play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 296
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De Meo, Abiteboul’un neden görevden alındığını açıkladı
06-04-2021, 22:15
sadmin
Patron
KONU:
205,818
MESAJ:
563,607
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
Serkan Yazıcı Üçüncü Ke...
Formula 1 Haberleri
Tsunoda, Red Bull Terfi...
Formula 1 Haberleri
Haas’ın Toyota ile Arta...
Formula 1 Haberleri
Mercedes, Formula 1’in ...
Formula 1 Haberleri
2025 Formula 1 Dünya Şa...

Yorum: #1
De Meo, Abiteboul’un neden görevden alındığını açıkladı

[Resim: 47154.cad21284.f1tr.com]

Renault Grubu CEO'su Luca de Meo, Cyril Abiteboul'ün yeni yapıya uygun olmadığı için görevinden alındığını belirtti.

Bu sezonun başında isim değişikliği ile birlikte yeniden yapılanmaya giren Alpine’in spora 2016’da döndüğünden beri takım patronluğu görevinde bulunan Cyril Abiteboul ile yolları ayırması, pek de kötü geçmeyen 2020 sezonu nedeniyle kafalarda soru işareti yaratmıştı.

Renault Group CEO'su Luca de Meo, bu ayrılığın arkasındaki nedenleri açıkladı.

De Meo, "Bakın, bence bu biraz karışık bir soru. Çünkü Formula 1’deki hikayemizi yeni bir hikayeye dönüştürmemiz gerektiğini hissettik."

"Takımda veya başka bir F1 takımında daha önce görev almış arkadaşlarla bunu yapmak ve takımı başka bir yöne götürmek zor olacaktı."

"Renault Formula 1, Renault Sport ve Alpine markalarının üçü de sistemin sınırlarındaydı. Ana şirketten (Renault markasında) desteğe ihtiyaç duyduklarında elbette bize geleceklerdi, ama onların konfor alanı, esas olayın (mücadelenin) dışında kalmaktı."

"Alpine markası, Renaulution’ın (De Meo’nun Renault için tasarladığı stratejik planı) 4 temel kolonundan biri. Müşterilerin satışına sunduğumuz 4 markamızdan biri. Yani bu biraz da Renault’nun ana akım stratejisinin bir planı. Size küçük ve gelişmekte olan bir marka olduğunuzu bilse de bazı şeylerle bağlantı kurmayı bilen insanlar gerek."

"Mesela Laurent Rossi’yi CEO olarak göreve getirmemiz, buna bir örnek olarak gösterebilir ki bunu harika bir şey buluyorum. Laurent ile Temmuz’da geldiğimde tanıştık ve Renaulution planını da onunla birlikte tasarlamıştık. Diğer şirketlerde bolca tecrübesi olan ama bu oyunu oynamayı çok iyi bilen biri."

"Küçük parçalar ile ana parçaları çok iyi dengelemek gerek. Bu bir iş. Ve bunun için işi iyi bilen kişiler gerek. Bunu söylesem de Laurent reklam için burada değil, o bir mühendis reklam işlerini ben üstleneceğim."

"O bir motor mühendisi ve çok istekli, sürekli teknik işlerin içinde olmak istiyor. Doğru davranışlara sahip kişiyi bulduğumuzu düşünüyorum. Kısacası o, her şeye daha farklı bir açıyla bakacak ve onu o yüzden CEO yaptım."

"Dürüst olmak gerekirse, şimdiye kadar pek fazla kişi de değiştirmedik. Davide Brivio’yu takım patronu olarak işe aldık, kısacası yeni ayarlar bulmaya çalıştık. Cyril ve Jerome’a da yaptıklarından ötürü teşekkür etmem gerek."

"Bu işe 2016’da başladılar ve birkaç podyum aldılar. Fakat artık önümüze bakıp, yaptıkları işleri çok da eleştirmeden devam etmek gerek." dedi.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
06/04/2021, 22:15

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Tsunoda, Red Bull Terfisiyle İlgili Tek Pişmanlığını Açıkladı sadmin 0 31 30 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes, Formula 1’in Yer Etkisi Döneminde Neden Başarısız Olduğunu Açıkladı sadmin 0 40 36 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Marko, Red Bull'dan neden ayrıldığını açıkladı sadmin 0 60 Dün, 0:21
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1