play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 371
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2021 Moto3 Doha: Çaylak Acosta pit yolundan başladığı yarışı kazanarak tarihe geçti
04-04-2021, 18:56
sadmin
Patron
KONU:
208,359
MESAJ:
566,218
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Casey Stoner: Rakipler,...
Motor Sporları
Bathurst Kazasında Sırt...
Formula 1 Haberleri
Cadillac, Formula 1 Hed...
Motor Sporları
Yeni Ducati Panigale V4...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Bir F1 Pilotu ile Testl...

Yorum: #1
2021 Moto3 Doha: Çaylak Acosta pit yolundan başladığı yarışı kazanarak tarihe geçti

[Resim: 47045.cc52a938.f1tr.com]

2021 Moto3 sezonunun ikinci yarışı olan Doha Grand Prix'sini Pedro Acosta kazandı ve pit yolundan başlayıp yarış kazanan ilk Moto3 sürücüsü oldu.

Losail'de gerçekleştirilen Moto3 yarışı 18 tur üzerinden gerçekleştirildi ve temsilcimiz Deniz Öncü ve Pedro Acosta da dahil olmak üzere yedi sürücü yarışa pit yolundan başladı.

Startla birlikte liderliğe Gabriel Rodrigo çıkarken, Jaume Masia startta yavaş kalınca dördüncülüğe geriledi. İyi start alan isimlerden biri olan Darry Binder, birkaç viraj sonra Rodrigo'yu geçerek ilk sıraya oturmayı başardı.

Yarışın lideri hemen hemen her tur değişti ve yine Moto3 standartlarında yakın bir yarış vardı.

Bir noktada liderliğe Tatsuki Suzuki yükselirken, Jeremy Alcoba kendisini geçmeyi başardı.

Galibiyetin favorileri arasında olan Binder, ilk virajın ardından takım arkadaşı John McPhee ile temas yaşayıp dışarı açıldı ve yakın ön grupta bir anda kendisini 14. sırada buldu.

Son altı tura Kaito Toba ilk sırada girdi ancak ilk virajda yine çok sayıda sürücü yan yana gelirken, Andre Migno güzel bir atakla liderliğe yükselmeyi başardı, daha sonra liderlik tekrar Toba'ya geçti.

Bitime dört tur kala, liderlik için savaşan Jeremy Alcoba ile McPhee arasında, ilk virajda korkutucu bir kaza yaşandı. Bu kaza sonrası her iki pilot da yarış dışı kalırken, McPhee rakibinin üzerine yürüyerek kendine tekme attı. İkili arasında bir süre kavga yaşandı.

Bu olayın ardından Binder liderliğe yükselmişti ancak Masia, bitime üç tur kala liderliği 23 yaşındaki sürücüden almayı başardı. Ancak son iki dakikaya girilirken ilk virajda Rodrigo'dan güzel bir atak geldi ve liderliğe oturdu.

Son iki tura Rodrigo, Masia, Binder, Pedro Acosta ve Migno ilk beş sırada girdi.

Son tur yine oldukça heyecanlıydı. Losail pistinin yapısı gereği, ilk viraja lider girmek büyük önem taşıyordu ve son turun ilk virajını lider geçen ismin galibiyet için büyük bir avantaja sahip olacağı biliniyordu.

Yarışa pit yolundan başlayan Acosta, yarış boyunca inanılmaz bir yükseliş gerçekleştirdi ve son turun ilk virajına lider şekilde girmeyi başardı.

Son turun tamamını üstün şekilde götüren Acosta, son virajda hata yapmadı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek unutulmaz bir zafer elde etti.

Geçen yıl Rookies Cup'ta şampiyon olan Acosta, hem kariyerinin ilk zaferini aldı hem de pit yolundan başlayıp zafere ulaşan ilk sürücü oldu.

Binder bir noktada 14. sıraya kadar gerilese de, damalı bayrağı ikinci sırada görüp önemli puanlar kazanırken, Niccolo Antonelli üçüncü olarak podyuma çıktı.

Andre Migno uzun savaşın ardından dördüncü, Toba beşinci, Izan Guevara altıncı ve Ayumu Sasaki yedinci oldu.

İlk onu Ryusei Yamanaka, Masia ve Adrian Fernandez tamamladı.

Temsilcimiz Deniz Öncü, pit yolundan başladığı yarışı 18. sırada tamamladı.

[Resim: 47046.11e80250.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/04/2021, 18:56

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Jorge Lorenzo: “2026 MotoGP’de Maverick Vinales, Pedro Acosta’yı Geçecek” sadmin 0 144 Dün, 2:27
Son Mesaj: sadmin
  Marc Marquez destekli Moto3 sürücüsü, Alex Marquez’in Yerine Gresini’ye Geçebilir sadmin 0 126 12/02/2026, 21:58
Son Mesaj: sadmin
  Pedro Acosta, 2027 MotoGP Sezonunda Ducati ile Anılmaktan Neden Memnun Olduğunu Açıkladı sadmin 0 117 10/02/2026, 0:01
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1