Renault'dan Nico Hulkenberg, 12. sırada tamamladığı sıralama turlarının ardından hayal kırıklığı yaşadığını itiraf etti.
Nico Hulkenberg, attığı iyi turun ardından Q2'ye kalırken takım arkadaşı Jolyon Palmer 17. oldu ve ilk bölümde elendi.
Q2'de derecesini geliştirmeyi başaran Alman pilot, buna karşılık kendisini son bölüme taşıyacak turu atamadı ve 12. olarak elendi.
Palmer'ı mağlup etmeyi sürdüren Hulkenberg, "Pistin durumu sürekli değişiyordu. Geçiş lastikleri, yağmur lastiklerine kıyasla asfalta daha az yapışıyordu. İkinci bölümünde başında yağmur lastikleriyle birkaç tur attım ve araç iyi görünüyordu."
"Sonrasında lastikleri değiştirmek zorunda kaldım çünkü pist orta lastikler için daha uygundu. Sonuçtan dolayı hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sebebini bilmiyoruz ancak aracımız geçiş lastiklerinde çok yavaştı."
"İlk bölümde geçiş lastikleri kullanan çoğu takım hızlı değildi. İkinci seansta ise pek çok kişi derecesini geliştirirken biz geride kaldık."
"Puan almak kolay olmayacak. Sanırım 15. sıradan başlıyorum ve eğer yarış kuru zeminde geçerse kolay bir yarış olmayacak. En yüksek sürat güçlü olduğumuz bir alan değil. Bu da böyle bir pistte bize yardımcı olmayacak." dedi.
tr.motorsport.com