play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 614
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formula 1'de Nefesler Tutuldu
25-11-2012, 14:29
sadmin
Patron
KONU:
205,294
MESAJ:
563,048
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 2025 SON YARIŞ ÖNCES...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Katar GP Yarış Sonrası ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1'de Şampiyonluk Yarış...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen vs Norris vs...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
VERSTAPPEN FARKI KAPATT...

Yorum: #1
Formula 1'de Nefesler Tutuldu

[Resim: f1vetalos_EJCDG.jpg]

F1'de son viraja girildi! Bu akşam Interlagos Pisti'nde koşulacak Brezilya Grand Prix ile şampiyon belli olacak. Zafer büyük bir ihtimalle Sebastian Vettel'in olacak ancak tek rakibi Fernando Alonso'nun da şampiyonluk şansı var... Nefes kesecek yarış saat 18.00'de başlayacak.

Vettel mi? Alonso mu? 2012 Formula 1 şampiyonunun bu iki isimden hangisi olacağı bu akşam TSİ 18.00'de start alacak Brezilya Grand Prix'sinin ardından belli olacak.

VETTEL'İN İŞİ DAHA KOLAY...
Vettel'in şampiyonluğu, matematiksel olarak Alonso'dan çok daha kolay. Geçen hafta ABD GP'sinde Red Bullu Renault'u üstüste 3. şampiyonluğa taşıyan Alman pilot, yarışı ilk 4 içinde tamamladığı takdirde, rakibinin derecesine bakmaksızın üst üste üçüncü şampiyonluğunu kutlayacak.

ALONSO NASIL ŞAMPİYON OLUR?
Alonso ise yarışı kazansa bile Vettel'in 4'üncülükten daha düşük bir derece elde etmesini bekleyecek. İspanyol pilot ikinci olursa ise rakibinin ilk 7'ye, üçüncü olması halinde ise rakibinin ilk 9'a girmemesi gerekiyor. Diğer tüm seçeneklerde Vettel sezonu şampiyon olarak tamamlayacak.

Dün yapılan sıralama turları sonunda Vettel 4., Alonso ise 8. cepte yer buldu. McLaren Mercedes pilotu Hamilton, 1:12.458 ile en iyi dereceyi yapıp pole pozisyonunu ele geçirirken, takım arkadaşı ve vatandaşı Jenson Button 2., Red Bull Renault'nun Avustralyalı pilotu Mark Webber ise üçüncü sırayı elde etti.

İKİSİ DE REKOR KIRACAK
İster Red Bull-Renault pilotu Sebastian Vettel şampiyon olsun... İsterse de Ferrari pilotu Fernando Alonso şampiyon olsun...

Geçmişinde 2 şampiyonluk bulunan iki pilottan hangisi mutlu sona ulaşsa da 3 şampiyonluk yaşayan en genç Formula 1 pilotu olacak. Alonso, Schumacher ve Senna'yı ay hesabıyla geçecek; eğer Vettel şampiyon olursa 31 olan üç şampiyonluk rekorunu 25 yaşa çekecek.

VETTEL'İN KORKUSU DAYANIKLILIK SORUNU
Vettel bu sezon, 5 yarış kazandı ve tam 13 yarışı ilk 4 içinde tamamladı. Red Bull cephesinde en büyük soru işareti dayanıklılık. Teknik patron Adrian Newey de bu sezon üç kez alternatör sorunu yaşadıklarına dikkat çekiyor.

Fernando Alonso ise bu sezon 3 yarış kazandı ve tamamlayamadığı 2 yarış dışında tüm yarışlardan puanla ayrıldı. Ferrari'nin İspanyol pilotu yarış öncesi, "Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok elimizden gelenin en iyisini yapacağız, öncelikle kürsüye çıkmalıyız. Şampiyonluk bizim elimizde değil Red Bull'un ne yapacağına bakacağız" dedi.

2010'DAN SONRA 2. KEZ...
Bu ikili, 2010 yılında da sezonun son yarışına şampiyonluk iddiasıyla gitmişti. Lider Alonso'nun 15 puan gerisinde 3'üncü sırada olan Vettel, son yarışı kazanarak kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etmişti.

SCHUMI'NİN VEDASI...
Brezilya Grand Prix'si ayrıca 7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman sürücü Michael Schumacher'in Formula 1 kariyerinin son yarışı olacak. Mercedes'te Schumacher'in yerini alacak olan İngiliz Lewis Hamilton da McLaren adına son yarışına Interlagos'ta çıkacak.


25/11/2012, 14:29

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aston Martin, Formula 2’de henüz puan alamayan pilota ilk Formula 1 test şansını verecek sadmin 0 39 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull, 2026 Kadrosunu Belirledi: Yuki Tsunoda Formula 1’den Ayrılıyor sadmin 0 26 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Wolff: McLaren, Formula 1 şampiyonluk mücadelesinde baskı altında mı? sadmin 0 27 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1