play facebook twitter youtube rss instagram
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#33 Max Verstappen
Sıra 1| Puanı 144
#11 Sergio Perez
Sıra 2| Puanı 105
#14 Fernando Alonso
Sıra 3| Puanı 93
#44 Lewis Hamilton
Sıra 4| Puanı 69
#63 George Russell
Sıra 5| Puanı 50
#55 Carlos Sainz
Sıra 6| Puanı 48
#16 Charles Leclerc
Sıra 7| Puanı 42
#18 Lance Stroll
Sıra 8| Puanı 27
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 21
#10 Pierre Gasly
Sıra 10| Puanı 14
#4 Lando Norris
Sıra 11| Puanı 12
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#81 Oscar Piastri
Sıra 13| Puanı 5
#77 Valtteri Bottas
Sıra 14| Puanı 4
#24 Guanyu Zhou
Sıra 15| Puanı 2
#20 Kevin Magnussen
Sıra 16| Puanı 2
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 2
#23 Alexander Albon
Sıra 18| Puanı 1
#21 Nyck De Vries
Sıra 19| Puanı 0
#2 Logan Sargeant
Sıra 20| Puanı 0
Red Bull | Sıra: 1
Puan:249, Galibiyet:6
Aston Martin | Sıra: 2
Puan:120, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:119, Galibiyet:0
Ferrari | Sıra: 4
Puan:90, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 5
Puan:35, Galibiyet:0
McLaren | Sıra: 6
Puan:17, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:8, Galibiyet:0
Alfa Romeo | Sıra: 8
Puan:6, Galibiyet:0
AlphaTauri | Sıra: 9
Puan:2, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 10
Puan:1, Galibiyet:0
Formula1 İspanya GP 4 Haziran 2023

Yorum: 0 | Görüntüleme: 92
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CRB kararı, Piastri'nin geleceğini nasıl belirleyecek?
29-08-2022, 17:26
sadmin
Patron
KONU:
174,826
MESAJ:
527,399
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari
E-posta Özel Mesaj Facebook Twitter

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2023 İspanya GP hafta s...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
SATILAN EN PAHALI FORMU...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 Monaco GP 2023 | Ver...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Formula 1 Monaco GP 202...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 2023 Monaco GP Yarış...

Yorum: #1
CRB kararı, Piastri'nin geleceğini nasıl belirleyecek?

[Resim: 42473.7f8386bf.f1tr.com]

Bugün yapılan Sözleşme Tanıma Kurulu'nun sanal bir toplantısı, Oscar Piastri'nin Formula 1 geleceğine karar verecek.

Alpine ve McLaren takımları, 2023'te Avustralyalı pilot Oscar Piastri ile anlaşmalarının olduğunu savunuyorlar ve onu yarıştırmak istiyorlar.

Her iki taraf geçerli bir anlaşmaya sahip olduğunu iddia ettiği için, konu görüşülmesi için Sözleşme Tanıma Kurulu'na iletildi.

Michael Schumacher'in Jordan'dan Benetton'a geçişinden ve Roberto Moreno'nun daha sonra Benetton'dan gönderilmesinden kaynaklanan tartışmanın ardından kurulan CRB, genellikle arka planda sessizce çalışır ve yalnızca yüksek profilli bir anlaşmazlık ortaya çıktığında manşetlere çıkar.

Bu birim, FIA Sportif Kuralları'nın 5. bölümünde yer alır ancak o bölüm aslında boştur. O bölümde, "FIA Formula 1 Dünya Şampiyonasına katılan yarışmacıların özel kullanımına ayrılmıştır" yazar.

Bu birimin nasıl çalıştığına dair tüm ayrıntılar Concorde Anlaşması'nda yer alıyor ve bu nedenle F1 padoğunda bile yaygın olarak bilinmiyor. Buna rağmen CRB'nin FIA'dan bağımsız olarak çalıştığını söyleyebiliriz.

Bu birimin görevi, yönetim kuruluna hangi takımın hangi sürücü ile geçerli bir sözleşmesi olduğunu ve onlar adına bir süper lisans alma hakkına sahip olduğunu söylemektir. Takımlar sözleşmelerinin tamamını olmasa bile olması gereken bölümleri bu birime gönderirler.

Bir anlaşmazlık çıktığında 3 avukat görevlendirilir ve o avukatlar tarafların kanıtlarını inceler. Görüşmenin sonucunun 3 gün içerisinde açıklanması gerekiyor.

En ünlü CRB vakalarından ikisinde, ilgili pilotun orijinal takımının kazandığını ve onu almayı ümit eden takımın kaybettiği görüldü. Davalar; David Coulthard'ın 1995'te Williams'tan ayrılarak McLaren'e geçmek ve Jenson Button'ın on yıl sonra BAR'dan ayrılarak Williams'a geçmek istemeleriyle ilgiliydi.

2007'de ise Timo Glock, BMW Sauber'in kendisine yarış koltuğu vermemesi üzerine Toyota'ya geçmek istemişti ve bu davayı kazanmıştı.

[Resim: 42474.5d063c1e.f1tr.com]

Piastri'nin yetişmesinde etkili olan ve onu sürücü programında yükselten Alpine bu davayı kazanırsa, bu onun doğrudan Piastri'yi yarıştırabileceği manasına gelmeyebilir çünkü pilotun açıklamaları, taraflar arasındaki ilişkinin bozulduğunu gösteriyor. Bu durumda Alpine, Piastri'nin McLaren'da yarışmasına izin vermek için para talep edebilir.

Diğer taraftan Alpine haklı çıkarsa ve Piastri takım adına yarışmak istemezse, bu durumda Alpine onu isteyen başka bir takımdan başka bir pilotla takas edebilir.

McLaren ise Piastri'yi CRB kararıyla ya da Alpine ile anlaşamayarak yarıştıramazsa, bu durumda Daniel Ricciardo'nun yerine yarışması için birisini bulmak durumunda kalacak.

Alpine kaybederse, Piastri'i yarıştırmak için olmasa da, yasal yolları takip edebilir. Takım patronu Otmar Szafnauer, Alpine'nin test programlarına harcanan fonları telafi etmek için tazminat talebini dikkate alacağını belirtmişti.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
29/08/2022, 17:26

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Piastri: "Araç makul bir noktada" sadmin 0 176 27/05/2023, 11:25
Son Mesaj: sadmin
  Brundle: "W14'teki güncellemelerin nasıl bir performans getirdiğini göreceğiz" sadmin 0 179 27/05/2023, 11:24
Son Mesaj: sadmin
  Honda neden kısa süre içinde spora dönüş kararı aldı? sadmin 0 195 24/05/2023, 23:18
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2023

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1