play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 201
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamilton: "Max ile olan şampiyonluk mücadelesi, olması gerektiği gibi"
17-11-2021, 00:24
sadmin
Patron
KONU:
205,646
MESAJ:
563,415
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ferrari, Hamilton’ın 20...
Formula 1 Haberleri
Eski McLaren Genç Sürüc...
Formula 1 Haberleri
Mercedes, 2025 Abu Dhab...
Formula 1 Haberleri
Marko’nun Ayrılığıyla V...
Formula 1 Haberleri
Red Bull, 2025 Abu Dabi...

Yorum: #1
Hamilton: "Max ile olan şampiyonluk mücadelesi, olması gerektiği gibi"

[Resim: 42215.852cdf99.f1tr.com]

Lewis Hamilton'a göre Brezilya GP'sinde Max Verstappen ile verdiği mücadele, bir şampiyonluk savaşının olması gerektiği seviyede.

Yarışa 10. sıradan başlayan ve güvenlik aracının yardımıyla da olsa, inanılmaz hızlı bir şekilde yükselmeyi baran Hamilton, Brezilya GP'sini o sırada lider götüren rakibi Verstappen ile arayı kapatmaya başladı.

İngiliz pilot dördüncü virajda Verstappen'i geçmeye çalışsa da geçişinde başarılı olamadı ancak Hamilton, şansını yeniden denedi ve Hollandalı pilotu ikinci DRS düzlüğünde geride bırakarak beklenmedik bir galibiyet aldı.

Hamilton, başarısız bir geçiş denemesinin ardından elde ettiği hatadan ders aldı, ki Hamilton bir Dünya Şampiyonası mücadelesinin bu tür mücadeleler ile geçmesi gerektiğini hissetmekte.

Verstappen ile olan mücadelesi hakkında basın mensuplarına konuşan Hamilton, "Zorluydu. Önde olduğu anda benimle aynı tempoda gidebiliyordu. Hatta son sektörde benden daha hızlıydı."

"Son sektörde onu takip etmek çok ama çok zordu, 12. virajdan onun kadar iyi çıkmak mümkün değildi. Bu nedenle düzlükte onun arkasına geçmeye çalıştım ve onun DRS'inde olmak da kolay değildi. Eğer DRS aralığında olsaydım bile biraz geride kalıyordum."

"Ancak ben denemeye, zorlamaya devam ettim. Tabii ki de dördüncü viraja gelinirken bir şansım vardı ancak geçişi yapamadım. Daha sonra bu deneyime sahip olduğumu hatırladım ve o hatayı yeniden yapmadığımdan emin olmak istedim, sadece o pozisyonu geri almaya kararlıydım."

"Mücadele gayet iyiydi. Bir şampiyona mücadelesi savaşının böyle olması gerekiyor." dedi.

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Verstappen ve Hamilton'ın dördüncü virajda dışarı taşmalarının ardından hakemlerin olayı incelememe kararının "gülünç" olduğunu söylemişti.

Ancak Hamilton, rakibinin ceza alması gerektiğine ikna olmadığını, sert bir mücadeleden başka bir beklentisi olmadığını söyledi.

Verstappen'in defansif sürüşü hakkında konuşan Hamilton, "O anın ciddiyeti altında bu... pek de bilmiyorum. Bence o anda biraz öndeydim ve o da yerini korudu, böylece ikimiz de yolun dışında çıktık."

"Aslında, bence onun gidebilecek yeri yoktu, ben de dışarı taşmaktan kaçınmalıydım - ancak bunun hakkında çok kafa yormadım ve tabii ki de olayı yeniden izlemem lazım ancak bunlar sert mücadeleler ve bundan daha azını bekleyemem. Lastik teması olmadı, bu da gayet iyi." dedi.

Hamilton'ın Interlagos'ta aldığı galibiyetin ardından İngiliz pilot sürücüler şampiyonasında Verstappen ile olan farkı 14 puana kadar indirdi. Sezonun bitimine ise üç yarış kaldı.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
17/11/2021, 0:24

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ferrari, Hamilton’ın 2025 Hayal Kırıklığına Verdiği Tepkiyi Yumuşattı sadmin 0 37 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Rosberg: “Hamilton böyle bir sezondan sonra emekli olamaz” sadmin 0 38 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton ile Riccardo Adami Arasındaki Telsiz Diyalogları 2025 Abu Dhabi’de de Devam Etti sadmin 0 50 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1