play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 186
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Massa: "Verstappen, Hamilton'la yarışırken risk almalı"
19-09-2021, 22:16
sadmin
Patron
KONU:
204,285
MESAJ:
561,965
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Steiner: "Haas, tartışm...
MotoGP
2025 MotoGP Valensiya a...
Formula 1 Haberleri
Vowles: "Colapinto'nun ...
Motor Sporları
Türkiye’nin genç yıldız...
Formula 1 Haberleri
Hulkenberg, Bortoleto’n...

Yorum: #1
Massa: "Verstappen, Hamilton'la yarışırken risk almalı"

[Resim: 37942.28abe5b5.f1tr.com]

Felipe Massa, Max Verstappen'in Lewis Hamilton'la savaşırken, diğer pilotlarla olanak kıyasla daha fazla risk almasını doğru buluyor.

RacingNews365, geçtiğimiz günlerde Felipe Massa ile özel bir röportaj yaptı ve Brezilyalı pilot burada şampiyonluk savaşını değerlendirdi.

Massa, Verstappen'in Hamilton'la savaşırken risk alması gerektiğini söylüyor.

Brezilyalı pilot, "Max Verstappen bu yıl kusursuzdu. Doğruyu söylemek gerekirse en son ne zaman hata yaptığını dahi hatırlamıyorum. Mesela Silverstone'da Lewis'le yaptığı kazada hatalı olduğunu söyleyebilirsiniz. ama değildi. Hamilton ve Verstappen arasında yaşanan olaylar, şampiyonluk mücadelesinin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor."

"Bana göre Verstappen, Hamilton'la mücadele ederken risk alabilir ve almalı da. Sonuçta her ikisi de şampiyonluk savaşı veriyorlar. Lewis dışındaki sürücüleri geçmek zorunda kaldığında, risk almaması çok önemli, o zaman sakin kalmalı. Yine de Lewis'le savaşırken, önde kalmak veya geçmek için tüm riskleri alabilir."

"Verstappen'in yaptığı şeylere baktığımda, çoğunlukla durum böyleydi ve bunu devam ettirmesi gerekiyor. Bu yıl her şey, yani yarışları yönetme şekli, takımın sahip olduğu gücü ve sahip olduğu araç- onun lehine."

"Şampiyonluk savaşı aynı zamanda psikolojik mücadele anlamına da gelir. Bu yüzden odaklanmak zorundasınız. Her puan fark yaratabilir. Bu sebeple Hamilton ve Verstappen her puan için savaşmaya devam edecek çünkü sonunda şampiyonluk savaşında bir puan bile fark yaratabilir. Bunu ben yaşadım!"

"Max, onunla birlikte yarıştığım döneme (2015-17) kıyasla şimdi daha komple bir sürücü haline geldi ve çok fazla odaklandığını görebiliyorsunuz. Az önce de söyledim, Max'in son hatasını ne zaman yaptığını hatırlamıyorum ve bu, Verstappen'in ne kadar güçlü olduğu konusunda yeterince şey söylüyor."

"Bu sezon çok iyi bir iş çıkardı ve şampiyonluğu kazanmak için gereken tüm malzemelere sahip."

Motorsport.com'la olan röportajında ise Massa, şampiyonluğu Verstappen'in kazanmasını umduğunu söyledi.

Max Verstappen'in şampiyon olup olamayacağı sorusuna Massa, "Sanırım evet, umarım öyle olur. Belki de başka birinin şampiyon olması spor için iyidir."

"Yani umarım öyledir. Bence bunu da hak ediyor çünkü harika bir iş yapıyor. Harika yarışlar çıkarıyor ve hata yapmıyor."

"Diğer tarafta Lewis, ne zaman ne yapacağını biliyor. Her şeyi doğru şekilde kontrol altında tutuyor. Bence 2008'de, benimki gibi son virajda sona erecek bir şampiyonluk mücadelesine dahi sahip olabiliriz."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
19/09/2021, 22:16

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Audi, İstediği Formula 1 Sürücüsü Olarak Verstappen’i Hedefliyor sadmin 0 44 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Wheatley: "Verstappen'i Audi koltuğunda istiyorum" sadmin 0 50 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Marko: “Norris sorun yaşamazsa Verstappen’in şansı kalmaz” sadmin 0 36 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1