play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 434
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FIA, mavi bayrak kurallarında değişikliğe gerek görmüyor
18-09-2018, 03:00
sadmin
Patron
KONU:
208,667
MESAJ:
566,529
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ferrari’nin yeni arka k...
MotoGP
Pedro Acosta: "2026 Mot...
MotoGP
Jorge Martin: “Aprilia ...
Formula 1 Haberleri
Hülkenberg: “Audi’nin s...
Formula 1 Haberleri
Hamilton: "Kişisel bir ...

Yorum: #1
FIA, mavi bayrak kurallarında değişikliğe gerek görmüyor

[Resim: 17434.c0e7b450]

FIA Yarış Direktörü Charlie Whiting, Singapur GP'de tur bindiren sürücülerin sıkıntı yaşadıklarına dair eleştirilerine rağmen bu kuralda değişikliğe gerek olmadığını söyledi.

Dünkü yarışta, lider pilotların en büyük sıkıntılarından birisi yavaş araçlara tur bindirmekti. Özellikle Lewis Hamilton, önünde pozisyon mücadelesi veren Romain Grosjean ve Sergey Sirotkin nedeniyle çok ciddi zaman kaybetmişti.

Yarışın son bölümünde Valtteri Bottas, daha yeni lastiklere sahip olan Renault pilotu Nico Hulkenberg'e tur bindirmekte çok zorlandı.

FIA, tur bindiren pilot tur bindireceği pilota 1.2 sn yaklaştığında mavi bayrakları sallatıyor. Bottas, Singapur gibi bir pistte bu farkın çok büyük olduğunu söyledi.

Whiting, mevcut sürenin yeterli olduğunu, bu süreyi daha fazla kısaltırlarsa daha yavaş araçların yarış şansının tamamen biteceğini belirtti.

Bu durum hakkında Motorsport.com'a konuşan Whiting, "Geçen sene bu zamanlar 1 saniyeydi. Bu konuda bazı görüşmeler oldu ve mavi bayrak sallanma farkını 1.2 sn olarak belirledik."

"Bundan daha fazlasına çıkamayız çünkü bu durumda yavaşlayan sürücü, tur bindir için yavaşlarken gereğinden fazla yavaşlamış olur."

"Arada 1.4 ya da 1.6 sn varken yavaşlanıp aracın sağa çekilmesini ve o pilotun bu kadar zaman kaybetmesini istemiyoruz çünkü bu şekilde adil olmaz." dedi.

Whiting, tur bindirmeler esnasında 1.2 sn yaklaşmakta zorlanan tek ismin Bottas olduğunu; hızlı araçlarda yaşanan araç kontrolü ya da lastik kontrolü gibi sorunların kendi sorumluluklarında olmadığını söyledi.

Whiting, "Bir pilotun 1.2 sn içerisine girmesini beklemek oldukça mantıklı. Valtteri dışında herkes bunu yaptı."

"Neden o bunu yapamadı bilmiyorum. Belki aracı istediği gibi değildir. Onunla konuştum ve daha fazla farkı kapatamadığını söyledi. Saygısızlık yapmak istemiyorum ancak bu bizim sorunumuz değil."

"Herkes bu kurala uydu ve o doğrultuda çalışmaya çalıştı. Bu yüzden ondan da farklı bir şey beklemiyorduk." dedi.

&&&


18/09/2018, 3:00

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen: “RB22 verimli ama geliştirilmesi gerek” sadmin 0 115 Dün, 17:29
Son Mesaj: sadmin
  FIA, Pilotların Tepkilerine Rağmen F1 Kurallarında Hemen Değişiklik Yapmayacak sadmin 0 131 20/02/2026, 11:10
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes’in Rakipleri, Melbourne Öncesi Formula 1 Motor Kurallarında Değişiklik Planlıyor sadmin 0 208 07/02/2026, 0:26
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1