Ferrari’nin yeni başkanı Sergio Marchionne, Formula 1’in gelecekte ayakta kalabilmesi için kendisini taraftarlara daha iyi sunmak zorunda olduğunu söyledi.
Marchionne, internetin görsel eğlence açısından sunduğu rekabetçi içerikler nedeniyle Formula 1’in patronlarının bu konuda yeni fikirler bulması gerektiğini söyledi.
Marchionne “Sporu basitleştirmeli ve akışkan yapmalıyız. İçerisinde yaşadığımız toplum için çok daha çekici bir spor yapmalıyız.”
“Aksi takdirde sadece selfie çekme riskiyle karşı karşıya kalacağız. Daha fazlası olmayacak.”
“Bu konuda gerçekten devrim yapmak ve çalışmak zorundayız. 2015’te bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.
Ferrari’nin yeni takım patronu Maurizio Arrivabe de destek verdi ve “Gerçek bir şov yapmalıyız ve genç insanların ulaşmasına fırsat vermeliyiz.”
“Bunu yapmak için yeni kurallara ihtiyaç yok. Sadece bunun için istek olmalı.”
“Son günlerde bu konuyu konuşmaya başladık.”
“Formula 1 insanlara istedikleri şovu vermek zorunda. İnsanlar bilet alıyorlar, F1 izlemek için pahalı biletler satın alıyorlar.”
“Onları dinlemeli ve izlemeli, sporu onların ihtiyaçlarına daha yakın yapmalıyız. Bu herkese faydalı olacak.” dedi.