play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 159
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coulthard: "Verstappen hızlanmadı sadece daha olgun ve sakin"
13-08-2022, 14:13
sadmin
Patron
KONU:
205,517
MESAJ:
563,282
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu Mot...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu’nun...
Formula 1 Haberleri
McLaren, Sezon Finalind...
Formula 1 Haberleri
F1 Şampiyonluk Üçlüsünü...

Yorum: #1
Coulthard: "Verstappen hızlanmadı sadece daha olgun ve sakin"

[Resim: 41492.f62ded72.f1tr.com]

Eski Formula 1 pilotu David Coulthard, Max Verstappen'in şampiyonluk sonrası hızlanmadığını, sadece artık daha sakin ve rahat sürdüğünü dile getirdi.

Verstappen ve Lewis Hamilton, 2021 sezonunda destansı bir mücadeleye giriştiler ve bunun sonunda Verstappen, kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Bu mücadele, son yarışın son turuna kadar devam etti ve genel olarak tüm zamanların en büyük savaşlarından birisi olarak görülüyor.

Verstappen, bu şampiyonluğun üzerinden bir yıl geçmemesine rağmen yine bir şampiyonluk savaşı veriyor fakat bitime 9 yarış kala Charles Leclerc'le arasında 80 puanlık bir fark var.

Verstappen, 2022'deki ilk 13 yarışın 8'ini kazandı ve son yarış Macaristan gibi neredeyse kusursuz geçirdiği hafta sonları vardı.

David Coulthard, Motorsport.com ile yaptığı röportajda, 24 yaşındaki sürücünün artık daha olgun ve rahat sürdüğünü dile getirdi.

Coulthard, sözlerine geçen yılla bu yılı kıyaslayarak başladı ve, "Geçen yılki aracın arka tarafı biraz daha dengesizdi fakat Max'in bununla ilgili sorunu yoktu."

"Sürüş stili sayesinde bunu hissedebiliyor ve araç kaymaya başlamadan hemen önce durumu kontrol altına alıyor."

"Checo'nun bu yılın başında Max'e çok daha yakın olmasının nedenlerinden biri, bu yılki aracın ön tarafının yeterince iyi dönmemesi ya da istenen dengede olmamasıydı."

[Resim: 41493.cc5ddac8.f1tr.com]

"Şimdi durum değişiyor fakat bu bu kaçınılmaz, değil mi? Adrian Newey ve ekibi doğal olarak sürücülerin en çok şikayet ettiği şeylere odaklanıyor. Ön tarafı daha iyi hale getirmeyi başardılar ve sonuç olarak Max ve Checo arasındaki fark otomatik olarak tekrar arttı." dedi.

Coulthard daha sonra şöyle devam etti: "Abu Dhabi'deki yarıştan sonraki gün Max'le hemen bir röportaj yaptım."

"Aslında menajeri Raymond Vermeulen röportaj yapmamı istedi fakat 'ama bu şampiyonluğun ertesi günü, nasıl olacak ki?' diye düşündüm."

"İçeriye geldiklerinde gerçekten büyük sakinlik vardı. Jos çok sakindi, Max de çok sakindi ve 'bundan sonra başaracaklarım sadece bir bonus olacak' dedi. Sürücülerin böyle bir şey söylemesi çok kolay ama Max'in gerçekten samimi olduğuna inanıyorum."

"Hayattaki hedefine ulaştı ve bunu bu yıl sürüşünde görebilirsiniz. Hızlandı mı? Hayır, hiç sanmıyorum çünkü zaten hep çok hızlıydı. Bu konuda 2021'den daha iyisi olmaz. Fakat %100 daha rahat ve daha olgun."

"Aslında kendi kariyerimde de aynı şeyi yaşadım. Ben de ilk galibiyetimden sonra böyleydim."

"Onu başarmadan önce 'Bir Grand Prix kazanmalıyım ve kazanacağım' fikriyle deliriyordum. Fakat bunu yapıp, o duyguyu tattıktan sonra, zihinsel anlamda rahatladım."

"Charles'a baktığınızda, sürüşünde hâlâ belli bir korku hissi var. Bu, Ferrari'nin kaybetmemesi gereken puanları kaybetmesinden dolayı olabilir."

"Fakat Max de artık o birkaç hatayı yapmıyor ve farkı da tam olarak bu yaratıyor."

"Ayrıca Budapeşte'deki yarışının, şimdiye kadarki en iyi yarışlarından biri olduğunu düşünüyorum." dedi.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
13/08/2022, 14:13

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Mark Hughes: Verstappen Kritik Pole Pozisyonu İçin Hız Avantajını Nerede Buldu? sadmin 0 41 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Tsunoda, Verstappen İçin Yaptığı Sıralama Turu Fedakârlığını Anlattı: "Oldukça Stresliydi" sadmin 0 45 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Russell: Verstappen, McLaren’ı Zorlamadan Geride Tutabilir sadmin 0 34 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1