play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 156
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eunis Kasırgası, Mercedes'in dalgalanma sorununu anlamasını geciktirmiş
15-08-2022, 00:01
sadmin
Patron
KONU:
204,297
MESAJ:
561,977
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Yamaha V4 2025 Valencia...
MotoGP
Alex Marquez, 2025 Vale...
MotoGP
Pedro Acosta’dan 2025 V...
MotoGP
Quartararo: 2025 Valenc...
Formula 1 Haberleri
Piastri’ye, F1 şampiyon...

Yorum: #1
Eunis Kasırgası, Mercedes'in dalgalanma sorununu anlamasını geciktirmiş

[Resim: 41561.27762175.f1tr.com]

Mercedes, 2022 F1 aracını Silverstone'da ilk kez piste çıkardığı dönemde yaşanan Eunis kasırgası nedeniyle yeni aracını tam anlayamadığını, dalgalanma konusunda yaşadıkları sorunu ancak sezon öncesi testlerde fark ettiklerini açığa çıkardı.

Mercedes, 2022 F1 aracı W13'ü rüzgarın hızının saatte 120 mph'yi aştığı Eunis Kasırgası'nın olduğu dönemde Silverstone'da piste çıkarmıştı.

Takımın yeni pilotu George Russell, ilk sürüşteki rüzgarın kesinlikle çılgınca olduğunu ve rüzgar yüzünden aracın dalgalanma sorununu ne kadar yaşadığını fark edemediklerini söylemişti.

Mercedes'in Pist Üstü Mühendislik Direktörü Andrew Shovlin, zemin etkili araçların geri dönmesi nedeniyle bu sorunu konuştuklarını ancak ilk testlere kadar böyle bir sorun olduğunu anlamadıklarını söyledi.

Motorsport.com'a konuşan Shovlin, "Silverstone'dayken kasırganın ortasında kalmıştık. Saatte 70 mil hızla esen rüzgar vardı."

"Normalde shakedown (ilk sürüş) testlerinde, araca hasar vermekten kaçınmak için aracı oldukça yüksek ayarlarsınız ve daha sonra alçaltırsınız. Ve o gün, aracı normal bir şekilde sürünce, sorunu görmeye başladık."

"Ancak Barselona'ya geldiğimizde, normal bir pistte düzgün bir şekilde bakabildik ve neler olduğunu anlamaya başladık." dedi.

[Resim: 41562.e6d73e0e.f1tr.com]

Mercedes, Bahreyn'deki ikinci testlere güncellemeler getirmiş olsa da, araçtaki zıplama sorunu devam etti. Bu sorun sezon içerisinde de devam ettiği için Mercedes, Red Bull ve Ferrari ile mücadelenin gerisinde kaldı.

Shovlin, sezon öncesi testlerde yaşadıkları şeyin tuhaf olduğunu kabul etti ve dalgalanma/yunuslama sorununun şu ana kadar karşılaştıkları en karmaşık şey olduğunu söyledi.

Shovlin, "Ancak bu gelişim devamlı oldu ve oldukça cesaret vericiydi. Yaptığımız her şey, gittikçe daha mantıklı geliyordu."

"Gerçekten ön görmediğimiz şey, sorunun bir soğanın katmanları gibi olmasıydı. Bir katmanı soyarsan, kaç katman çıkarırsan çıkar, hep aynı şeye bakarsın. Ve bu sorun içerisinde birkaç mekanizma olduğunu fark ettik."

"Senenin başı zordu. Son yıllarda her yarışta pole pozisyonunda olup kazanabileceğinizi bilen bir takımken, artık en iyi durumda orta grubun önünde olabileceğimizi bilmek oldukça zorlu bir durumdu."

"Ancak gerçek şu ki, fabrikada anlamak ile yarış aracını daha hızlı hale getirmek arasında ciddi bir gecikme var. Ve Barselona, bu öğrendiklerimizden herhangi birini gerçekten pistte uygulamaya koyabildiğimiz ilk yarış oldu." dedi.

Mercedes, bu sorun yüzünden teknik düşünce sürecinin bir bölümünü sıfırlamak zorunda kaldı. Shovlin, sadece Bahreyn'deki testleri ve ilk yarışları kurtarmayı düşünselerdi, daha çok deneysel bir yol takip edebileceklerini ancak kendilerinin, bu sorun için uzun vadeli bir çözüm aramayı tercih ettiklerini söyledi.

Shovlin, "O noktada, mühendisler olarak, bu kuralların 4 sene boyunca devam edeceği bakış açısına sahiptik. O dönemde takımı gerçekten yaralayan şey, Bahreyn'de kazanıp kazanmamak değil, gelecek sezonlar için bu kurallar dahilinde gelişme kaydedip kaydedemeyeceğimizdi."

"Bizi korkutan şey buydu: Fabrikada bir şeyler geliştiremezsek, üretemezsek, piste getiremezsek, çalıştıklarını göremezsek, o zaman uğraştığımız şey, performans açısından çok değersiz hale gelirdi."

"O dönemler oldukça korkunçtu." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
15/08/2022, 0:01

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Collins: "2026'da öne çıkan takımlar McLaren ve Mercedes olacak" sadmin 0 93 Dün, 1:42
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes F1 Takımı Değeri Rekor Seviyede: Toto Wolff Hisselerini Satmayı Planlıyor sadmin 0 40 13/11/2025, 23:54
Son Mesaj: sadmin
  Toto Wolff, Mercedes F1 Takımında Küçük Hisse Satışı İçin Görüşmelerde sadmin 0 74 12/11/2025, 14:32
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1