play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 173
DeÄŸerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masi: "Yarışı yeniden başlatmamamız için hiçbir neden yoktu"
07-06-2021, 21:06
sadmin
Patron
KONU:
203,596
MESAJ:
561,241
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Formula 1’in En Düşük M...
Formula 1 Haberleri
Lando Norris, Meksika G...
Formula 1 Haberleri
Ralf Schumacher: Oscar ...
Formula 1 Haberleri
FIA Başkan Adayına Pari...
Formula 1 Haberleri
John Malone, Liberty Me...

Yorum: #1
Masi: "Yarışı yeniden başlatmamamız için hiçbir neden yoktu"

[Resim: 31384.7c417e56.f1tr.com]

Şampiyona direktörü Michael Masi, yarışın bitmesine sadece 3 tur kalsa da kırmızı bayrakların ardından yarışın devam etmemesi için ortada bir neden olmadığını belirtti.

Yarışın bitimine 4 tur kala yarış lideri Max Verstappen'in start/finiş düzlüğünde lastik patlatarak kaza yapmasının ardından önce güvenlik aracı piste girmiş, 1 tur sonra ise kırmızı bayraklar çıkmış ve yarış durdurulmuştu.

Kazanın ardından düzlüğe yayılan parçaların toplanmasıyla birlikte sürücüler formasyon turlarını attılar ve yarış yeniden start aldı. Bu startın ardından pilotlar, 2 turluk bir nevi "sprint yarışlarını" tamamladı ve yarış sona erdi.

Bu kadar geç çıkan bir kırmızı bayrağın ardından yarış devam ettirilmesi pek alışıla gelmiş bir şey değil. Masi ise kurallara göre yarışa yeniden başlamamak için bir neden olmadığını söyledi.

Konu hakkında konuşan Masi, şu ifadeleri kullandı: "Neyse ki son birkaç senedir yarışın durdurulması hakkında yeni kurallarımız var."

"Geçmişte bir yarışta belli bir mesafe gidildiğinde ve o yarışta kırmızı bayraklar çıktığında, 1 tur önceye gidiliyordu ve kurallar böyle devam ediyordu."

"Elbette, yarış durdurulduğunda yarışı yeniden başlatmama seçeneğimiz var. Fakat [bu durum], zaman aralığı ve kurallar içerisinde olduğunda yeniden başlatabiliyoruz da. Bunu yapmamamız için bir neden yoktu."

Verstappen'in kazasının ardından öncelikle güvenlik aracı çıkarılmış ve bundan 1 tur sonra kırmızı bayraklar çıkarılmıştı.

Red Bull'un sportif direktörü Jonathan Wheatley, kırmızı bayraklardan önceki güvenlik aracı periyodunda Masi'ye radyodan bağlanarak lastiğin patlamadan önce hiçbir sinyal vermediğini ve diğer takımların lastiklerini değiştirebilmeleri için kırmızı bayraklar çıkarılması gerektiğini söylemişti.

Güvenlik aracı pistteyken geçen bu konuşmanın 1 tur sonrasında da kırmızı bayraklar çıkarılmıştı.

Masi, Wheatley'nin mesajından önce de düzlükteki parçalardan dolayı yarışı durdurmayı düşündüğünü belirtti ve şunları söyledi: "Aslında [yarışı durdurma fikri] zaten aklımdaydı. İletişim açısından bakacak olursak, her takımla eşit şekilde iletişime geçiyoruz."

"Yarışın bitmesine kalan tur sayısına baktığımızda ve pistin yarışılabilir hâle gelmesi için gereken yapmamız gereken çalışmaya baktığımızda, o noktada yarışı durdurup her şeyi temizleyerek yarışı bitirmek en iyi seçenekti."

[Resim: 31385.b8afb719.f1tr.com]

Verstappen'in kazası, Aston Martin pilotu Lance Stroll'un lastik patlatarak 20. virajdaki bariyerlere çarptığı kazasına oldukça benziyordu. Fakat Stroll'un kazasının ardından kırmızı bayraklar çıkmamıştı.

Masi, Stroll'un kazasından dolayı piste saçılan parçaların güvenlik aracı arkasında toplanabileceğini düşündüğünden ötürü yarışın durdurulmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: "Lance'ın kazası yarışın ortasındaydı ve parçaları toplamak için yeterli zamanımız vardı ayrıca biz parçaları toplarken pistin sağ tarafında hâlâ bir boşluk vardı. Parçaları bu şekilde toplayabileceğimize inanıyorduk."

"Dediğim gibi her şeye baktığımızda, [Verstappen'in kazasında] parçalar bütün düzlüğe yayılmıştı ve yarış bitmeden onları toplayabileceğimize inanmadık."

"Biz de o şartlar altında yarışı durdurup ardından yarışı yeniden başlatmanın, spor için en iyisi olacağını düşündük."

[Resim: 31386.b09b4dbb.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» ✔ F1tr. com İmza ® ««««««««««««
07/06/2021, 21:06

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ralf Schumacher: Oscar Piastri için Heyecan Verici Bir F1 Takımı SeçeneÄŸi Olabilir sadmin 0 66 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Brundle: Hadjar, 2026’da Red Bull için ideal sürücü deÄŸil sadmin 2 66 Dün, 17:48
Son Mesaj: sadmin
  Massa’nın 2008 F1 ÅžampiyonluÄŸu İçin Londra’da Hukuk Mücadelesi BaÅŸladı sadmin 2 68 Dün, 17:41
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1