Valtteri Bottas, 2026’da Formula 1’e dönüşünden önce Cadillac ile ilk gününü tamamladı.
246 yarışlık kariyerin ve 67 podyumun ardından Fin pilot, 2025 sezonunu Mercedes’te yedek pilot olarak geçirmiş, Abu Dabi finaliyle birlikte Brackley’den ayrılmıştı.
Artık resmi olarak Cadillac Formula 1 Takımı’nın ilk pilotlarından biri olan Bottas, Silverstone’daki takım merkezinde koltuk ayarı, garaj tanıtımı ve mühendislerle ilk teknik toplantılarını içeren yoğun bir başlangıç yaptı.
Ocak ayında Cadillac’ın ilk F1 aracını piste çıkaracak pilot için hazırlık süreci şimdiden başlamış durumda.
Bottas duygularını şöyle ifade etti:
"Cadillac Formula 1 Takımı pilotu olarak başlamak… sonunda. Bu benim için gurur verici bir an. Gridden uzak geçen bir yılın ardından, yepyeni bir projenin parçası olmak büyük bir motivasyon."
"Önümüzde çok iş var ve artık tamamen ekibin bir parçasıyım. Tecrübemle katkı sağlamayı dört gözle bekliyorum. Her şeyin adım adım kurulduğunu görmek projenin gerçek hızını hissettiriyor."
"Hazırlık dönemini doğru geçirmek çok önemli ve ilk test için atılan her adım bizi oraya yaklaştırıyor. Yeniden yarışmak için sabırsızlanıyorum."
Takım patronu Graeme Lowdon ise Bottas’ın katılımını memnuniyetle karşıladı:
"Valtteri’nin nihayet aramıza katılması harika. Uzun süredir bu anı planlıyorduk ve ilk sezonumuz öncesi bu adımları görmek gurur verici."
"Takımdaki herkes çok sıkı çalışıyor. Formula 1 dünyanın en büyük takım sporu ve Valtteri gibi bir yeteneğin burada evinde olacağından eminiz."
Cadillac, operasyonel hazırlık için geçtiğimiz ay Imola’da Ferrari’den ödünç alınan SF-23 ile test yapmış, direksiyon başına Sergio Perez geçmişti.
Takım, kendi aracını Noel öncesi ilk kez çalıştırmayı, ocak ayında ise ilk çarpışma testlerini gerçekleştirmeyi planlıyor. Sezon öncesi resmi testler 26–30 Ocak tarihlerinde Barselona’da başlayacak.
tr.motorsport.com