play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 346
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 332
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 306
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 252
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 192
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 142
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 89
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 16| Puanı 28
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:678, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:341, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:334, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:331, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:59, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:48, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Meksika GP 26 Ekim 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 261
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Binotto: “Carlos için beşincilik iyi bir sonuçtu”
05-07-2021, 18:36
sadmin
Patron
KONU:
203,167
MESAJ:
560,765
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Lewis Hamilton, büyük t...
Formula 1 Haberleri
McLaren, Oscar Piastri’...
F2/F3
Colton Herta, 2026’da H...
Formula 1 Haberleri
Mercedes, Meksika GP İl...
Formula 1 Haberleri
Fred Vasseur, Ferrari’n...

Yorum: #1
Binotto: “Carlos için beşincilik iyi bir sonuçtu”

[Resim: 33442.62471cc0.f1tr.com]

Ferrari takım patronu Mattia Binotto, pazar günü Avusturya’da Carlos Sainz’ın iyi bir yarış çıkardığını ve Charles Leclerc’in de Perez’i geçmekte sorun yaşamasaydı daha iyi bir sonuç alabileceğini düşünüyor.

Bu hafta sonu Avusturya’daki yarışta, iki Ferrari pilotu da sıralamaların üçüncü bölümüne kalamadı ve fakat yarışta iyi bir tempo yakalayarak güçlü performanslar sergilediler.

Sıralamalarda 11. sıraya yerleşen Sainz, Vettel’in aldığı grid cezası sonrasında yarışa 10. olarak başladı ve 5 pozisyon kazanarak Lewis Hamilton’ın arkasında 5. sırada finiş gördü. Takım arkadaşı Charles Leclerc ise yarışta Perez tarafında iki kez pist dışına taşmak zorunda bırakılsa da yine de 4 sıra kazandı ve 8. oldu.

[Resim: 33443.6448a794.f1tr.com]

Yarış ardından konuşan takım patronu Binotto, bu pistin araçlarına çok uygun olmadığını ve bu yüzden sonuçlarından memnun olduklarını söyledi.

Binotto, “Bence Carlos için beşincilik iyi bir sonuçtu. Avusturya’da aracımızın karakteristik özelliklerinden dolayı daha iyisini yapabilmek zordu. Charles ise Perez’i geçerken sorun yaşamasaydı daha iyi yapabilirdi ama genel olarak takım için iyi bir sonuçtu.”

“Yarışın sonuna doğru Charles’a, Carlos’la yer değiştirmesini istediğimizi söylediğimizde hiç tartışmadan bunu yaptı ve bu, iki pilotun da takım çalışmasına verdiği önemi gösteriyor ve aynı zamanda takım adına maksimum sayıda puan kazanmamızın önemli olduğunu anladıklarını gösteriyor.”

“Bence bugün, sıralamalarda yumuşak hamur yerine orta hamur tercih etmemizin doğru karar olduğunu kanıtladık. Bu yüzden, strateji ekibine ve mühendislik grubuna bu doğru karar için teşekkür ederim.”

Ardından, neden buradaki sıralamaların ve yarışın onlar için diğer pistlere göre farklı olduğu sorulduğunda Binotto, “Bence bu daha çok farklı bir yaklaşımdan çok pist düzeniyle alakalı.”

“Burada pistin kağıt üzerinde aracımız için en iyi yer olmadığını gördük çünkü düzlüklerde hıza ihtiyacınız var ve bu konuda eksiğiz."

"Fakat bence yol tutuşu seviyemiz, bu hafta sonu ve geçen hafta sonu iyi bir yarış hızına sahip olmamızı sağladı ama dediğim gibi bu yaklaşımımızla ilgili değil.” yorumlarında bulundu.

Ayrıca Binotto, bu pistte iki yarış yapılmasından memnun olduğunu ve ikinci hafta sonunda daha yumuşak lastikler getirilerek yarışların farklı olmasının sağlanmasının iyi bir şey olduğunu söyledi.

"Bence burada iki yarış olması iyi oldu. F1, takvimi yüzleştiğimiz durumun üstesinden gelecek bir şekilde düzenleyerek harika bir iş çıkardı çünkü iptal edilen yarışlar oldu.”

“Ayrıca farklı lastiklere sahip olmamız, bu yarışı öncekinden farklı kıldı.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
05/07/2021, 18:36

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Carlos Sainz, ABD GP’sinde Kimi Antonelli ile yaşadığı çarpışma öncesi korkmuş sadmin 0 66 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Carlos Sainz, ABD GP’de Kimi Antonelli’ye yaptığı hamleyi savundu; ceza aldı sadmin 0 38 Dün, 23:27
Son Mesaj: sadmin
  Liam Lawson, Aston Martin’lerin arasında kalarak ABD GP şansını kaçırdığı için hayal kırıklığına uğradı sadmin 0 40 Dün, 23:27
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1