play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 139
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercedes ile arayı kapatan Ferrari, şampiyona ikinciliğini istiyor
20-11-2023, 23:07
sadmin
Patron
KONU:
198,809
MESAJ:
555,882
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
F1 Videolar
Miami GP 2025 - Lego ya...
F1 Videolar
Miami GP 2025 - Yarış ö...
Formula 1 Tekrar İzle
MotoGP Fransa 2025 - Fu...
Formula 1 Haberleri
2025 Emilia Romagna GP ...
MotoGP
2025 MotoGP Fransa: Ola...

Yorum: #1
Mercedes ile arayı kapatan Ferrari, şampiyona ikinciliğini istiyor

[Resim: 50388.70ad9e5e.f1tr.com]

Ferrari takım patronu Frederic Vasseur, Mercedes ile arayı büyük oranda kapatmalarının ardından kalan tek yarışta şampiyona ikinciliğini almak istediklerini söyledi.

Ferrari son yarış Las Vegas GP'de topladığı 26 puanla, Mercedes'le arasını 16 puan daha kapattı ve şampiyonadaki puan farkını dörde indirdi.

Yarışta galibiyet şansını da kaçıran İtalyan ekibin patronu Frederic Vasseur, sözlerine yarışı değerlendirerek başladı.

Motorsport.com'a konuşan Vasseur şöyle dedi: "İyi puanlar aldık ve bu sonucu hak eden Charles ile galibiyetten çok da uzak değildik."

"Sanırım yarışta üç kez Red Bull'u geçtik ve Carlos'un da yaşadıklarına rağmen çok iyi yükseldiğini düşünürsek, iki araçla da gayet iyi performans sergiledik."

"Charles'ın bugün kariyerinin en iyi sürüşlerinden birini gerçekleştirdiğini düşünüyorum, Carlos da yarışın ikinci bölümünde çok güçlüydü."

"Singapur'da Red Bull yavaşladığı için kazanmıştık ama bu sefer son viraja kadar onlarla mücadele ettik."

"Abu Dabi'ye giderken bu ivmeyi korumalıyız; her iki pilot da şu an harika bir iş çıkarıyor. Abu Dabi'de Mercedes'i yakalayabileceğimize inanıyorum."

Vasseur hedeflerinin şampiyona ikinciliği olduğunu gizlemiyor.

"Birkaç yarış önce onların 60 puan gerisinde olduğumuzu düşünürseniz, bence iyi bir yoldayız."

"Fakat Abu Dabi tamamen farklı bir hikaye olacak, dört puan çok şey anlamına da gelebilir, az da."

"Bu hafta sonu Monza'da, Singapur'da, Meksika'da gördüğümüz üzere farklı şartlar ve farklı hamurlara sahip pistlerde iyi performans gösterdiğimizi, bunun da bizi Abu Dabi öncesi daha da motive ettiğini söyleyebilirim."

"Momentum bizim tarafımızda fakat neler olacağını göreceğiz."

[Resim: 50389.9809af1a.f1tr.com]

Vasseur sonrasında yarışı bir bütün olarak yorumladı.

"Her şeyden önce hafta sonunun F1 için büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum. Herkes biraz olumsuzdu fakat bence gösteri muhteşemdi, yarış da muhteşemdi. Muhtemelen sezonun en iyi yarışıydı."

"Sizin açınızdan durum nasıldı bilmiyorum ama pit duvarından bakıldığında iyi bir yarıştı."

"Biraz garip hissediyoruz, çünkü pole pozisyonunu aldık, yarışta Red Bull'u üç kez geçtik ve ikinci olduk. Bu normal değil! Bence güvenlik aracının zamanlaması bizim için en kötü senaryoydu."

"Pit stoptan sadece dört tur sonra oldu; yine de Charles iyi bir iş çıkardı. Carlos da öyle çünkü perşembe günü olanları, 1. antrenmanı, ek olarak ilk turdaki kazayı düşünürseniz... 20. sıraya düştü ve 6. sıraya yükseldi. Bence bizim için iyi bir hafta sonuydu."

Güvenlik aracı olmasaydı yarışı kazanıp kazanamayacağı sorusuna Vasseur, "Açıkçası 'eğer şöyle olsaydı, böyle olsaydı' gibi şeylerle yarışmak istemiyorum. Fakat en büyük avantajı Max sağladı çünkü 10 tur önce pite girmişti." cevabını verdi.

Vasseur, sert lastikte aşınma sorunu yaşadıklarına pek inanmıyor.

"Bence güçlüydük. Verstappen'in daha fazla aşınması vardı, lastikleri bizden önce bitirdi. Muhtemelen ilk bölümde orta hamurun lastik yönetiminde daha iyiydik fakat sert lastik durumun kötü olduğunu düşünmüyorum. Lastik yönetiminde iyiydik."

"Yine de dikkatli olmalıyız. Mesela Mercedes geçen hafta lastik yönetiminde hiç iyi değildi fakat bu hafta sonu iyi bir iş çıkardılar. Pistten pite, hamurdan hamura hikaye değişiyor. Bugün şartlar sezonun geri kalanına kıyasla çok soğuktu ve iyi bir lastik yönetimine sahiptik."

"Fakat sadece son yarışta değil, birkaç yarış önce de durum böyleydi."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
20/11/2023, 23:07

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Claire Williams, Russell'ın Mercedes'e geçişini engellemesi hakkında: "Aldığım en zor kararlardan biriydi" sadmin 0 22 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Max Verstappen, Ferrari GT3 testine 'takma isimle' katıldı! sadmin 0 23 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes yeni güncellemelerle yarış temposunu artıracak sadmin 0 28 Dün, 17:59
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 3 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1