play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 147
DeÄŸerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Binotto: "Yeni güç ünitemiz, şampiyona gidişatı için önemli rol oynadı"
08-11-2021, 13:49
sadmin
Patron
KONU:
202,855
MESAJ:
560,414
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Max Verstappen KAZANMAK...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls, 2025 Amer...
Formula 1 Haberleri
Steiner: Verstappen 202...
Formula 1 Haberleri
F1, Austin’da Kavurucu ...
Formula 1 Haberleri
Fred Vasseur, Ferrari F...

Yorum: #1
Binotto: "Yeni güç ünitemiz, şampiyona gidişatı için önemli rol oynadı"

[Resim: 41461.d4c9d9a2.f1tr.com]

Scuderia Ferrari takım patronu Mattia Binotto, güç ünitesinde yaptıkları son güncellemenin, markalar şampiyonasında McLaren'e karşı verdikleri mücadelede büyük bir rol oynadığını söyledi.

Meksika GP'sini beşinci ve altıncı sırada tamamlayan Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Carlos Sainz'ın güçlü performansı sayesinde Ferrari, markalar şampiyonasında McLaren'i geçerek üçüncü sıranın sahibi oldu. İki takım arasındaki fark 13.5 puan.

Konu hakkında konuşan Binotto, "Öncelikle performans olarak daha iyi bir hafta sonu geçirmeyi beklediğimizi söyleyebilirim ancak genel olarak takımın aldığı sonuç olarak bugün gayet iyi bir sonuç aldık."

"İki sürücümüz de iyi bir şekilde ortak hareket ettiler. Takım stratejisine geldiğimizde, Gasly'yi yakalamak için elimizden geleni yaptık ancak bunu başaramadık."

"Şampiyonada ise şu an üçüncü sıradayız. McLaren'in 13.5 puan önündeyiz ve sezonun bitimine dört yarış var. Bu nedenle hâlâ zorlu bir mücadele içerisindeyiz. Ancak an itibariyle, en azından 13.5 puan farkla üçüncü sıradayız, ki hâlâ kapanabilecek bir fark."

"Brezilya'da neler olacak göreceğiz. Umarım bugünkü performansımızın daha sağlamını Brezilya'da ortaya koyabiliriz." dedi.

Ferrari cephesinde, İtalyan takımdaki çaylak sezonunu geçiren Sainz, sezon boyunca güçlü bir performans ortaya koydu ve sürücüler şampiyonasında da, Ferrari'de deneyimli olan takım arkadaşı Leclerc ile kafa kafaya ilerliyor.

Öte yandan McLaren cephesinde Lando Norris, inanılmaz bir sezon geçiriyor olsa da Daniel Ricciardo, Monza'daki galibiyetine rağmen sezonun ilk yarısında zayıf bir performans göstermişti.

Bu performansların, McLaren'i geride bırakmakta belirleyici olup olmadığı hakkında konuşan Binotto, "Kesinlikle. İki iyi sürücünüz olması, markalar şampiyonası için çok önemli."

"Bence Carlos'un getirdiği puanlara baktığınızda bunun bir faktör olduğu açık bir şekilde görülüyor, bu da çok önemli bir şey. Onu Ferrari koltuğu için seçtiğimiz sırada onun ne kadar güçlü bir sürücü olduğunu biliyorduk."

"Yarışta her zaman güçlü performanslar ortaya koyup puanlar aldı ve markalar şampiyonası için de iyi puanlar getirmişti; özellikle ana hedeflerimizden birinin markalar şampiyonası olduğu göz önüne alındığında bu durum bizim için çok önemliydi. Bu nedenle o, gerçekten çok iyi bir iş yapıyor."

"Aynı zamanda bu sene birkaç hafta sonunda büyük şanssızlıklar yaşadık - özellikle Monaco ve Macaristan'da. Bu nedenle fark daha da büyük olabilirdi. Bu yüzden de bu mücadelede Ricciardo'yu suçlayamazdım, bence bunu yapmak yanlış olurdu." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» ✔ F1tr. com İmza ® ««««««««««««
08/11/2021, 13:49

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Racing Bulls, 2025 Amerika GP için dikkat çekici özel tasarımını tanıttı sadmin 0 23 27 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes, 2026 F1 sezonu için George Russell ve Kimi Antonelli ile anlaÅŸtı sadmin 0 26 49 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  McLaren vs Alex Palou Davasında F1 Çaylaklarının FP1 İçin Ödedikleri Milyonluk Ücretler Ortaya Çıktı sadmin 0 23 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1