play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 148
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F1, 2025'te araçların farklı görünmesi için harekete geçti!
30-05-2024, 21:13
sadmin
Patron
KONU:
200,168
MESAJ:
557,456
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Tekrar İzle
Formula 1 İngiltere GP ...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
İngiltere GP 2025 - Pol...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
İngiltere GP 2025 - 3. ...
Formula 1 Haberleri
Antonelli: "Geliştirmem...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Her hafta hav...

Yorum: #1
F1, 2025'te araçların farklı görünmesi için harekete geçti!

[Resim: 52107.6355c95a.f1tr.com]

Motorsport.com'un özel haberine göre F1'in yöneticileri, bazı araçların şu anda birbirine çok benzediği yönündeki endişeler nedeniyle, 2025'ten itibaren renkleri daha ayırt edilebilir hale getirmek için takımlara baskı yapıyor.

Sezon başında televizyon görüntülerinden alınan geri bildirimler, özellikle gece yarışlarında, bazı araçların birbirlerinden ayırt edilemediğini ortaya koydu.

Özellikle Aston Martin ve Mercedes'in yanı sıra Williams ve RB'nin yüksek hızda birbirlerinden ayırt edilemediği görüldü.

Araçların birbirine benzemesi sorunu, takımların son yıllarda ağırlıktan tasarruf etme ihtiyacı nedeniyle araçlarının çoğu kısmını boyamamasıyla kötüleşti.

Haliyle neredeyse tüm araçlarda büyük siyah karbon bölümler ön plana çıktı.

Kaynaklar, gridde daha fazla çeşitlilik olmasını ve araçların birbirlerinden farklı görünmesini sağlamak amacıyla gelecek yıl için durumun ele alınacağını öğrendi.

Ancak bunu yapmak kolay olmayacak çünkü FIA ve FOM, konuyu çözmek istese de, katı düzenlemeler getirecek kadar ileri gitmek de istemiyor.

FIA'nın tek koltuklu araçlardan sorumlu başkanı Nikolas Tombazis konunun bir sonraki F1 Komisyonu toplantısında tartışılacağını söyledi.

Motorsport.com'a konuşan Tombazis, “F1'de her zaman olduğu gibi, konu göründüğünden biraz daha karmaşık."

“Sorunlardan biri araçların biraz fazla karbona sahip olması, çünkü boya ağırlık getiriyor ve bu yüzden araçlarda biraz fazla siyah var."

“Ayrıca tüm takımlar boya türünü değiştirmek için pek çok çalışma yaptı, hatta bugünlerde boya ağırlığını düşürmek için son derece ince filmler uygulanıyor."

“Bir başka sorun da bazı takımların benzer renk düzenleri kullanması, dolayısıyla görsel olarak birbirine oldukça yakın görünen araçlara sahipler."

"Bu konuyu halen takımlarla tartışıyoruz ve bir sonraki F1 Komisyonunda da ele alınacak.” dedi.

[Resim: 52108.0eb463b5.f1tr.com]

Tombazis bu durumu çözmenin en iyi yolunun kural koymak yerine, takımlarla ortak hareket etmek olduğunu söyledi.

“Takımların birbirleriyle iletişim kurup ‘Senin aracın burada maviyse, benimki orada mavi olmayacak’ diyebileceği bir sürece girmemiz gerekiyor. Ya da buna benzer bir şey yapmalıyız."

“Ancak bu sürecin tam olarak nasıl işleyeceği henüz belli değil."

“FIA olarak renklerle ilgili kurallar getirmek istemiyoruz fakat araçların ayırt edilebilir olmasını istiyoruz.”

[Resim: 52109.22042c2c.f1tr.com]

Kask tartışması

Mevcut süreçte sadece araçlar değil, sürücüler de birbirlerinden pek fazla ayırt edilemiyor gibi görünüyor.

Kask tasarımlarının artık geçmişte olduğu kadar ikonik olmaması ve Halo'nun ardında kalması nedeniyle sürücüleri tek tek tanımak geçmişte olduğu kadar kolay değil.

Tombazis, bu konuda şöyle diyor: “Elbette eskiden sürücülerin daha tanınabilir kaskları vardı çünkü daha basit tasarımlar seçiliyordu. Muhtemelen tüm kariyerleri boyunca o kaskı kullanıyorlardı."

“Şimdi kask tasarımının değiştirilmesine izin veren bir yönetmelik değişikliği var ve halo gibi şeyler yüzünden kaskı zaten göremiyorsunuz."

“İnsanların bir aracın içinde Russell mı yoksa Hamilton mı olduğunu anlayabilmeleri ve aynı zamanda araçları kolayca ayırt edebilmeleri için bir yol bulmamız gerekiyor.”

Ancak FIA, bu konuda da kural getirmeyi değil, takımları kendi haline bırakıp, sorunu bu şekilde çözmelerini istiyor.

Tombazis, “Bu, bir yönetmelik getirip sonra da rengini beğenmediğimiz için birini hakemlere şikayet etmek istediğimiz bir şey değil."

“Bu konuya dahil olmak istemiyoruz. Ancak takımların araçların tanınabilir olmasını ortak fayda olarak gördüğü bir konuma gelmek istiyoruz.” dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
30/05/2024, 21:13

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen araçtan memnun değil: "Her hafta sonu farklı senaryolar oluyor" sadmin 1 51 Dün, 17:46
Son Mesaj: halep3
  2025 İngiltere GP hafta sonu yarış programı ve saatleri sadmin 1 97 Dün, 17:08
Son Mesaj: Hope82
  Norris: "Ferrari bizim için tehdit oluşturuyor" sadmin 0 52 04/07/2025, 23:02
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1