play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 273
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lowe: "Mercedes, yanlış yöne gittiği için kolay kolay toparlanamayacak"
11-05-2024, 00:52
sadmin
Patron
KONU:
208,585
MESAJ:
566,445
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ferrari, Bahreyn F1 Tes...
Formula 1 Haberleri
Mercedes, Bahreyn Testl...
Formula 1 Haberleri
Ferrari, Hamilton için ...
Formula 1 Haberleri
F1 CEO’su Domenicali’de...
Formula 1 Haberleri
Mercedes’in Yaşadığı Ar...

Yorum: #1
Lowe: "Mercedes, yanlış yöne gittiği için kolay kolay toparlanamayacak"

[Resim: 51010.53c9550a.f1tr.com]

Eski Mercedes Formula 1 teknik şefi Paddy Lowe, takımın yaşadığı sıkıntılardan sonra "bazı yanlış yollara sapması" nedeniyle toparlanmasının "çok zor" olduğunu düşünüyor.

Mercedes, bir önceki kuralların olduğu dönemde seriyi domine ederek 2014'ten 2020'ye kadar her yıl hem pilotlar hem de takımlar şampiyonluğunu kazanmıştı.

Ancak 2022 regülasyonları takımı zayıflattı ve Mercedes şimdiye kadar düzenli yarış galibiyeti alacak kadar toparlanamadı.

Mercedes'in 2024 için yaptığı değişiklikler ise pek işe yaramış gibi gözükmüyor. George Russell yaptığı açıklamada,"Mercedes'in şu anda Grid'de yer alan en hızlı dördüncü takım olduğunu kabul etmesi gerekiyor." dedi.

2013 ile 2017 yılları arasında Mercedes için çalışan Paddy Lowe, takımın güncel kuralları yorumlarken aerodinamik açıdan bazı yanlış kararlar verdiğini düşünüyor.

Eski McLaren ve Williams teknik direktörüne göre, Mercedes'in bu aksiliklerin üstesinden gelmesi uzun zaman alacak.

Motorsport'a konuşan Paddy Lowe, "Adil olmak gerekirkse, iyi durumda olup fazla kibirli olmayan takımlarla konuşursanız size, 'İyi bir arabanız olduğunda iyi bir şansa sahip olacağınızı hesaba katmalısınız, ve bu her zaman sizin zekanızdan kaynaklanmaz' diyeceklerdir."

"Bu, bir çoğumuzun yıllar içinde öğrendiği bir mesaj."

[Resim: 51011.c90e416a.f1tr.com]

"Mercedes aerodinamik anlamda bazı yanlış kararlar aldı. Rüzgar tünelleri, hesaplamalı akışkanlar dinamiği gibi kullandığımız araçlar inanılmaz derecede sofistike, ancak yine de kusurları var ve tüm takımlar bunu kabul edecektir."

"Dolayısıyla her zaman işe yaramayan bir yola girme riskiniz vardır ve Mercedes'in başına gelen de bu."

"Bunu kısa sürede toplamak çok zor."

"Takımınızda çok sayıda insan var ve fikirleri test etmek için kullandığınız tüm mekanizmalarınız günlük olarak tur zamanı üretmeli. Eğer rakipleriniz bunu yapıyorsa ve siz de üç, dört, altı ay boyunca herhangi bir sebeple geride kaldıysanız, doğru yola geri dönmeniz bile onlardan daha hızlı tur zamanları üretmeyi çok zorlaştırır. Bu yüzden geri dönmeye çalışırken uzun süre bu açığı kapatmakta zorlanırsınız." dedi.

Yakıt şirketi Zero Petroleum'un kurucusu ve şu anki CEO'su olan Lowe, "Mercedes'e baktığımda içinde bulundukları durum tam olarak bu" diye ekledi.

[Resim: 51012.ec233ba6.f1tr.com]

Mercedes'in toparlanıp toparlanamayacağı hakkındaki görüşleri sorulduğunda Lowe, "Başarabilirsiniz ya da başarısız olabilirsiniz. Her şey daha kötüye de gidebilir. Bu sporun doğasında var ve şampiyonların gelip gitmesini izlemenin bu kadar büyüleyici olmasını sağlayan şey de bu."

"İmparatorluklar yükselir ve düşer. Formula 1'in de böyle olduğunu, Romalılar ve Yunanlılar gibi olduğunu düşündüm hep. Bunun bir çok nedeni var ve Romalılarda gördüğümüz gibi bu neden rehavet olabilir."

"1992 yılında yıllardır yenilmez görünen McLaren'ı yenmekten çok mutlu olmuştuk. Hatta önce buna inanamadık bile. Ancak bir şeyler değişti ve buna bir çok şey katkıda bulunabilir." dedi.

Lowe, 2026'daki bir sonraki büyük kural değişikliğinin, Mercedes'e eski ihtişamına geri dönmesi için ihtiyaç duyduğu fırsatı sunabileceğini düşünüyor.

"2026 düzenlemeleri Mercedes'in bu durumu bozup bozamayacaklarını görmek için dört gözle beklediği bir karışıklık olacak. Ancak ne yazık ki bugünün formülü daha çok seçtiğiniz ya da geliştireceğiniz yapıların mikro seviyedeki optimizasyonları ile ilgili ve bu alanda değişiklikler yapmak çok zordur." diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
11/05/2024, 0:52

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ferrari, Bahreyn F1 Testlerinin Son Gününde Zirveye Çıkarken Mercedes Sorun Yaşadı sadmin 0 87 55 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes, Bahreyn Testlerinde Yeni Dört Elemanlı Arka Kanadını Tanıttı sadmin 0 75 57 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Ferrari, Hamilton için Geçici Yarış Mühendisi Atamayacak sadmin 0 74 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1