play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 268
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferrari, 2024 için Red Bull'u 'tamamen' kopyalamaktan kaçınacak
10-11-2023, 23:40
sadmin
Patron
KONU:
208,667
MESAJ:
566,529
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ferrari’nin yeni arka k...
MotoGP
Pedro Acosta: "2026 Mot...
MotoGP
Jorge Martin: “Aprilia ...
Formula 1 Haberleri
Hülkenberg: “Audi’nin s...
Formula 1 Haberleri
Hamilton: "Kişisel bir ...

Yorum: #1
Ferrari, 2024 için Red Bull'u 'tamamen' kopyalamaktan kaçınacak

[Resim: 49732.705fc871.f1tr.com]

Ferrari'nin 2024 aracının - şu anda kod adı '676' - Red Bull'un 'çözümleri' ile Scuderia'nın kendi 'yenilikleri ve seçimlerinin' bir karışımı olacağı bildiriliyor.

Formula 1'in zemin etkili aerodinamik döneminin ikinci yılında Ferrari, Red Bull'a yaklaşamadı ve aradaki fark daha da açılmış oldu.

Sezon öncesi testlerde SF-23'ün konseptinin kusurlu olduğunu fark eden Scuderia, sezon ortasında bir değişiklik yaparak sidepod tasarımını Red Bull'a benzetti.

Buna rağmen Ferrari yalnızca tek bir galibiyet elde etti, ancak yine de İtalyan takımı gridde Red Bull dışında yarış kazanan tek takım.

İtalya Grand Prix'sini Red Bull'un kazanmasının ardından Charles Leclerc, "2024 projesi bu yıl sahip olduğumuz araçtan çok farklı" dese de Fred Vasseur bu yıl ile gelecek yıl arasında aracın tüm zayıflıklarını tespit etmenin kolay olmayacağını söyledi.

Formu1a.uno'ya göre, '676' projesi Red Bull projesinden esinlenen çözümler, yenilikler ve Ferrari'nin kendi seçimlerini barındıracak ve yalnızca Adrian Newey tarafından bu iki yıllık yeni düzenlemelerde tanıtılanları kopyalamayacak.

İtalyan yayın, Ferrari'nin amacının 'mevcut özellikler ve yeni teknik yenilikler' arasında esnekliği korumak olduğunu bildirdi.

[Resim: 49733.b65eace0.f1tr.com]

Ayrıca, "Gözden geçirilmiş ve geliştirilmiş bu konsept, SF-23 ile Red Bull felsefesi arasında, benzersiz çözümler içeren bir ara sürüm olacak." diye ekledi.

Çünkü günün sonunda, başka bir takımın konseptini; nasıl çalıştığını tam olarak anlamadan kopyalamak Aston Martin benzeri bir durum yaratabilir.

Aston Martin sezona Christian Horner ve Helmut Marko'nun deyimiyle 'üçüncü bir Red Bull' ile başladı; araç eski Red Bull pilotu Dan Fallows'un önderliğinde tasarlandı ancak sezon boyunca yapılan güncellemelerle performans ve şampiyonadaki yerlerini kaybettiler.

Ferrari, bu durumdan kaçınmaya kararlı.

Form1auno, "Avusturya'da yeni tabanın tanıtılmasından sonra, özellikle de Japonya'daki bir sonraki geliştirmeyle birlikte veriler daha tutarlı hale geldi."

"Doğal olarak bundan çok daha fazlasını beklememiz gerekecek. Ferrari, 2023'ü 2024'e taşımayacak çünkü tabanın yeniden tasarlanması gerekecek." açıklamasında bulundu.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
10/11/2023, 23:40

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ferrari’nin yeni arka kanat tasarımı ne kazandırabilir? sadmin 0 141 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin, Sorunları Aşmak İçin İki Kritik Avantajına Güveniyor sadmin 0 145 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  F1 Takımları, 2026 Sezonu Başlangıcı İçin Güvenlik Endişelerine Yönelik Yeni Değişiklikte Anlaştı sadmin 0 110 Dün, 13:58
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1