play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 144
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McLaren, 2023 Brezilya GP'de yeniden start ile Verstappen'in kaderini değiştirmeye çalışmış
08-11-2023, 00:03
sadmin
Patron
KONU:
200,048
MESAJ:
557,330
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Sainz: "Williams için f...
Formula 1 Haberleri
Gene Haas, Goodwood Hız...
Formula 1 Haberleri
Alpine, yedek pilotu Pa...
Formula 1 Haberleri
Norris: "Batarya yüzünd...
MotoGP
Dorna CEO'su Ezpeleta: ...

Yorum: #1
McLaren, 2023 Brezilya GP'de yeniden start ile Verstappen'in kaderini değiştirmeye çalışmış

[Resim: 49535.a7069efb.f1tr.com]

McLaren, Formula 1 Brezilya Grand Prix'sinin yeniden startında Lando Norris'in aracına yeni yumuşak lastikler takmayı seçmesinin ardından, zaferi kovalamaya çalışmış.

McLaren; Norris'in ilk virajda altıncı sıradan ikinci sıraya yükseldiği ve kullanılmış yumuşak lastiklerle yaptığı harika başlangıcın ardından, kırmızı bayrağın da etkisiyle strateji değiştirdi.

Çünkü yeniden startta güvenli oynamak ve Verstappen'in yaptığı gibi orijinal startta kullandığı yumuşak lastiklere bağlı kalmak yerine; ışıklar söndüğünde Norris'in liderliğe yükselmesi durumunda galibiyete uzanabileceğini düşündükleri için tamamen yeni bir sete yöneldiler.

McLaren takım patronu Andrea Stella, takımın lastik seçimi üzerinde kumar oynamaya değer olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Takımın Interlagos'ta Verstappen'i yenme şansı olup olmadığı sorulduğunda Stella, "Yaklaşımımız açısından, özellikle de kırmızı bayraktan sonra, kazanmak istedik."

"Başlangıçta en iyi yumuşak lastiklerimizi kullandık, böylece liderliği almaya çalışabilirdik. Belki de Verstappen'i alışılmadık bir pozisyona soktuk ve neler yapabileceğimizi gördük. Pite girdiği her an arayı kapatabiliriz diye düşündük."

[Resim: 49536.bd2c4c41.f1tr.com]

Ancak McLaren'ın planı suya düştü çünkü Verstappen yerini korumayı başardı.

Britanyalı pilot, ilk turlarda Verstappen'i gölgede bırakıp kısa bir süre için mücadele etse de, McLaren ekibi bu yakın takibin lastikleri aşırı ısıttığını fark ettiğinden geri adım atmaları gerekti.

Stella şunları ekledi: "Liderliği alamadık. Pist üstünde çok yaklaştık ama sonrasında lastiklerimiz aşırı ısınmaya başladı. Hedeflediğimiz tur zamanlarına ulaşmayı düşünmemiz gerekiyordu çünkü Fernando o etapta o kadar da geride değildi ve bizimle kalabilir gibi görünüyordu."

"Elbette ilk bölümde çok çalıştık. Bence bundan sonra Verstappen bir kez daha durumu gerçekten yönetebilecek kadar avantaj yakaladı."

“Sanırım ne zaman biraz daha yaklaşmaya çalışsak, ona yakın göründüğümüz birkaç tur bile olsa; ilk andan sonra yapabileceğimiz pek bir şey yoktu.”

Cumartesi günü sprintin nasıl sonuçlandığını gören Stella, gerçekten farklı bir şey yapmak için startın tek fırsat olduğunun farkındaydı.

"Bu yüzden yeni lastiklerle liderliği ele geçirmek istedik ve Verstappen'in lider olduğu bu tür bir yarışın kaderini değiştirmek istedik."

“Bu tür bir sürekliliği Cumartesi ile kırmak istedik ama maalesef bunu kaçırdık. Liderliği almak için birkaç metreye ihtiacımız vardı ama olmadı. Bundan sonrası neredeyse sprintin tekrarıydı."

[Resim: 49537.553b686e.f1tr.com]

Norris, Verstappen'in önde rahat şekilde yarıştığı zaman, Red Bull'un lastiklerine daha iyi bakabildiği için ona meydan okumaya dair yapabileceği çok az şey olduğunu kabul ediyor.

"Sprintte gördüğümüze benziyordu. İlk 10-15, 17 turda çok geride değilim ama son etapta biraz fazla geride kaldım."

"Biraz daha yavaş mıyız ve ona ayak uydurmak için biraz daha zorluyorum ve sonra bunun bedelini mi ödüyorum, yoksa lastiklerimizin biraz bozulmasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Yavaş hızda arka tarafta biraz sıkıntı çekiyoruz. İşte bu noktada tur zamanı konusunda zorluk yaşıyoruz. Yani evet, geliştirilecek şeyler oldukça net."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
08/11/2023, 0:03

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen, Avusturya'da yarış dışı kaldıktan sonra Spa 24 Saat yarışını izlemiş sadmin 0 38 Dün, 0:32
Son Mesaj: sadmin
  Antonelli: "Verstappen'den çok özür diliyorum" sadmin 0 22 30/06/2025, 22:59
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen: "Umarım artık kimse şampiyonluk şansımı konuşmaz" sadmin 0 23 30/06/2025, 22:35
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1