play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 606
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferrari 2021 F1 kurallarında neden işbirliğini tercih etti?
02-11-2019, 15:37
sadmin
Patron
KONU:
204,381
MESAJ:
562,071
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Fabio Di Giannantonio V...
MotoGP
Deniz Öncü, KTM ile yol...
Motor Sporları
Ayhancan Güven, ilk Mac...
Motor Sporları
Alp Aksoy, Prema ile Fo...
Motor Sporları
İstanbul Rallisi’ni Ali...

Yorum: #1
Ferrari 2021 F1 kurallarında neden işbirliğini tercih etti?

[Resim: 13227.a85e70f0]

Ferrari, 2021 F1 kurallarıyla alakalı endişelerini dile getirmesine rağmen son aylarda FIA ve Formula 1 ile daha çok işbirliği yapmayı tercih etti. Peki bunun nedeni neydi?

Ferrari açık bir şekilde veto hakkını kullanmak istemediğini ve kullanmak zorunda kalırsa bunun kötü olacağını söyledi. Ferrari'nin yeni kurallar açıklandıktan itibaren 5 iş günü içerisinde veto etme hakkı bulunuyordu ancak bunu tercih etmedi.

Takım patronu Mattia Binotto'nun Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında yeni kuralların lehine oy kullanması, zıtlaşmadan ziyade işbirliğini tercih ettiğini gösterdi.

Yine de bu sürecin çok kolay olduğunu sanmayın. Ferrari, sürekli olarak şikayet etmektense F1'i daha iyi hale getirmek için sürecin bir parçası olmanın daha iyi olacağına karar verdi.

Binotto, "Düşünce yapımızda bir değişiklik yok. En başından bu yana, yeni kuralların bazı bölümlerinden memnun olmadığımızı söyledik. F1 ve FIA ile o alanları geliştirmek için işbirliği yapmanın önemli olduğunu hissettik."

"Son aylarda ve haftalarda FIA ile elimizdeki kuralları iyileştirmek için çok sıkı çalıştık."

"Artık Ekim ayının sonuna gelmiştik ve bir karar vermemiz gerekiyordu. Biz de ilerlemeye karar verdik. Bunların 2021 için son kurallar olduğuna inanmıyoruz ancak kesinlikle iyi bir başlangıç noktası." dedi.

[Resim: 13080.f48e4b8b]

Binotto ve Ferrari'nin başlangıç noktası olarak görmesinin nedeni, açıklanan kuralların gelecek 18 ay boyunca iyileştirilmeye devam edilecek olması.

Ferrari, açıklanan kurallarda bazı bölümleri seviyor olsa da açık olan bir şey var ki, özellikle harcamaların kontrol altına alınması gibi belli noktalarda değişikliğe gerek duyulduğunu fark etmiş olması.

Binotto, "Aynı şekilde devam edilmemesi gerektiğini düşünüyorduk. Sporun daha sürdürülebilir olması için değişiklik gerekliydi, bu yüzden sonunda kuralların lehine oy kullandık."

"Açıklanan kurallar 2021 için doğru kurallar mı? Hâlâ iyileştirilmeleri gerekiyor mu? Biz açıklananların başlangıç noktası olduğunu, son kurallar olmadığını düşünüyoruz."

"Son haftalarda ve aylarda F1 ve FIA ile yaptığımız gibi, kuralları iyileştirmek için gerekli düzenlemeleri yapma yolunda yine sıkı çalışmaya devam edeceğiz. İlerlemenin en basit yolu bu." dedi.


F1, açıklanan kuralların özellikle teknik bölümünde pek değişiklik olmayacağı konusunda uyardı. Binotto, açıklanan kurallarda Ferrari'nin daha önceden beğenmediğini belirttiği bölümlerde yapılan değişikliklerden memnun olduklarını söyledi.

Binotto, "Standartlaşma her zaman pozitif değildir ancak biz F1 ve FIA ile çok sıkı çalıştık."

"İlk başta olduğu gibi, vites kutusu standartlaştırılmadı. Fren sistemi artık standart değil. Normalde standart olması planlanan ancak nihai olarak standartlaştırılmayan bazı şeyler var. Bu, işbirliği ve yapılan görüşmelerin ne kadar olumlu olabileceğini gösteriyor." dedi.

Binotto ayrıca, F1'in ödül sisteminden alacakları paranın daha az olacak olmasına rağmen genel olarak harcamalarda olacak düşüşle pek kayıplarının olmayacağını söyledi.

Binotto, "Daha az para alacak olabiliriz ancak aynı zamanda harcamalarımız düşecek. Böyle bir denge oluşacak olması önemli." dedi.

F1'in büyük takımlarının, avantajlarını kaybetmemek için yeni kurallara karşı çıktıkları düşünülüyordu.

Ancak Binotto, konuyu o şekilde görmediğini ve kural değişiklikleriyle büyük takımların yine ilk başta avantajlı olacaklarını söyledi.

Binotto, "Büyük takımların, yeni araç geliştirmedeki kaynakları sayesinde ilk başta yine performans avantajına sahip olmalarını bekliyorum."

"Daha sonra küçük takımlar öne atlayabilirler ancak kuralların değişecek olması büyük bir mücadele. Şu anda kuralların tam olarak nasıl olacaklarını anlamak çok zor."

"Biz Ferrari olarak zorlamaya devam edeceğiz. Ancak sadece Ferrari'nin lehine değil, F1'in lehine bunu yapacağız." dedi.

tr.motorsport.com


02/11/2019, 15:37

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Ferrari Hamilton'dan ŞİKAYETÇİ! ÇOK KONUŞMA Uyarısı sadmin 0 49 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Ferrari’de kaos: Elkann İspanya’da saldırı altında, Alpine casusluk skandalı patladı sadmin 0 46 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Brezilya GP'de Norris Kazandı, Toprak MotoGP’ye Hazırlanıyor | Bulega YARIŞ DIŞI, Ferrari ŞAMPİYON! sadmin 0 80 12/11/2025, 22:24
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1