play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 136
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko: "Piastri'nin sınavı şimdi başlıyor"
27-04-2025, 21:59
sadmin
Patron
KONU:
205,245
MESAJ:
562,990
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Vowles: "Şampiyonada be...
Formula 1 Haberleri
Alonso, attığı spin hak...
Formula 1 Haberleri
Marko: "Verstappen'in '...
Formula 1 Haberleri
Ferrari'ye göre 2025 Ka...
Formula 1 Haberleri
Schumacher, McLaren'ı e...

Yorum: #1
Marko: "Piastri'nin sınavı şimdi başlıyor"

[Resim: 51079.e8b3223a.f1tr.com]

Oscar Piastri şu anda pilotlar şampiyonasına liderlik ediyor. Ancak Helmut Marko, Piastri’nin bu liderliği sezon boyunca sürdürecek istikrara sahip olup olmadığını sorguluyor.

2025 F1 sezonunda en istikrarlı performansı sergileyen pilot olan Piastri, geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’da aldığı üçüncü galibiyetle şampiyona sıralamasının kontrolünü ele geçirdi.

Piastri, ikinci sıradan başladığı yarışta daha iyi bir kalkış yaparak 1. virajda Verstappen’e meydan okudu ve apex noktasına önce ulaştı. Bu nedenle viraj hakkı kendisine aitti ve çizgisini korudu. Verstappen ise pist dışına çıkarak önde kalmaya çalıştı.

Piastri telsizden McLaren’e, "Bu pozisyonu geri vermesi gerekiyor," dedi. Ancak Verstappen bunu yapmadı ve önde kalmaya devam ederek açık havadan yararlandı. Bunun sonucunda Red Bull pilotuna beş saniye zaman cezası verildi.

Bu ceza sonrası Piastri haklı bir şekilde yarışta liderliği aldı ve Verstappen’in cezasını çekmesinin ardından Cidde’deki yarışı üç saniyelik bir farkla kazandı.

Bu galibiyet, 24 yaşındaki pilotun F1 kariyerinde ilk kez şampiyona liderliğine yükselmesini sağladı. Piastri, takım arkadaşı Lando Norris’in 10 puan, Verstappen’in ise 12 puan önünde bulunuyor.

[Resim: 51080.9da6ea08.f1tr.com]

Piastri'nin performansı hakkında Red Bull’un motor sporları danışmanı Marko, Speedweek köşesinde şöyle yazdı: "Piastri, kariyerinde ilk kez pilotlar şampiyonası liderliğini ele geçirdi ve son yarışlardaki performanslarıyla kendisini ana rakip haline getiriyor."

"Ancak Oscar’ın bu performans seviyesini sezon boyunca sürdürebilip sürdüremeyeceği henüz belli değil. Geçtiğimiz yıl, Avustralyalının Lando Norris’e karşı biraz veya belirgin şekilde geride kaldığı birkaç pist vardı."

Piastri, Formula 1’deki ilk iki sezonunda bazı hatalar yapmış ve bu yıl da Avustralya GP’sinde pist dışına çıkarak puan kaybetmiş olsa da genel olarak soğukkanlı kalmayı başardı.

Bu soğukkanlılık, Max Verstappen’in de dikkatinden kaçmadı. Verstappen, Cidde’de şunları söyledi: "Sanırım daha önce de söylemiştim. İnsanlar unutuyor, geçen yıl onun ikinci yılıydı. Şimdi üçüncü yılında ve çok istikrarlı. Yaklaşımı çok sakin, bu hoşuma gidiyor."

"Bu da pistte kendini gösteriyor. Gerekli olduğunda performans sergiliyor, neredeyse hiç hata yapmıyor ve bir şampiyonluk mücadelesinde ihtiyaç duyulan şey tam da bu."

"Bence yanında Mark Webber gibi bir ismin olması da büyük bir avantaj. Mark ona çok yardımcı oluyor. Günün sonunda, Oscar yeteneğini kullanıyor ve bu harika bir şey."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
27/04/2025, 21:59

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Marko: "Verstappen'in 'erken emeklilik' konusundaki söylemleri ciddiye alınmalı" sadmin 0 43 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Marko, Antonelli'ye yönelik yorumlarından dolayı özür diledi sadmin 0 41 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Brown, McLaren'ın stratejisini eleştirdi: "Piastri'nin galibiyetini Red Bull'a hediye ettik" sadmin 0 43 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1