 2020 yılında Honda ile çıkmıştı ve kariyerine Honda motosikletleriyle devam etmişti ancak gelecek yıl Ducati motosikletlerine geçecek çünkü 2023 için Gresini ile anlaştı ve Enea Bastianini'nin yerini alacak.

Marquez'in iki kez podyuma çıktığı MotoGP'deki ilk yılındaki performansı gelecek için ümit vericiydi ancak Marquez, diğer Honda sürücülerinde de olduğu gibi RC213V'ye geçilmesinin ardından 2020'deki performanslarını tekrarlamakta zorlandı.

LCR Honda'dan ayrılarak Gresini'ye geçecek olan Marquez'in yerini Alex Rins alacak. Rins, direkt olarak Honda ile 2 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Autosport'a konuşan Marquez, hem kendisinin hem de LCR Honda'nın bir değişime ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Marquez ayrıca, ayrılma kararını takıma söylediğinde 2023 için elinde başka bir takımdan teklif olmadığını ve o dönemde koltuk bulamamasının gerçek bir risk olduğunu söylüyor.

Marquez, "Sachsenring'de geleceğimle alakalı direkt olarak takım menajeri ile görüştüm, sergilenebilecek en iyi yaklaşım bu ve insanların neler istediğini görüyorsunuz."

"Onunla konuştum ve 'Lucio, bence benim bir değişime ihtiyacım var. Bence takım olarak sizin de bir değişime ihtiyacınız var. Burada kalmak için gerekli motivasyona sahip değilim. Takımla gerçekten mutluyum ama bence motosiklet değişimine ihtiyacım var.' dedim."

"Ona bunları söylediğimde bana herhangi bir teklif gelmemişti, bu yüzden Lucio'ya 'Belki de gelecek yıl evde olacağım.' da dedim.

"Ancak özellikle de motosikleti için motivasyonum bulunmayan bir takımı takip etmeye devam etmeyeceğim. Benim bu konuşmamın ardından Rins'le görüşmeye başladılar ve ben de başka takımlarla görüştüm. Şanslıyım ki Gresini'de fırsat buldum."

"Dürüst olmam gerekirse, 2023'te sürüş yapmamam opsiyonlardan biriydi çünkü Superbike'a ya da başka bir şampiyonaya gitme adımı o esnada masada yoktu."

"Kendime şöyle dedim: Burada [MotoGP] yer yoksa bir yıl beklersin ve hayatındaki diğer hedefini görürsün."

"Şanslıyım ki Gresini opsiyonum vardı ve ama açıkça konuşacak olursam, hayatta başka şeylere yönelmek de opsiyonlardan biriydi." dedi.

[Resim: 42034.4cf6a490.f1tr.com]

Marquez, kendisinin Almanya'da takımdan ayrılmak istediğini söylemesinden önce Honda'nın zaten mevcut sürücü kadrosunu değiştirmeyi düşündüğünü ve Honda'nın bu tutumunun da onun ayrılma kararını güçlendirdiğini dile getirdi.

"Bence iki taraf için de benzer bir his vardı. Honda da nedense sürücülerini değiştirmeleri gerekiyormuş gibi hissetti ve değişiklik yapmak istedi. Bu konuya çok girmeyeceğim."

"Ancak sürücüleri değiştirme kararı Honda'nındı. Beni, Pol'u [Espargaro] değiştirme fikirleri onlarındı. Taka [Nakagami] ile neler olacak göreceğiz."

"Bu pozisyonda takımla devam etmenin bir opsiyon olmadığı benim için çok açıktı."

Honda, geçtiğimiz günlerde, son zamanlarda içlerinde bulunduğu zor zamanlardan çıkmak için düşünce yapılarını değiştirmeleri gerektiğini söylemişti ve bu yüzden de 2023 için sürücü kadrosunda değişimlere gidildi.

Rins ile LCR Honda için anlaşılırken, 2020 Dünya Şampiyonu Joan Mir'in de fabrika takımına katılması bekleniyor.

Ancak Marquez, sürücü kadrosunda değişimlere gidilmesinin, test sürelerinin çok sınırlı olduğu bu dönemde Honda'nın sorunlarını çözeceğini düşünmüyor.

"Günün sonunda yeni sürücülerin Suzuki, Yamaha ya da Ducati'den gelmesi fark etmiyor. Sezon sonunda sadece bir test var ve bir testle gelecek sezon için motosikleti değiştiremeyeceksiniz.

"Ancak gelecek yıl ne yapmaları ve neyi geliştirmeleri gerektiğine dair iyi yorumlara sahipler çünkü şu an tüm Honda sürücüleri aynı yorumlara ve sorunlara sahipler."

"Bence yeni şeyler denemek için düşünce yapılarını biraz değiştirmeleri gerek. Sezonun bir noktasında biraz kayboldukları bir gerçek ancak bence şimdi doğru yolda gitmeye çalışıyorlar ve sezonun sonunda onlarda ne olduğunu göreceğiz."

[Resim: 42035.4ae604a5.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
23/08/2022, 13:40

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  MotoGP Başkanı’ndan Sürpriz Açıklama: “Kullanabileceğimiz F1 Pistleri Var” sadmin 0 30 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Ezpeleta: "MotoGP bazı F1 cadde pistlerini kullanabilir" sadmin 0 31 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Zarco, MotoGP'nin yeni radyo sistemini eleştirdi: "Ses kalitesi oldukça kötü" sadmin 0 37 Dün, 22:45
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1