play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 50
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fred Vasseur: "Hamilton’ın Ferrari’de hızlı değişim talebine sihirli bir çözüm yok"
11-12-2025, 00:42
sadmin
Patron
KONU:
205,703
MESAJ:
563,480
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Leclerc radar altında: ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 2026 Kurallarında NE...
Formula 1 Haberleri
Mercedes, 2026 F1 Sezon...
MotoGP
Alonso’dan Marc Marquez...
Formula 1 Haberleri
FIA, 2026 Formula 1 Sez...

Yorum: #1
Fred Vasseur: "Hamilton’ın Ferrari’de hızlı değişim talebine sihirli bir çözüm yok"

[Resim: 61076.3567d545.f1tr.com]

Ferrari Patronu Vasseur: "Hamilton’ın Değişim Taleplerinde Sihirli Bir Şey Yok"

Ferrari Takım Patronu Fred Vasseur, Lewis Hamilton’ın 2026 sezonuna girerken takımda bazı şeylerin değişmesi gerektiği yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak, “Bu konuda sihirli bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Ferrari ile ilk sezonunda beklentileri karşılayamayan Hamilton, 2025 sezonunu podyum göremeden tamamladı. İtalyan ekibinin inişli çıkışlı SF-25 aracı, yedi kez dünya şampiyonu pilotun modern Formula 1’in yere basma etkili araçlarında yaşadığı zorlukları daha da artırdı.

Hamilton, gelecek sezon daha öngörülebilir bir araç beklerken, takımın perde arkasında çözülmesi gereken konulara da dikkat çekti. Abu Dhabi Grand Prix’si öncesinde Motorsport Week ve diğer medya mensuplarına konuşan Hamilton, “Karar vericilerle masaya oturduğumda nasıl bir yaklaşım sergileyeceğime karar vermeliyim. Bu yaklaşım, ihtiyaç duyulan değişimi nasıl yaratacağıma yönelik olacak,” dedi.

Hamilton sözlerine şöyle devam etti: “Kişisel değerlendirme açısından, her hafta sonu nelerin yanlış gittiğini, aldığım kararları not aldım. Öğrenilecek çok şey var. Arada bu kararları analiz edeceğim ve gelecekte nasıl daha iyi kararlar alabileceğime dair işaretler koyacağım.”

“Çevremdeki kişisel ekip, takım personeli, insanları nasıl daha verimli kullanabileceğimiz, bazı kişilerin farklı pozisyonlara geçmesinin gerekip gerekmediği gibi konuların hepsi gözden geçirilmeli. Tüm bu detaylar, takım çalışmamızı en iyi seviyeye taşımamız için önemli.”

Ferrari, Hamilton ve Leclerc’in Eleştirilerini Teşvik Ediyor

Hamilton, Ferrari’nin eksiklerini dile getiren tek isim değil. Zafer alamadan geçen bir sezonun ardından Charles Leclerc’in de sabrının sınandığı gözlendi. Ferrari Başkanı John Elkann, pilotların kamuoyuna açık eleştirilerini hoş karşılamasa da, Vasseur, sürücülerin takımı bazı konularda zorlamasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Vasseur, “Pilotlar bana gelip iyi iş çıkardığımızı söyleseydi yıkılırdım,” dedi. “Bir pilotun sezon özeti, her zaman nerede gelişebileceğimizi bulmaktır. Ben burada, ‘Şu konuda iyi iş çıkardık’ demek için değilim.”

“Onların DNA’sı da, benim DNA’m da takımı daha iyi bir noktaya taşımak için çabalamak. Charles ve Lewis, ikisi de bize gelip her alanda takımı zorlamalı. Elbette gelişebiliriz ve her alanda gelişebiliriz. Geçen yıl, son viraja kadar Takımlar Şampiyonası için mücadele ettik ve tepki yine aynıydı. Charles, ‘Her alanda, simülatörde, ayarlarda gelişmeliyiz’ dedi. Umarım bu onların ve sporun DNA’sıdır.”

“Pilotlar gelip ‘Şu konuda, bu konuda gelişmeliyiz’ dediğinde hiç şaşırmıyorum. Zaten onlardan bunu yapmalarını istiyoruz.”

“Bazen pilotlardan gelen raporlarla ilgili haberler görüyorum. Aslında burada biraz saf davranılıyor, çünkü her yarıştan sonra pilotlardan rapor alıyoruz. Pilotun takıma rapor göndermesinde sihirli bir şey yok.”

“Bu onların hayatı. Aynı şekilde, biz de onları sınırda zorlamaya çalışıyoruz, sürüşlerinde en iyiyi vermeleri için. Son 35 yıldır durum böyle. Burada sihirli bir şey yok,” ifadelerini kullandı.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
2 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2025 Abu Dhabi GP, Lewis Hamilton-Ferrari Ortaklığında Önemli Bir Soru İşaretini Gözler Önüne Serdi sadmin 0 23 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Leclerc’den Ferrari’ye Uyarı: “Şimdi Ya Da Asla” sadmin 0 18 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Martin Brundle: "Hamilton’ın Ferrari’ye Transferi İstatistiklerini ve İtibarını Zedeleyebilir" sadmin 0 27 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 13 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1