play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 165
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ericsson: "Leclerc büyük hayal kırıklığı içinde"
15-08-2022, 18:01
sadmin
Patron
KONU:
200,140
MESAJ:
557,424
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
TOSFED Next Talent Proj...
Motor Sporları
Ankara’da Türkvatan ve ...
Motor Sporları
Kapı Kapıya Mücadelede ...
Motor Sporları
https://www.tosfed.org....
Motor Sporları
Borusan Otomotiv Motors...

Yorum: #1
Ericsson: "Leclerc büyük hayal kırıklığı içinde"

[Resim: 41589.1f1f816c.f1tr.com]

Eski Formula 1 pilotu Marcus Ericsson, şampiyonluk umutları solmaya başlayan Charles Leclerc'in ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşadığını düşünüyor.

Mayıs ayında dünyaca ünlü Indy 500'ü kazanan eski Formula 1 pilotu Ericsson, F1'deki son sezonunda -2018 sezonu- Charles Leclerc'in takım arkadaşlığını yaptı.

Henüz o sezon ne kadar iyi olabileceğini yavaş yavaş gösteren Leclerc, 5 sezon sonra bir şampiyonluk adayı olarak karşımızda -ancak belli sebeplerden ötürü şampiyonluk şansı her geçen gün daha da azalmakta.

Bu konuda kendini Leclerc'in yerine koyan Ericsson, Monakolu pilotun Ferrari'nin hataları nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Sky F1'e konuşan Ericsson, "[Leclerc'in] hayal kırıklığına uğradığını düşünüyorum. Yıl boyunca çok hızlıydı, ancak birçok sorun yaşadı."

"Paul Ricard'da olanların nedenlerinden biri de bu, çünkü o sadece kazanmak ve yeniden şampiyonluk savaşının bir parçası olmak istiyor, ancak durum böyle değil."

“Bu da zorlamasına ve zaman zaman çok sert hareketlerde bulunmasına sebep oluyor, pek ideal bir davranış değil. Charles için zor bir durum, çünkü bence bu yıl gerçekten şampiyonluk için savaşma fırsatına sahip olduğunu hissediyor -ancak kontrolü dışında olan birkaç şey yüzünden bu fırsatı kaçırmakta." dedi.

[Resim: 41590.eb70c03f.f1tr.com]

Sezona çok iyi başlayan ve son yılların en iyi başlangıçlarından birisine imza atan Ferrari, ilk 3 yarışta 2 pole pozisyonu ve iki galibiyet elde etmiş, böylece her iki şampiyonada da ciddi bir avantaj yakalamıştı.

Ancak sonrasında takım içindeki neredeyse her parça hatalı çalışmaya başladı, bu da yaz arasına girilirken Red Bull'un her iki şampiyonada da farkı 80-100 puan bandına getirmesini sağladı.

İşlerin bu kadar ters gitmesine şaşırdığını gizlemeyen Ericsson, [Ferrari] bütün yıl çok hızlıydı, yine de şampiyonada 80 puan geri düşmeyi ve sürekli olarak berbat görünmeyi başardı."

"Strateji yönünden hata yapmazlarsa dayanıklılık sorunu yaşıyorlar veya Charles kaza yapıyor. Bu kadar iyi bir arabaya sahip olmalarına rağmen bundan faydalanamıyorlarmış gibi görünüyorlar."

"Macaristan'da çok iyi bir fırsat yakalamışlardı, nitekim Red Bull sıralama turlarında krizi fırsata çevirememişti ve yarışa gerilerden başlayacaktı."

"Takım bu altın fırsata rağmen geride kalmayı başardı ve yarışı Max [Verstappen] kazandı. Her yarış aynı şeyin yaşanması beni fazlasıyla şaşırtıyor."

Son olarak Ferrari'nin toparlanacağını düşünmediğini itiraf eden Ericsson, "Pilotlar açısından en büyük sorun, bu yıl birkaç kez gördüğümüz gibi, Carlos [Sainz] ve Charles'ın pit duvarının aldığı kararlara şüpheyle yaklaşması."

"Bir pilotun takımına güvenmesi lazım, ancak Ferrari ve sürücüleri arasında biraz güven eksikliği var gibi görünüyor, bu sezon geneli için hiç de iyi değil."

"Sezonun ilk yarısında o kadar çok puan kaybettiler ki, sezonun ikinci yarısında bunu geri alma şansları var mı bilmiyorum." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
15/08/2022, 18:01

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Leclerc: "Umarım bu hafta sonu galibiyet için bir şansımız olur" sadmin 0 17 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Alpine'de büyük soru işaretleri: Colapinto, Briatore ve takımın geleceği ne olacak? sadmin 0 20 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Gasly: “Hayal kırıklığına uğradım” sadmin 0 29 01/07/2025, 0:15
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1