play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 272
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İnceleme 2021 Abu Dhabi GP öncesi: Yarış temposu analizleri
12-12-2021, 15:24
sadmin
Patron
KONU:
203,826
MESAJ:
561,471
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Aston Martin, Ferrari’d...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin’den F1 202...
Formula 1 Haberleri
Palmer: "Hamilton son z...
MotoGP
Trackhouse: "Aprilia, 2...
Formula 1 Haberleri
Ralf Schumacher, Versta...

Yorum: #1
2021 Abu Dhabi GP öncesi: Yarış temposu analizleri

[Resim: 43991.c4594f3d.f1tr.com]

Abu Dhabi GP öncesinde pilotların 2. antrenman turlarındaki yarış simülasyonlarını analiz ettik.

Tüm F1 dünyasının gözü bugün saat 16.00'da başlayacak olan Abu Dhabi Grand Prix'sine çevrilmiş durumda.

8.5 aydır devam eden Verstappen-Hamilton mücadelesi, bugün son bulacak ve 2021 sezonunun şampiyonları belirlenecek.

Yarış öncesinde iki pilotun da 369.5 puanı bulunuyor. Bu da bugünkü yarışı önde bitirecek pilotun şampiyonluğa ulaşacağı anlamına geliyor.


Peki, cuma günü 2. antrenmanda gerçekleştirilen yarış simülasyonları, bize bugünkü büyük yarış hakkında ne gibi ipuçları veriyor?

Neredeyse her yarış hafta sonunda olduğu gibi, takımlar bu hafta sonu da 2. antrenman seansını genellikle yarışa odaklanarak geçirdiler.

Pazar günü kendilerini nelerin beklediğine dair bir fikir sahibi olmak isteyen takımlar, araçların depolarını doldurarak piste çıkıyorlar ve yarış simülasyonlarını yapıyorlar.

Takımlar, bu simülasyonlar sayesinde yarış temposunda nerede olduklarına dair bir fikir sahibi oluyorlar ve araçta neleri geliştirebileceklerini görüyorlar.

Elbette bu simülasyonlar, pazar günü ne yaşanacağını net bir şekilde göstermiyor. Bazı pilotlar trafiğe takılabiliyor, bazı takımlar araçlarına diğerlerine göre daha az yakıt doldurabiliyorlar.

Red Bull vs. Mercedes

Red Bull, 2. antrenman seansında araç ayarları konusunda hâlâ net bir karara varamamıştı. Verstappen, ilk olarak düşük yere basma gücü üreten arka kanadı kullandı ve seansın ilerleyen bölümlerinde orta seviyede yere basma gücü üreten arka kanadına geçti.

Bu bir tesadüf müdür bilemeyiz ancak yarışa yumuşak lastikle başlayacak olan Verstappen, yarış simülasyonunu da yumuşak lastiklerle yapmıştı. Belki de Red Bull, en başından beri yarışa yumuşak lastikle başlamayı planlıyordu.

Verstappen'in yarış simülasyonundaki ortalama tur zamanı oldukça rekabetçiydi. Hollandalı pilot, Yas Marina Pisti'ni ortalama olarak 1:28.463 saniye içerisinde turladı.

Verstappen'in takım arkadaşı Perez de seans içerisinde farklı ayarlar denedi. Meksikalı pilotun da yarış simülasyonu oldukça ümit vericiydi.

Perez, yarış simülasyonunda orta hamuru kullandı ve ortalama tur zamanı 1:29.122'ydi. Bu, yine orta hamur kullanan Lewis Hamilton'ın ortalama tur zamanından sadece 0.020 saniye daha yavaş.

Mercedes, araç ayarları konusunda büyük ölçüde hazırdı. Hamilton, yarış simülasyonunu orta hamurla gerçekleştirdi ve ortalama tur zamanı 1:29.102'ydi. Bu derece, simülasyonunu yumuşak lastikle gerçekleştiren Verstappen'den yaklaşık olarak 0.7 saniye kadar daha yavaş.

Hamilton'ın takım arkadaşı Valtteri Bottas da yarış simülasyonunu orta hamurla gerçekleştirdi. Fin pilotun ortalama tur zamanı 1:29.286'ydı.

Ortalama tur zamanları :

Verstappen (Yumuşak Lastik) : 1:28.463
Hamilton (Orta Hamur): 1:29.102
Perez (Orta Hamur: 1:29.122
Bottas (Orta Hamur): 1:29.286

[Resim: 43992.abb4fb9e.f1tr.com]

Ferrari vs. McLaren

Her ne kadar herkesin dikkati şampiyonluk mücadelesinde olsa da 3. sıra için de McLaren ve Ferrari arasında büyük bir mücadele yaşanıyor.

McLaren, Rusya GP'den bu yana yaşadığı form düşüşüyle birlikte, şampiyonada Ferrari'nin 38.5 puan gerisine düştü. İngiliz ekibin 3. sırayı Ferrari'den alabilmesi için bugün oldukça güçlü bir performansa ihtiyaçları var.

McLaren cephesinde, Lando Norris'in orta hamurla yapmış olduğu uzun sürüş güçlüydü ancak Daniel Ricciardo'nun yumuşak lastikle gerçekleştirdiği simülasyon istenen sonuçları getirmedi.

Norris, orta hamurla gerçekleştirdiği simülasyonda ortalama olarak 1:30.188'le turladı. Bu, yine orta hamurla turlayan Carlos Sainz'dan 0.3 sn kadar hızlıydı.

Ricciardo'nun yumuşak lastikle yapmış olduğu uzun sürüş ise iki sebepten dolayı bekleneni veremedi. Avustralyalı pilot, trafik sorunu yaşadı ve simülasyonu boyunca karşısına çıkan trafikten ötürü istikrarlı tur zamanları kaydedemedi. Ricciardo ayrıca, yumuşak lastiklerini çok iyi koruyamadı. Dolayısıyla Ricciardo'nun yarış simülasyonu bekleneni getirmedi.

Ferrari, bu sezon diğer yarışlarda da yaptığı gibi mükemmel araç ayarları ile piste geldi. Pilotlar, ayarlarla mutluydular.

İtalyan ekibin uzun sürüşleri, rakibine göre biraz daha kısaydı ancak trafik sorunu vardı. Charles Leclerc, yarış simülasyonunu yumuşak lastikle gerçekleştirdi. Monakolu pilotun ortalama tur zamanı 1:29.788'di.

Bu, yumuşak lastikle turlayan Ricciardo'nun ortalama tur zamanından yaklaşık olarak 0.5 saniye kadar hızlı.

Carlos Sainz ise uzun sürüşünü orta hamurla gerçekleştirdi. Sainz'ın uzun sürüşü o kadar da iyi değildi. İspanyol pilot, orta hamurla turlayan diğer pilotlardan geri kaldı ve Norris, Alonso, Vettel gibi isimlere geçildi.

Ortalama tur zamanları:

Norris (Orta Hamur): 1:30.188
Sainz (Orta Hamur): 1:30.443
Ricciardo (Yumuşak Lastik): 1:30.233
Leclerc (Yumuşak Lastik): 1:29.788

[Resim: 43993.19359ce6.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
12/12/2021, 15:24

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Yarış Arası Tepkileri: Norris Lider, Yorumlar ÇILDIRDI! | PitPod S04E22 sadmin 0 104 Dün, 3:25
Son Mesaj: sadmin
  Yorum CRASHGATE DAVASI! | TOTO WOLFF ABU DHABI 2021 AÇIKLAMASI | F1 HAFTALIK HABERLERİ sadmin 0 79 Dün, 3:24
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Meksika GP 2025 Yarış Sonrası Analiz: Kaos, Stratejiler ve Sürprizler sadmin 0 104 29/10/2025, 1:07
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1