play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 162
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McLaren: "Ferrari, güç ünitesi değişikliğinden sonra daha hızlı"
27-10-2021, 20:26
sadmin
Patron
KONU:
206,460
MESAJ:
564,275
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Piastri, Alpine restini...
Formula 1 Haberleri
Sainz’dan Dakar öncesi ...
Formula 1 Haberleri
Leclerc, nişanını neden...
Formula 1 Haberleri
Cadillac’ten F1 öncesi ...
Formula 1 Haberleri
Russell, 2026 şampiyonl...

Yorum: #1
McLaren: "Ferrari, güç ünitesi değişikliğinden sonra daha hızlı"

[Resim: 40680.56cf9bb4.f1tr.com]

McLaren Formula 1 pilotu Lando Norris, Ferrari'nin son motor güncellemesinin onlara avantaj sağlaması nedeniyle, Ferrari'nin artık takımlar şampiyonasındaki üçüncülük mücadelesinde, açık bir şekilde önde olduğunu kabul etti.

McLaren pilotları Daniel Ricciardo ve Lando Norris, Monza'da heyecan verici bir duble yaptı, ancak sonraki yarışlarda Ferrari, hem Charles Leclerc hem de Carlos Sainz için geliştirilmiş bir güç ünitesi hazırladı.

2021 sezonu boyunca sıkı bir mücadelenin ardından, yeni güç ünitesi Ferrari'nin öne geçmesini sağladı ve bu da Leclerc'in Türkiye'deki ilk McLaren'ı 0.6 saniye ile geride bırakmasını sağladı.

Austin, Amerika Grand Prix'sinde her iki Ferrari de çok daha az bir farkla McLaren'ları geride bıraktı. Ancak yarışta dördüncü olan Leclerc, arkasındaki Ricciardo'ya kıyasla 1 pit stopluk fark yaratmayı başardı. Bu, Ferrari'nin İngiliz takımıyla aradaki farkı, sadece 3.5 puana indirmesini sağladı.

Zorlu bir yarışı Sainz'in arkasında sekizinci sırada tamamlayan Norris, "Ferrari açıkça bizden daha hızlıydı"

"Belki dışarıdan öyle görünmüyor olabilir çünkü Carlos, Daniel'in arkasında kaldı. Eğer Carlos, Daniel'in önünde olsaydı, Charles'ın yaptığı gibi arayı açardı. Bu yüzden tüm hafta sonu Ferrari'lere kıyasla hızımız eksikti." dedi.

[Resim: 40681.916d753d.f1tr.com]

Norris, Ferrari'nin yeni güç ünitesinden elde ettiği fazladan sürenin büyük bir fark yarattığını ve kalan beş yarışta McLaren için hayatı zorlaştıracağını kabul etti.

Ferrari'nin güncellemesinin, dengeyi İtalyan ekibine lehine mi çevirdiği sorusuna İngiliz, "Kesinlikle onların avantajına oldu."

"Şu anda kesinlikle üstünlükleri var. Her yerde daha hızlı değiller, sadece bizden daha tutarlı ve daha sürülebilir bir araca sahipler."

"Ancak bu, önde kalmak için zorlamaya devam etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Sezonun sonlarına doğru istediğimiz şey bu değil, onların önüne geçmek için daha fazlasını denemeli ve yapmalıyız." dedi.

Autosport tarafından Ferrari'nin hız avantajı konusunda ne kadar endişeli olduğu sorulduğunda, McLaren takım patronu Andreas Seidl, "Endişelenmenin bir faydası yok." dedi, ancak McLaren'ın avantajın Ferrari'de olduğunu kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Seidl, "Paketleriyle ve güç ünitesi tarafında yaptıklarıyla ileriye doğru iyi bir adım attıkları bir gerçek."

"Bu da onlara avantaj sağladı. Özellikle bize kıyasla son iki yarışta. Gerçek bu."

"Ancak aynı zamanda kendimize odaklanmamız da önemli; Araç tarafında veya güç ünitesi tarafında artık herhangi bir güncelleme olmadığını biliyoruz."

"Aracımızın gücünü biraz daha artıracak pistlerin geleceğini biliyoruz, ancak sezon sonunda Ferrari'ye kıyasla zorlanacağımız pistler de var."

"Her hafta sonu paketten maksimumu almak, düzgün hafta sonları geçirmek, düzgün yarışlar yapmak, iyi bir stratejiye sahip olmak önemli. Umarım bu, Abu Dabi'deki son tura kadar onlarla savaşmak için yeterli olur." dedi.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
27/10/2021, 20:26

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  FIA, önceki F1 kurallarındaki bir hatayı kabul etti: "Keşke daha iyisini yapabilseydik" sadmin 0 48 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Resmi Ferrari test ve yedek pilotu Zhou, 2026 sezonu öncesinde takımdan ayrıldı sadmin 0 87 Dün, 14:05
Son Mesaj: sadmin
  Ferrari’nin Yedek Pilotu, 2026 F1 Sezonu Öncesi Takımdan Ayrıldı sadmin 0 90 Dün, 13:29
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1