play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 25
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamilton, 2025 Katar GP öncesi FIA’yı tekdüze yarış konusunda uyarmış
02-12-2025, 01:54
sadmin
Patron
KONU:
205,245
MESAJ:
562,990
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Vowles: "Şampiyonada be...
Formula 1 Haberleri
Alonso, attığı spin hak...
Formula 1 Haberleri
Marko: "Verstappen'in '...
Formula 1 Haberleri
Ferrari'ye göre 2025 Ka...
Formula 1 Haberleri
Schumacher, McLaren'ı e...

Yorum: #1
Hamilton, 2025 Katar GP öncesi FIA’yı tekdüze yarış konusunda uyarmış

[Resim: 60470.b7a0f6eb.f1tr.com]

Lewis Hamilton, Formula 1 Katar Grand Prix’sini “sıkıcı” ve kısıtlayıcı bir yarış olarak nitelendirerek, çeşitli faktörlerin pilotlara mücadele edecek çok az şey bıraktığını ifade etti.

Ferrari hafta sonu boyunca istenen performansı sergileyemezken, Hamilton yarışın sezonun en az ödüllendirici yarışlarından biri olduğunu belirterek hayal kırıklığını dile getirdi. 17. sıradan başlayan Britanyalı pilot, startta üç sıra kazanmasına rağmen, takım arkadaşı Charles Leclerc’in arkasında çift pit stop yapmak zorunda kalınca pozisyon kaybetti.

Lusail Uluslararası Pisti’nde geçiş yapmanın oldukça zor olması nedeniyle Hamilton, Las Vegas’ta olduğu gibi puan potasına geri dönemedi ve yarışı 12. sırada tamamladı.

Hamilton, Motorsport Week ve diğer medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada, “İlk turum iyiydi, sonrasında ise oldukça sıkıcıydı,” ifadelerini kullandı.

Hamilton, eleştirilerini genel olarak etkinliğe de genişletti. Katar’da uygulanan 25 tur maksimum lastik kullanım kuralı, takımların stratejilerini sabitleyerek farklılık yaratma imkânını ortadan kaldırdı. “Eminim burada daha önce de kötü yarışlar olmuştur,” diyen Hamilton, “Ama bu açıdan kesinlikle en kötü Grand Prix’lerden biriydi çünkü herkes aynı anda pit stop yaptı. Hiç esneklik yoktu ve bunun üstüne bir de geçiş yapamıyorsunuz,” şeklinde konuştu.

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan Hamilton, pistin tek turda sürüş açısından heyecan verici olsa da iyi bir yarışa elverişli olmadığını savundu. “Sanırım herkes için aynıydı, sonuçta sadece bir pist,” dedi.

Hamilton, yarış öncesinde FIA’ya sorunları ilettiğini belirtti

Hamilton, pilotların karşılaştığı sorunların öngörülebilir olduğunu ve çözülmesi gerektiğini, bu konuları haftalık pilotlar toplantısında gündeme getirdiğini söyledi. “Eleştirel olmak gerekirse, örneğin pilotlar toplantısında onlara sordum: ‘Geçen yıl burada hiç geçiş olmadığını gördünüz, neden örneğin DRS’i artırmadınız?’ Onlar da, ‘Hmm, bunu düşünmemiştik’ dediler. Ben de, ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye sordum,” ifadelerini kullandı.

Hamilton ayrıca pit yolunun düzeninin de yarışı kısıtladığını belirtti. “Pit yolu 26 saniye sürüyor. Pit yolunun sonunda gereksiz bir şekilde uzun bir alan var, bunu daha erken bitirebilirsiniz,” diyen Hamilton, “Başlangıcı çok erken başlıyor, dolayısıyla kısaltılabilir,” şeklinde ekledi.

Lastik ömrünün sabitlenmiş olması ve geçişlerin neredeyse imkânsız hale gelmesi nedeniyle Hamilton, etkinliğin seyir zevki açısından da zayıf kaldığını vurguladı. “Bu lastiklerle 25 tur maksimum sınırı var, yani bu en kötü yarışlardan biri. Geçiş yapamadığınızda gitmemiz gereken en kötü yarış olabilir,” dedi.

“Burası güzel bir yer ve gerçekten iyi ev sahipliği yapıyorlar. Ama başka bir çözüm bulmaları gerekiyor çünkü bu, bilmiyorum, umarım ne kadar kötü bir yarış olduğunu yazarsınız. İzlemesi de muhtemelen oldukça kötüydü,” ifadelerini kullanan Hamilton, “Pist çok hızlı, sürüş açısından muhteşem ve çok hızlı, ama ne yazık ki Monaco gibi,” diyerek sözlerini tamamladı.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ferrari'ye göre 2025 Katar GP'de yaşadıkları sorunların sebebi lastik basınçları sadmin 0 6 5 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton: "Güvenlik aracı konusunda şanssızdım, yine de yarıştan keyif almaya çalıştım" sadmin 0 11 6 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Sainz: Williams, 2025 Katar GP’de Beklentileri Aşıp Sürpriz Podyuma Nasıl Ulaştı? sadmin 0 19 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 18 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1