play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 287
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horner: "Ricciardo’nun zorlandığını görmekten üzülüyorum"
12-07-2021, 19:09
sadmin
Patron
KONU:
208,802
MESAJ:
566,665
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak'tan 127 Turluk M...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
MotoGP 2026: Favori Kim...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu İLK...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak İLK MotoGP Yarış...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu SON...

Yorum: #1
Horner: "Ricciardo’nun zorlandığını görmekten üzülüyorum"

[Resim: 33817.fdbf86de.f1tr.com]

Christian Horner, eski Red Bull pilotu Daniel Ricciardo’nun McLaren’a katıldığından beri zorlandığını görmekten “üzüldüğünü” söyledi.

Ricciardo, 2018’in sonunda birinci pilot olarak görüldüğü bir takıma geçmek için Renault’yla anlaştı ve Horner da dahil olmak üzere tüm Red Bull ekibini şoka uğrattı.

Fakat sadece bir sezon ardından Avustralyalı pilot, McLaren’ın daha iyi bir seçenek olduğuna karar verdi ve tüm 2020 sezonunu, Renault’daki son yılı olduğunu bilerek geçirdi.

Ancak Ricciardo’nun, son takım değişikliği şu ana kadar pek başarılı ilerlemedi. Yeni takım arkadaşı Lando Norris, F1 kariyerindeki en iyi sezon başlangıcını yaptı ve 3 kez podyuma çıkmayı başardı. İki McLaren pilotunun arasında şu anda 61 puan farkı var.

Beyond the Grid podcastine konuşan Horner, Ricciardo’nun Red Bull’dan ayrılarak yanlış bir karar mı verdiği konusunda yorum yapmasa da pilotun, McLaren MCL35M’e alışmakta zorlandığını görmekten keyif almadığını belirtti.

Ricciardo'ya Red Bull'dan ayrıldığı için pişman olup olmadığını sorup sormadığı konusunda Horner şunları söyledi: “Bunu doğrudan sormadım."

"Renault'dan ayrılacağını açıklandıktan sonra, geçen yıl kapanma döneminde beni aradı ve şunları söyledi: 'Muhtemelen sana böyle olacağını söylemiştim' diye düşünüyorsundur ve evet, bunu söyledin!"

"Ancak bu, o zaman alması gerektiğini düşündüğü bir karardı."

“Hâlâ takımdaki herkesin iyi arkadaşı, hâlâ harika bir pilot. Şu anda yaşadığı zorlukları görmek beni üzüyor ama eminim onların üstesinden gelecektir."

[Resim: 33818.3af610b5.f1tr.com]

Ricciardo’nun takımdan ayrılışı, iki genç Red Bull sürücüsü Pierre Gasly ve Alex Albon’un takıma katılmasına izin verdi. Ancak iki pilot da beklenen performansı gösteremedi ve takım, kendi sürücü akademileri dışına çıkarak Sergio Perez ile anlaştı.

Meksikalı pilot, sezona harika başlamasa da giderek daha da gelişti ve Azerbaycan Grand Prix’sinde galibiyetin sahibi oldu. Ayrıca Perez, Red Bull’un takımlar şampiyonasında Mercedes’ten 44 puan önde olmasında da büyük rol oynadı.

Horner, Perez hakkında ise şöyle konuştu: “Geçen sene Bahreyn’deki galibiyeti ve ardından, şu anda gösterdiği performans göz önünde bulundurulduğunda Formula 1’den ayrılması çok kötü bir durum olurdu.”

“Bence Mercedes ile olan mücadelemizde iyi bir dinamiğe sahip olmamızı sağladı ve bu savaşta, önemli rol oynamaya başladı.”

“Fransa Grand Prix’sindeki podyum ve Azerbaycan Grand Prix’sindeki galibiyetle kesinlikle iyi performans gösterdiğini görüyoruz.”

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
12/07/2021, 19:09

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Horner: “Lawson’ı gönderme kararı benim değildi” sadmin 0 90 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Horner, Red Bull’dan Ayrılışında Helmut Marko’yu Sorumlu Tuttu sadmin 0 58 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Horner, Red Bull’dan ayrılışını anlattı: “Yutulması zor bir gerçekti” sadmin 0 78 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1