play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 160
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FIA, Raikkonen kararından sonra, F1 sürücüleriyle görüşmeyi planlıyor
25-10-2021, 16:37
sadmin
Patron
KONU:
205,444
MESAJ:
563,202
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1’de Tarihi Hafta! Abu...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen hızını Norri...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
ŞAMPİYONLUK ADAYLARI NE...
F1 Videolar
Abu Dhabi GP 2025 FP2 -...
F1 Videolar
Abu Dhabi GP 2025 FP1 -...

Yorum: #1
FIA, Raikkonen kararından sonra, F1 sürücüleriyle görüşmeyi planlıyor

[Resim: 40556.7cd6a677.f1tr.com]

Formula 1 yarış direktörü Michael Masi, Amerika Grand Prix'sinde Kimi Raikkonen'in Fernando Alonso'yu geçmesinin "marjinal" bir karar olduğunu söyledikten sonra sürücülerle görüşmeyi planlıyor.

Alonso, Austin yarışında, Raikkonen'in 1. virajın çıkışında kerblerin üzerinden gelerek dışarıdan kendisini geçmesine rağmen pozisyonu kazanmasından rahatsız olmuştu.

Raikkonen kendisini geçtikten sonra Alonso, Finlandiyalı sürücünün kendisine yerini geri vermesi için çağrıda bulundu ancak yarış kontrol, herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verdi ve Raikkonen'in pozisyonu korumasına izin verdi.

Birkaç tur sonra Alonso, Raikkonen'in Alfa Romeo'daki takım arkadaşı Antonio Giovinazzi'yi geçerken pistten çıktı ve bu kez Alpine sürücüsüne yeri geri vermesi söylendi.

Daha sonra aynı mücadelede Giovinazzi'ye, Alonso'yu geçerken yoldan çıktığı için yeri geri vermesi söylendi.

Yarıştan sonra Alonso, diğer hamlelerin geri alınması gerekirken, Raikkonen'in önde kalmasına izin verilen "garip" kararı sorguladı.

Olay hakkında konuşan Masi, durumun koşullarının net olmadığını ve bunun Meksika Grand Prix'sinde sürücülerle görüşülmesi gerektiğini açıkladı.

Masi, "Hayal kırıklığını anlayabiliyorum."

"1. virajdaki Alonso ve Kimi'yi ilgilendiren karar, kesinlikle marjinaldi."

"Bir sonraki sürücüler toplantısında kesinlikle tüm sürücülerle bu konuyu tartışacağız çünkü bence hikayenin iki tarafı vardı."

"Tabii ki geçiş yapmak isterken pistten çıkması için zorlama yapıldığı görülüyor. Dolayısıyla bu bir sonraki toplantıda tartışacağımız bir şey." dedi.

Masi, Raikkonen'e yaptırım uygulanmadığını çünkü ilk olarak Alonso'nun kendisini pistin dışına ittiğinin tartışılabileceğini söyledi.

"Tam isabet oldu, bu yüzden marjinal bir karardı. Açıkça incelenen iki unsur vardı ve buna göre 'Olduğu gibi bırakalım.' şeklinde marjinal bir karar verildi. Ancak kesinlikle bir sonraki pilotlar toplantısında tartışılacak."

[Resim: 40557.be7cba16.f1tr.com]

Masi, Alonso'nun olayla ilgili hızlı bir karar alınması gerektiği yönündeki önerisine rağmen, konuyu düzgün bir şekilde incelemenin gerekli olduğunu vurguladı.

"Önemli olan gerçekten incelemeniz, etrafındaki her şeyi incelemek gerekiyor. Takımlara çağrım, bir tavsiyedir."

"Buna uymamayı seçebilirler ve eğer istemezlerse, bunu yapmanız gerektiğini söyleme yetkim yok. Bu, 'Bunu yapmanızı öneririm.' demek. Eğer bunu yapmamayı seçerlerse, hakemlere bunu görmesi için iletirim ve onlar da buna göre karar verirler."

Masi, Alonso'nun Giovinazzi'ye yaptığı sonraki hamleyle bir şey kanıtlamaya çalıştığını düşünüp düşünmediği sorulduğunda, "Hayır, hiç de değil. Fernando'nun telsizini hiç duymadım ama belli ki pistin dışına çıktı ve pozisyonunu geri vermesi önerim takıma gitti. Bu da gerçekleşti."

"Birkaç tur sonra aynı şey Antonio ve Fernando ile oldu ve bu sefer pozisyonun geri verilmesi için talimat Alfa Romeo'ya gitti." dedi.

Masi, Alonso'nun adının FIA kararları kapsamında birkaç kez geçtiğini kabul etti.

"Olayların yaşanmasının komik olduğunu düşünüyorum ancak her olayı ayrı ayrı ele alıyorum ve kimin dahil olduğuna bakılmaksızın her birine bakıyorum."

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
25/10/2021, 16:37

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hamilton, Red Bull’un Hadjar Kararından Endişeli sadmin 0 65 Dün, 13:17
Son Mesaj: sadmin
  Hadjar, Red Bull’da Verstappen’in Yanında “Kötü Gidişatı” Nasıl Önlemeyi Planlıyor? sadmin 0 27 04/12/2025, 20:49
Son Mesaj: sadmin
  PepsiCo, 33 Yıl Aradan Sonra Formula 1’e Takım Sponsoru Olarak Geri Dönüyor sadmin 0 50 02/12/2025, 20:34
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1