play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 147
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horner: "Yarış kazasıydı, neyse ki kimse yaralanmadı"
12-09-2021, 20:25
sadmin
Patron
KONU:
200,168
MESAJ:
557,456
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Tekrar İzle
Formula 1 İngiltere GP ...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
İngiltere GP 2025 - Pol...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
İngiltere GP 2025 - 3. ...
Formula 1 Haberleri
Antonelli: "Geliştirmem...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Her hafta hav...

Yorum: #1
Horner: "Yarış kazasıydı, neyse ki kimse yaralanmadı"

[Resim: 37533.ee17cfab.f1tr.com]

Red Bull Racing'in Takım Patronu Christian Horner, İtalya GP'de Max Verstappen ve Lewis Hamilton arasında yaşananların "yarış kazası" olduğunu söyledi ve kazaya "taktik faul" diyen Toto Wolff'ü eleştirdi.

İtalya GP'de şampiyonluk mücadelesi veren Hamilton ve Verstappen arasında yaşanan kaza, uzun süre konuşulacak gibi duruyor.

İki isim, pit stopların ardından ilk virajda yan yana gelmiş, ikinci virajda temas yaşamışlardı. Bu temas, Verstappen'in aracının havalanarak Hamilton'ın aracının üstüne oturmasına neden oldu.

Kazada yaralanan olmadı ve hakemler, kazanın yarıştan sonra inceleneceğini duyurdular. Bu incelemeye kadar doğal olarak hem pilotlar, hem de takım patronları yaşananlarla alakalı açıklamalarda bulundular.

Hamilton kendisinin yeteri kadar yer bıraktığını söylerken, Verstappen Hamilton'ın kendisini ikinci viraja girerken sıkıştırdığını söyledi. Mercedes'in Takım Patronu Toto Wolff ise Verstappen'in Hamilton'ın orayı önde dönse yarışı kazanabileceğini bildiği için orada kalmaya devam ettiğini yan, taktik faul yaptığını söyledi.

Horner, "Öncelikle bu pozisyonda olmalıydık çünkü kötü bir pit stop geçirdik. Ancak biliyorsunuz, Max momentuma sahipti, dışarıda yeteri kadar boşluk vardı. Lewis ilk viraja girerken ona yeteri kadar boşluk bıraktı. Bizim düşüncemize göre Lewis, 2. virajda muhtemelen ona çok fazla kapandı. Görebilirsiniz, birinci viraja girerken momentuma sahipti. Lewis orada ona yeteri kadar boşluk bıraktı. Max yanına geldi. Ve ardından açıkçası bu kaza oldu."

"Açıkçası hayal kırıklığı yaşıyoruz çünkü bugün iyi bir araca sahiptik. En azından podyumda olmamız gerektiğini ya da Daniel ile mücadele etmemiz gerektiğini hissetmiştik. Bu yüzden yarışın bu şekilde sonuçlanması hayal kırıklığı yarattı."

"Bugün için en önemli şey halonun işini yapmasıydı çünkü tuhaf bir kazaydı. Evet, Verstappen'in aracı Mercedes'in tepesine oturdu. Şanslıydık ki kimse yaralanmadı." dedi.

Wolff'un taktik faul açıklaması için Horner, "Orada sol tarafta çalışabilmek için daha fazla alanı kazandığını düşünüyorum. Her iki taraf için de bunu tartışabilirsiniz. Bu yüzden ortada kalıp bunun bir yarış kazası olduğunu söyleyebilirsiniz."

"Max'in orada sola doğru gitmesi gerektiğini söyleyebilirsiniz ancak Lewis'in de ona daha fazla boşluk bırakması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bu yüzden bence bu olayda suçu bir tarafa daha fazla yüklemenin çok zor olduğunu düşünüyorum."

"Bunun Silverstone'daki kazadan çok farklı olduğunu düşünüyorum. Burada 2. viraja girerken daha fazla boşluk almayı hak ettiğini düşünüyorum. Temaslar olur. Toto'nun bunun profesyonel faul olduğunu söylemesi karşısında hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu bir yarış kazasıydı ve neyse ki kimse yaralanmadı." dedi.

Verstappen normalde Hamilton'ın yaklaşık 4 sn önünde yarışı götürüyordu ancak pit stopta 10 sn'den fazla kalınca pist üstünde geriye düştü. Horner, pit stopta yaşananların insan hatası olduğunu söyledi.

Horner, "Pit stopta bir insan hatası olduğunu gördük. Pitte bir sorun yaşadık. Ne yazık ki sağ ön lastikte sorun yaşadık. Tekerlek takılmıştı ve gitmeye hazırdı. Ne yazık ki araç o noktada bırakılmadı. Bu yüzden evet, insan hatasıydı."

"Genelde pit ekibi olağan üstü iş çıkarır. Bugün, istedikleri gibi olmadı. Ve ardından Mercedes de Lewis'in pitinde hata yaptı. Normalde onların çok önde olmaları lazımdı. Ancak onlar da sorun yaşadılar ve bu yüzden iki pilot yan yana geldiler." dedi.

Horner, pist üstünde yaşanan kazalara rağmen Verstappen ve Hamilton'ın yine yan yana geleceklerini ve birbirlerine saygı duyacaklarını söyledi.

Horner, "Onlar rekabetçi hayvanlar ve dünya şampiyonluğu için mücadele ediyorlar. Ancak sonuç olarak onların arasında saygı var. İkisinin yaşananları hakemlerin önünde konuşacaklarından eminim. Ardından yaşananları geride bırakacaklar ve yan yana mücadele etmeye devam edecekler. Muhtemelen kalan yarışların çoğunda yan yana olacaklar. Yani birbirleriyle mücadele edecekler." dedi.

Gazetecilerden birisinin grid cezası bekleyip beklemediklerini sorması üzerine Horner, "Böyle bir olayda suçu nasıl birisine daha fazla yüklüyorsunuz bilmiyorum. Dediğim gibi, ben Max'in ikinci viraj için daha fazla boşluğu hak ettiğini savunacağım ancak Lewis de muhtemelen tam tersini savunacak. Olaya objektif bir şekilde bakarsanız, %50 - 50 diyebilirsiniz. Bu bir yarış kazası." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
12/09/2021, 20:25

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2025 İngiltere GP hafta sonu yarış programı ve saatleri sadmin 1 97 Dün, 17:08
Son Mesaj: Hope82
  Horner: "En büyük problemimiz önden kayma" sadmin 0 42 04/07/2025, 22:42
Son Mesaj: sadmin
  Kravitz: "Horner, Verstappen-Mercedes sorularını geçiştiriyor" sadmin 0 19 03/07/2025, 23:01
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1