play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 220
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budkowski: “Eğer Bakü’de protesto yapılırsa oldukça şaşırırım”
05-06-2021, 00:10
sadmin
Patron
KONU:
205,979
MESAJ:
563,774
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
WRC
Hyundai, 2027’de WRC2 K...
WRC
Project One, WRC 2027 S...
WRC
Jon Armstrong, Josh McE...
Formula 1 Haberleri
Tsunoda: "Red Bull’a Ka...
Formula 1 Haberleri
2026’da Komiser Yetkile...

Yorum: #1
Budkowski: “Eğer Bakü’de protesto yapılırsa oldukça şaşırırım”

[Resim: 31115.3ccab338.f1tr.com]

Alpine yönetici direktörü Marcin Budkowski, eğer esnek kanatlar Bakü’de protesto edilirse buna çok şaşıracağını çünkü bunun bir anda değiştirilebilecek bir şey olmadığını söyledi.

Azerbaycan Grand Prix’si yaklaşırken esnek kanatlar, en büyük tartışma konusu oldu. FIA, önümüzdeki hafta Fransa’da araçların arka kanatları için yeni testler uygulayacağını duyurmuştu. McLaren ve Mercedes gibi takımlar bu kararı desteklese de Bakü’de esnek kanatların kullanılmaya devam etmesi konusunda rahatsız olduklarını çokça kez ifade etmişlerdi.

Bugün antrenman seanslarında Mercedes’in beklentilerin altında bir performans göstermesi ardından takım patronu Toto Wolff, olası bir protestonun söz konusu olduğunu söyledi ve bu konuda yalnız olmadıklarını da belirtti.

Alpine yönetici direktörü Budkowski ise böyle bir durumun gerçekleşmesi karşısında epey şaşıracağını söyledi.

Budkowski, “Aracımızın kanadını kurallara uygun bir şekilde tasarladık, bu yüzden kanat kesinlikle tamamen yasal.”

“FIA, kanatlar ya da araçların herhangi bir diğer parçası için yeni kısıtlamalar ve testler uygulama hakkına sahip. Bununla ilgili bir sorunumuz yok, bu işin bir parçası ve bunu kabul ediyoruz.”

“Aracımızın kanadını kurallara uygun ve en hafif olacak şekilde tasarladık. Çünkü aracın ve özellikle de arka kısmın ağırlığını olabildiğince azaltmaya çalışıyoruz. Bu yüzden kendi testlerimizi uyguladık ve bir sonraki yarışa kadar kanatta birkaç değişiklik yapmamız gerekecek.”

“Dürüst olmak gerekirse, takımların çoğunun bu durumda olduğuna inanıyorum. Bu yüzden kanatlarımızı yeni testlere uygun bir hale getirmek konusunda çalışıyoruz.”

“Burada protesto yapılırsa açıkçası çok şaşırırım çünkü FIA bu sorunu ele aldı ve Fransa itibariyle kısıtlamalar yürürlüğe girecek ve takımların kanatlarını değiştirebilmesi için gereken minimum süreyi verdiler.”

“Bu, kanada biraz karbon eklemekle çözülecek bir sorun değil. Bu kanatlar, teknik parçalar ve hasar görmemeleri oldukça önemli. Özellikle de duvara teğet geçtiğiniz Bakü’de.”

“En son istediğiniz son dakika garajda bir kanadı kırmak olacaktır. Bu yüzden, bu süreç doğru yönetiliyor, FIA görevini yapıyor ve Fransa itibariyle yeni kısıtlamalar gelecek, biz de bunlara uyacağız.”

Ayrıca Budkowski, temel problemin araçtaki parçaların esnemesi değil de bunun kasıtlı olarak aşırı yönde kullanılması olduğunu düşünüyor.

“Aracınızdaki her şey aslında esniyor. Bunlar karbondan yapılan ve saatte 300 kilometreye ulaşan araçlar, yere basma gücü etkisiyle araçtaki her şey biraz esniyor. Asıl gerekenden fazla mı esnediği ve takımların esneme oranını avantaja çevirmeye mi çalıştığı.”

“Ancak gerçek şu ki, kanada uygulanan kuvvetle birlikte kanadın biraz ileri geri gitmesini veya aşağı gitmesini engelleyemezsiniz. Soru şu ki bu oynamaların hangi dereceye kadar olabileceği ve bunu belirlemek FIA'ya kalmış. İşte bu noktadayız.”

“Bizim memnun kalacağımız bir takım düzenlemeler olduğunu söylediler. Şimdi kuralları daha sıkı ve daha adil bir hale getirmek için bazı kararlar aldılar. Kanatları değiştirmemiz için zaman verilsin, biz de buna uyalım. Sınırların belirlenmesi gerek ve FIA da bunu yapmak için burada.”

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
05/06/2021, 0:10

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Brundle: "Red Bull'un Tsunoda ile olan telsiz konuşmaları oldukça tehditkârdı" sadmin 0 64 10/12/2025, 23:39
Son Mesaj: sadmin
  Tsunoda, Verstappen İçin Yaptığı Sıralama Turu Fedakârlığını Anlattı: "Oldukça Stresliydi" sadmin 0 77 07/12/2025, 0:52
Son Mesaj: sadmin
  Leclerc: "Aracı sürmesi oldukça zordu" sadmin 0 49 30/11/2025, 0:11
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1