play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 313
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domenicali: "Red Bull'un iç işlerine karışamayız ama gelişmeleri yakın takipteyiz"
16-05-2024, 17:57
sadmin
Patron
KONU:
208,621
MESAJ:
566,482
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
ASLA VAZGEÇMEDİ! SERGİO...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari 0.8 SANİYE ÖNDE...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari'den SÜRPRİZ TER...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari kanadı ters dö...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari’den aşırı çö...

Yorum: #1
Domenicali: "Red Bull'un iç işlerine karışamayız ama gelişmeleri yakın takipteyiz"

[Resim: 51329.8c997a26.f1tr.com]

F1 CEO'su Stefano Domenicali, Red Bull'un son birkaç ayda yaşadığı iç karışıklıklar ve takımın spordaki dominasyonu hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Red Bull, 2022 sezonundaki yer etkili döneme rakiplerinden oldukça önde başladı ve o zamandan beri sporu domine eden takım konumunda.

Bu durum çoğu kişi tarafından Formula 1'in sıkıcı ve eğlenceden uzak hale gelmesi olarak yorumlansa da; Domenicali durumun böyle olmadığından emin.

"Böylesine güçlü bir takım kendi içinde değişikliklere uğradığında -ki bunu herhangi bir öznel değerlendirme yapmadan söylüyorum- performansta değişiklikler olmasının normal olduğunu düşünüyorum."

"Bu sezon Red Bull ve Verstappen herkesin önünde başladı ama bir noktayı vurgulamak istiyorum: Genellikle sabırsızlığını dile getiren, şampiyonanın ilgiyi kaybettiğini söyleyen biz içeridekiler oluyoruz, çünkü rakamlara baktığımızda çok farklı bir tablo ortaya çıkıyor."

"Takvimdeki neredeyse her yarışta kapalı gişe oynuyoruz, hiç bu kadar çok sponsor ve seyirci olmamıştı. TV reytingleriyle ilgili tutarsız verileri vurgulamayı açıkçası yanlış buluyorum. Bunu söylüyorum çünkü bugün bir spor etkinliğini takip etme şekli değişti."

Bu sezon Red Bull Racing takımı hakkında konuşulan tek şey, enerji içeceği firmasının F1'deki dominasyonu değil.

Takım aynı zamanda takım patronu Christian Horner sebebiyle uzun bir süre ilgi odağında yer aldı ve Horner'ın bir takım çalışanıyla yaşadığı olay Red Bull'da iç karışıklıklara sebebiyet verdi.

Domenicali, bu olaya müdahil olmadıklarını çünkü Red Bull'da olup bitenlerin sorumlulukları olmayan bir alan olduğunu dile getirdi.

F1 CEO'su, "Formula 1 olarak bizim tutumumuz, takımların yönetmelikleri ve kendi iç davranış kurallarını takip etmelerine izin vermektir."

"Bu olay bazı duygusal zirvelere sahne oldu, ancak Formula 1 bir bütün olarak bunun sonucunda olumsuz bir duruma maruz kalmadı."

"Kendi adıma her şeyin doğru bir şekilde yürütülmesini umuyorum. Her anlamda işlerin doğru bir şekilde yapılmasını istedik ancak bilgimiz olmayan bir olaya müdahale edemeyiz, çünkü bizim sorumluluğumuzda olmayan bir alana girmiş oluruz."

"İleride neler olabileceğini açıkçası bilmiyorum ama olması halinde gelişmeleri yakından takip edeceğimizi söyleyebilirim." dedi.

Red Bull'un sebebiyet verdiği ve çok konuşulan bir diğer tartışma konusu ise Red Bull firmasının F1'de aynı anda iki takıma sahip olması. Çoğu zaman rakip takımlardan bunun haksız bir avantaj oluşturduğuna dair şikayetler gelmişti.

[Resim: 51330.c8753a16.f1tr.com]

Domenicali ise bu konuda şunları söyledi: "Red Bull grubunun iki takıma sahip olması konusu birkaç aydır masada."

"Ancak vurgulamak isterim ki Red Bull'un ikinci bir takım satın alarak ve işleterek Formula 1'e getirdiği faydaları unutmamalıyız."

"Geçmişte yapılan seçimlerle ilgili olarak, Red Bull'un iki takımın sahibi olarak kalacağı ve sonunda her iki takımın da sahipliğini sürdürüp sürdürmemeye karar vereceği konusunda hiçbir şüphe yok. Gelecekte hangi seçimlerin yapılacağı başka bir hikaye ve bu durumda hiçbir sınırın konulmayacağı kesin değil."

"Ne kadar büyürsek, her bir takımın imtiyazının değerinin o kadar artacağını biliyoruz, tıpkı takım sahipliğinin ve dolayısıyla F1 Komisyonundaki oyların yoğunlaşmasının tartışma konusu olabileceğinin farkında olduğumuz gibi."

"Bir de ortak parçalar konusu var, yani takımların artık satabileceği ve satın alabileceği teknik bileşenler. Bence bu konuya dikkatle yaklaşılması gerekiyor çünkü bugün ortaya çıkan denge fena değil, bazı takımların uzun yıllardır diğerlerinden satın aldığı parçalardan bahsediyoruz."

"Bu açıdan bakıldığında, mevcut düzenlemelerin değiştirilmesi gerektiğini gösteren herhangi bir işaret bulunmamaktadır."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
16/05/2024, 17:57

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hadjar, Red Bull ile ilk F1 yarışına hazır hissediyor sadmin 0 79 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Russell: Red Bull’un RB22’si Artık Göz Korkutucu Değil sadmin 0 78 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  F1 CEO’su Domenicali’den 2026 Kuralları Hakkında Sakinlik Çağrısı! sadmin 0 85 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1