play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 575
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bottas, 2018'de henüz galibiyet alamaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor
09-09-2018, 02:37
sadmin
Patron
KONU:
208,643
MESAJ:
566,504
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Verstappen: “RB22 verim...
MotoGP
2026 MotoGP Buriram Tes...
Formula 1 Haberleri
Vasseur: "Yeni arka kan...
Motor Sporları
2026 WSSP Phillip Islan...
Formula 1 Haberleri
Mekies: “Bu sezon zorlu...

Yorum: #1
Bottas, 2018'de henüz galibiyet alamaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor

[Resim: 16960.4fa01828]

Mercedes pilotu Valtteri Bottas, 2018 yılında şimdiye kadar henüz yarış kazanamamış olmasının kendisi için şaşırtıcı olduğunu ve aynı zamanda hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın 97 puan gerisinde yer alan Bottas, bu yılki şampiyonluk savaşında Britanyalı sürücüye yardımcı olmaya açık olduğunu söylüyor.

Bu yılın başında Azerbaycan'da galibiyete çok yaklaşan ama lastiğinin patlaması sonucu yarış dışı kalan Bottas, şampiyonun erkenden belli olmasının galibiyetsizlik serisinin sona ermesine yardımcı olacağını düşünüyor.

"Bu yıl şimdiye kadar herhangi bir yarış kazanamamış olmam benim için son derece şaşırtıcı ve aynı zamanda hayal kırıklığı yaşamama sebep oluyor. Pek çok kez, özellikle sezonun ilk üçte birlik kısmında çok yakındım."

"Katıldığım yarışları gerçekten kazanmak istiyorum, burada olma sebebim tam olarak bu."

"Önümüzdeki birkaç yarışta bunu yapmanın yolunun Lewis şampiyonluğunu garantilemesi olduğunu düşünmüyorum. Eğer iyi bir hızım varsa, iyi bir sıralama geçirdiysem, iyi bir yarış hızına sahipsem, o zaman kesinlikle kazanabilirim. Ama evet, Lewis'in şampiyonluğu garantilenirse o zaman daha kolay olur."

"Bunu çok fazla düşünmek istemiyorum. İyi performans gösterdiğim sürece umarım hak ettiğim sonuçları alabilirim."

Bottas, Singapur GP'yi 2018'deki şanssızlığını kırmak için iyi bir fırsat olarak görüyor.

"Asla bilemezsiniz. Geçen yıl neler olduğunu gördünüz! Bu bir yarış ve biz de oraya her şeyin olabileceği düşüncesiyle gidiyoruz. Umarım geçen yıl olduğumuzdan daha rekabetçi olur ve diğer takımlarla mücadele edebiliriz."

"Ferrari her yerde çok hızlı, Red Bull'a bakarsak onlar da Singapur'da çok güçlü. Bizim açımızdan bakarsak ne kadar güçlü olabileceğimizi bilmiyoruz. Yine de oraya gideceğiz ve Ferrari'den daha fazla puan almaya çalışacağız."

Bottas, Ferrari ve Mercedes'inn birbirine çok yakın olduğunu ve hafta sonundan bir diğerine geçerken en büyük farkı lastiklerin yarattığını düşünüyor.

"Çok fazla şey yok. Bence biraz daha fazla güç ve düzlük hızına sahipler. Ama virajlarda fark çok az. Virajdan viraja değişiyor. Bu bana göre hangi takımın lastikleri daha iyi çalıştırdığına bağlı."

"Spa'da lastiklerde kabarcıklanma vardı. Monza'da aynı şeyi yaşadı ama biz yaşamadık."

"Gerçekten çok yakın. Araçlar arasında çok fazla fark yok. Singapur'da güncellemelerin nasıl çalıştığını görmek ilginç olacak. Ama nereye gidersek gidelim, elde edeceğimiz sonuç getirdiğiniz güncellemeler ve bunların ne kadar iyi olduğuna bağlı."

"Bence en ufak bir kazanç, büyük bir fayda getirecek."

[Resim: 16961.ed09086c]

&&&


09/09/2018, 2:37

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aston Martin, artan zarar nedeniyle F1’deki isim hakkını satıyor sadmin 0 93 Dün, 23:06
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin’in Test Programı, Honda Motorundaki Sorunlar Nedeniyle Aksadı sadmin 0 114 Dün, 18:38
Son Mesaj: sadmin
  F1 Pilotları Sprint Yarışlarının Artırılması Konusunda Fikir Ayrılığı Yaşıyor sadmin 0 88 Dün, 17:38
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1