play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 172
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McLaren, Red Bull’un arka kanat esneklik tartışmasındaki rolünü sorguluyor
18-04-2025, 12:21
sadmin
Patron
KONU:
206,460
MESAJ:
564,275
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Piastri, Alpine restini...
Formula 1 Haberleri
Sainz’dan Dakar öncesi ...
Formula 1 Haberleri
Leclerc, nişanını neden...
Formula 1 Haberleri
Cadillac’ten F1 öncesi ...
Formula 1 Haberleri
Russell, 2026 şampiyonl...

Yorum: #1
McLaren, Red Bull’un arka kanat esneklik tartışmasındaki rolünü sorguluyor

[Resim: 50573.351d17d7.f1tr.com]

McLaren, Formula 1’de devam eden arka kanat esneklik tartışmasında okları Red Bull’a çevirdi. McLaren F1 takım patronu Andrea Stella, bu konudaki tartışmalara yön vererek Red Bull’un tutumunu sorguladı.

2025 sezonunun başında F1 kuralları, arka kanatların daha sert olmasını zorunlu kılmış, Çin’deki ikinci yarışta bu kısıtlamalar daha da sıkılaştırılmıştı. Tartışma, 2024 Azerbaycan Grand Prix’sinde McLaren pilotu Oscar Piastri’nin MCL38 aracının arka kanadının üst kısmında esneme göstermesiyle alevlenmişti. Bu esneme, halk arasında “mini-DRS” olarak adlandırılan bir etki yaratıyordu.

Bu sezon kuralların sıkılaştırılmasına rağmen, Japonya’da Lando Norris’in MCL39’u ve Max Verstappen’in RB21’inin arka kanatlarına ait görüntülerde Norris’in aracının daha fazla esneme gösterdiği ortaya çıktı. Verstappen’in babası Jos Verstappen tarafından sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler, McLaren’a yönelik eleştirileri beraberinde getirdi.

Stella: “Asıl haber ne, neyi tartışıyoruz?”

Andrea Stella, Viaplay’e verdiği demeçte tartışmalara soğukkanlı bir yanıt verdi: “Gerçekten merak ediyorum, burada tam olarak neyi haber yapıyoruz? Ne hakkında konuşuyoruz? Bazı takımlar kanatlarında hiç esneklik istemezken, bazıları kurallar dahilinde buna izin veriyor. 100-200 kilogram yük binen her yapı esner. Kurallar içinde kaldığınız sürece bu bir performans tercihi meselesi. Red Bull’un yüksek hızda yükü korumak için çok çalışıyorlar, bu biraz sürüklenme (drag) yaratıyor ve tur zamanını etkiliyor. Biz ise biraz sürüklenme ve yükten feragat ediyoruz. Ama kurallara uyduğunuz sürece bu teknik bir mesele, yasal bir sorun değil. Peki, neyi tartışıyoruz?”

McLaren: “Arka kanadımız kurallara uygun”

McLaren, arka kanatlarının kurallara tamamen uygun olduğunu savunuyor. Pilot Lando Norris de tartışmalara katılarak Red Bull’un McLaren’ı suçlamak yerine kendi işlerini daha iyi yapmaları gerektiğini söyledi.

Şu an sürücüler klasmanında lider olan Norris, The Independent’a yaptığı açıklamada, “İnsanlar olayı yanlış anlıyor. Hepimiz kurallara tamamen uyuyoruz. Biz iyi bir iş çıkarıyoruz. Red Bull’un bizim yaptığımızı yapmak için yeterince vakti vardı ama yapmadılar. Şikayet etmek yerine daha iyi iş çıkarmalılar. Kurallar ortada, biz kurallar içindeyiz, daha ne istenebilir? Red Bull da sınırları zorlayan pek çok şey yapıyor,” dedi.

Norris, sosyal medyada yayılan görüntülerin bağlamından koparıldığını da belirtti: “Bu videolara bakıp yorum yapanlar biraz bilgisiz. Arka kanadın esnediğini nereden biliyorlar? Belki de tüm araç esniyor. İnsanlar istedikleri gibi yorum yapıyor ama aslında hiçbir fikirleri yok.”

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
18/04/2025, 12:21

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Jos Verstappen: "Red Bull artık bir aile gibi" sadmin 0 45 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull, yeni logosunu tanıttı sadmin 0 90 Dün, 13:21
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull, 2026'da Hadjar'dan neler bekliyor? sadmin 0 79 Dün, 0:27
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1