play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 316
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hakkinen'den Verstappen'e: "Hamilton'ın gözünü korkutmaya çalışmak işe yaramaz"
19-11-2021, 11:45
sadmin
Patron
KONU:
208,838
MESAJ:
566,701
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Jolyon Palmer: “Mercede...
F2/F3
Colton Herta, F2’de İlk...
Formula 1 Haberleri
Verstappen’den F1’deki ...
MotoGP
Marco Bezzecchi, 2026 M...
Formula 1 Haberleri
Hamilton’dan Ferrari’de...

Yorum: #1
Hakkinen'den Verstappen'e: "Hamilton'ın gözünü korkutmaya çalışmak işe yaramaz"

[Resim: 30593.066c845b.f1tr.com]

Mika Hakkinen, gerginliğin zirveye çıktığı 2021 şampiyonluk savaşında Max Verstappen'e bir takım önerilerde bulundu.

Verstappen ve Hamilton, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Brezilya Grand Prix'sinin son turlarında liderlik için mücadele ettiler. Red Bull pilotu, Mercedes'teki rakibine yaptığı savunmalardan birinde, rakibi ile beraber dördüncü virajda dışarı taştı.

McLaren ile iki kez dünya şampiyonu olan Mika Hakkinen, Verstappen'in yaklaşımının "direksiyonun açısını geniş tutmak" olduğunu ve bu nedenle iki pilotun birden kaçış alanına çıktığını söyledi.

Hakkinen'e göre Hamilton'a karşı böyle bir yaklaşıma sahip olmak, son dünya şampiyonunun daha çok motivasyon elde etmesine neden olacak.

Unibet'e yazdığu yazıda Hakkinen şunları yazdı: "Max şu anda kariyerinin en yüksek noktasında, dünya şampiyonasının lideri ve Lewis'i arkasında tutmaya kararlı."

"Dördüncü virajda olanlar, Max'ın zorlamak için ne kadar çok çalıştığının bir örneği. Direksiyonu açıkta tutmak bir rakibin gözünü korkutmak için kolay bir yöntem ancak bu durum kaza ile de sonuçlanabilir. Bu durumda ne olabileceğini hiçbir zaman bilemezsiniz."

"Bu tür göz korkutmaların Lewis'e karşı işe yarayacağından emin değilim. O, mücadeleden hoşlanıyor. Ona ekstra konsantrasyon sağlıyor."

"Ben, Ayrton Senna'nın takım arkadaşıydım ve Michael Schumacher'in rakibiydim. Bu iki sürücü, bazen çok agresif taktikler kullandılar."

"Spa 2000'de Belçika GP'sinde Michael ile beraber ünlü bir fotoğrafımız var. Orada, onun taktiklerinden dolayı neden mutsuz olduğumu anlatıyordum."

"Sert mücadelelere bayılıyorum ancak bu mücadelelerin pist üzerinde olması lazım."

Mercedes, yeni kamera görüntülerinin çıkmasının ardından Verstappen/Hamilton olayının yeniden incelenmesi için başvuruda bulunsa da Hakkinen, daha fazla inceleme olmasına ihtiyaç olmadığını düşündüğünü söyledi.

Konu hakkında Hakkinen, "Kişisel olarak ben, Yarış Kontrol'ün Max ve Lewis'in devam etmesine izin vermesinden mutlu oldum. İki araç birden dışarı çıktı ve bir hasar olmadan geri döndüler."

"Dediğim gibi, diskalifiyede de olduğu gibi, bu durum Lewis'e daha fazla motivasyon sağladı. Michael beni Spa'da pist dışına ittiğinde, geçişi yapmak için daha fazla hırslandım - ki o geçiş herkesin hatırladığı bir geçiş."

"Bitime üç yarış kala, bana göre daha heyecanlı yarışlar göreceğiz. Şampiyonayı kazanmanın doğru hâlinin sert ama adil bir şekilde olması gerektiğine inanıyorum, şampiyonluğun inanılmaz geçişlerle ve damalı bayrakla belirlenen bir şekilde elde edilmesi gerekiyor."

"Bu çok güzel bir dünya şampiyonluğu mücadelesi, bu nedenle ben kaza görmek, ceza çıktığını görmek ve son kararı belirleyen hakem kararları görmek istemiyorum!" dedi.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
19/11/2021, 11:45

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen’den F1’deki Geleceğine Dair Dikkat Çeken Açıklama sadmin 0 91 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton’dan Ferrari’deki İkinci Sezonu Öncesi Motive Eden Mesaj sadmin 0 88 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Ecclestone: “Hamilton’ın 8. şampiyonluğu Formula 1 için harika bir hikaye olur” sadmin 0 54 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1