play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 164
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horner: "Verstappen'in bu sezon şampiyon olamamasından korkuyordum"
26-11-2024, 22:01
sadmin
Patron
KONU:
208,751
MESAJ:
566,614
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Toprak Razgatlıoğlu: “Ş...
Formula 1 Haberleri
Eski F1 Takım Patronu A...
MotoGP
Jorge Martin, MotoGP Te...
MotoGP
Melbourne Albert Park’t...
MotoGP
Damon Hill, Şampiyonluk...

Yorum: #1
Horner: "Verstappen'in bu sezon şampiyon olamamasından korkuyordum"

[Resim: 50816.b17355ee.f1tr.com]

Christian Horner, özellikle eylül ayındaki İtalya Grand Prix'sinde Max Verstappen'in dördüncü dünya şampiyonluğunun tehlikede olduğunu hissetmiş.

Red Bull'un RB20 aracı, sezonun açılış aşamalarında gridin baskın aracıydı ve Max Verstappen'in tıpkı bir önceki sezon gibi rahat bir şampiyonluk elde edeceği düşünülüyordu.

Ancak Red Bull'un F1'in baskın dönemi, Mayıs ayındaki Miami Grand Prix'sinde takımın araç dengesiyle mücadele etmeye başlamasıyla sona erdi. Aynı hafta McLaren, kapsamlı bir güncelleme paketiyle önemli bir atılım yaptı ve Lando Norris ilk yarış zaferini kazandı.

Verstappen sonraki dört yarışın üçünü kazanmayı başarsa da, İspanya Grand Prix'sinin ardından rakiplerinin ön plana çıkmasıyla 10 yarışlık bir galibiyet hasreti çekti. McLaren ise takımlar şampiyonasında zirveye yerleşti.

Tüm bunlara rağmen Verstappen, Las Vegas'ta üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan etti. Bu konu hakkında konuşan takım patronu Christian Horner, Red Bull'un şimdiye kadarki en kötü hafta sonunu geçirdiği Monza yarışının ardından Hollandalı pilotun bu sezon şampiyonluk elde edemeyeceğini düşündüğünü itiraf etti.

Verstappen'in Red Bull'un yılın %70'inde en hızlı araca sahip olmadığı yönündeki değerlendirmesine katılıp katılmadığı sorulduğunda Horner, şu yanıtı verdi: "Ben de aynı fikirdeyim. Miami’den itibaren bu durum bir dönüm noktası oldu diyebilirim."

"Aracı sürmek çok zordu ama Max, uyum sağlayıp araçtan en iyi şekilde yararlanmayı başardı. Son yarışlarda aracı geliştirdiğimizi düşünüyorum ama kesinlikle Monza'da şampiyonluk elimizden kayıp gidiyor gibi görünüyordu."

"Elbette şampiyonluk için önümüzde hâlâ uzun bir yol vardı ama o noktada McLaren, Ferrari ve hatta Mercedes'e karşı önemli bir dezavantajımız vardı."

[Resim: 50817.2f14b84a.f1tr.com]

Monza, Verstappen'in yarışı kazanan Charles Leclerc'in 38 saniye gerisinde altıncı sırada tamamlamasıyla Red Bull için en düşük nokta olsa da, aynı zamanda RB20'nin denge sorunlarını çözmeye yönelik bir başlangıç da sağladı.

Horner, "Mühendisler yorulmak bilmeden çalıştı. Perde arkasındaki tüm kadınlar ve erkekler uzun saatler boyunca, sabahın erken saatlerinde ve hafta sonları çalışarak araca performans kazandırmak için çabaladı."

"Benim için asıl dönüm noktası Austin'di. Orada bir sprint yarışı zaferi elde etti ve podyuma çıktı. Ve tabii ki Brezilya, 17. sıradan başlayıp muhteşem bir sürüş sergileyerek galip geldiği yarış, birçok açıdan doruk noktasıydı." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
26/11/2024, 22:01

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Marko, Verstappen’in Red Bull’daki “halefini” işaret etti sadmin 0 88 Bugün, 0:19
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen: "Rallide yer almak gibi bir hedefim yok" sadmin 0 64 Bugün, 0:03
Son Mesaj: sadmin
  Jos Verstappen: "Red Bull'un performansı umut verici" sadmin 0 91 Dün, 9:34
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1