play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 170
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McLaren, Singapur'da en hızlı turu kovalamak için Norris'i neden pite almadığını açıkladı
24-09-2024, 15:42
sadmin
Patron
KONU:
205,208
MESAJ:
562,953
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Norris, Katar’daki stra...
Formula 1 Haberleri
McLaren, 2025 Katar GP’...
Formula 1 Haberleri
Red Bull, 2026 Formula ...
Formula 1 Haberleri
Mark Hughes: McLaren’in...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2025 Katar Grand Prix’s...

Yorum: #1
McLaren, Singapur'da en hızlı turu kovalamak için Norris'i neden pite almadığını açıkladı

[Resim: 57683.3bb00f13.f1tr.com]

McLaren, Formula 1 Singapur Grand Prix'sinde en hızlı turu kovalamak için Lando Norris'i pite almamayı tercih ettiğini çünkü “aracı bitiş çizgisine getirmeye odaklanmak” istediğini açıkladı.

Lando Norris, Marina Bay Sokak Pisti'nde pole pozisyonunu şampiyona rakibi Max Verstappen'e 20 saniye fark atarak ezici bir zaferle taçlandırdı.

Ancak, RB'den Daniel Ricciardo'nun son turda yeni yumuşak hamur lastikleri takarak McLaren pilotunun önceki en iyi zamanını geçmesiyle Norris'in ilk grand slam'i engellendi.

Verstappen'in 52 puan gerisinde olan Britanyalı pilotun ekstra puanı kaçırması, McLaren'ın RB ile ana takım Red Bull arasındaki ilişkinin altını çizmesine neden oldu.

Norris, Verstappen’e 28 saniyelik bir fark açarak ikinci bir pit stop yapma zamanı yaratmıştı, ancak McLaren onu pite alma kararı vermedi.

McLaren patronu Andrea Stella, dar bir sokak pistinde arka sıradaki arabaların arkasında kalma riskinin Norris’i rahatsız edebileceği endişesiyle ikinci bir pit stop yapmaktan kaçındıklarını açıkladı.

Stella, McLaren'ın Norris'e, Verstappen'e karşı avantajını arttırmak için pit stop yapmasını söylemeyi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine medyaya şunları söyledi: “Hayır, ikinci stintin ikinci bölümünde dikkatimizi çeken şey, arkadan gelenlerin arkasına geçer geçmez aracın zorlanmaya başlamasıydı.”

“Bu nedenle, tamamen sorun yaşamadan, hata yapmadan, kilitlenme olmadan arabanın güvenli bir şekilde bitiş çizgisine ulaşmasına odaklandık.”

“Antrenmanlarda da gördük ki yavaş bir aracın arkasına geçtiğiniz anda araçta bir sorun varmış gibi görünüyor. Bu sadece kirli havanın etkisi.”

“Bu yüzden odak noktamız tamamen aracı bitiş çizgisine getirmekti.”

“Lando'ya en hızlı turu atmayı denemesini önerdik, o da bunu başardı ama bundan sonra artık en hızlı tur hakkında konuşmak istemedik.”

[Resim: 57684.3d3b3fda.f1tr.com]

Norris McLaren'ın kararına katılıyor

Norris'in McLaren'ın seçimiyle ilgili herhangi bir endişesi yok gibi görünüyordu. Nitekim Norris, bariyerlere yakın geçerek atlattığı iki tehlikenin öndeki kirli havadan meydana geldiğini açıkladı.

“Ön kanadı bariyere çarptım, bu yüzden belki de biraz zarar görmüş olabilir, ama muhtemelen değiştirecek kadar olduğunu sanmıyorum, yine de bilmek zor.”

“Bu arabalarda bir şeyi birazcık değiştirdiğiniz anda, oldukça büyük bir etkisi olabilir ancak hissettiğim bir şey yoktu.”

“Yani, zorluyordum ama aynı zamanda önümdeki araçların -ister üç, ister dört saniye önde olsunlar- kirli havasını da yakalıyordum.”

“Geçmişte attığım 20 tura göre değişiyor. Biraz daha az yol tutuşunuz, biraz daha az yere basma kuvvetiniz var. Lastikler gitmeye başlıyor.”

“Sadece beni hazırlıksız yakaladı. Yani konsantrasyon eksikliği gibi bir şey değildi. Sadece benim için biraz sürpriz oldu.” diye açıkladı.

Norris McLaren'a pit yapma şansı vermeyi amaçladı

Norris, yarışın sonlarına doğru pite alınma opsiyonunu McLaren'a vermek için tempoyu zorladığını kabul etti.

“Evet, kesinlikle rahat rahat sürmüyordum.”

“Arayı açmak için zorluyordum.”

“Bir noktada, yarışın sonunda en hızlı tur için kendime bir fırsat vermek için bir pit penceresi açmayı denemek ve bunu başarmak istedim.”

“Daniel yarışın sonunda bunu benden çaldı.”

“Yani, evet, zor bir yarıştı. Aracı kullanmak kolay değildi, özellikle de sert lastiklerde. Orta lastiklerdekine göre çok daha fazla zorlandım.”

“Ve özellikle de trafik ve diğer şeylerle birlikte, stint'in ikinci yarısını yönetmek ilkine kıyasla biraz daha zordu, ancak zorluyordum.”

“Size şunu söyleyeyim, kesinlikle zorluyordum. Muhtemelen çok fazla, bu yüzden duvara iki kere bu kadar yaklaştım ama bunun dışında işler iyi gidiyordu.” diye açıkladı.

[Resim: 57685.63f6996a.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
24/09/2024, 15:42

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Norris, Katar’daki strateji tartışmalarına yanıt verdi: “Bununla ilgisi yok” sadmin 0 5 4 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  McLaren, 2025 Katar GP’sindeki strateji hatasını açıkladı sadmin 0 5 4 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Mark Hughes: McLaren’in Katar’daki Krizinin Perde Arkası sadmin 0 12 6 dakika önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1