play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 183
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bahreyn'de yaşadığı zorluklar, Mercedes'in güçlü şekilde dönmesine yardım etmiş
17-04-2021, 12:52
sadmin
Patron
KONU:
205,444
MESAJ:
563,202
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1’de Tarihi Hafta! Abu...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen hızını Norri...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
ŞAMPİYONLUK ADAYLARI NE...
F1 Videolar
Abu Dhabi GP 2025 FP2 -...
F1 Videolar
Abu Dhabi GP 2025 FP1 -...

Yorum: #1
Bahreyn'de yaşadığı zorluklar, Mercedes'in güçlü şekilde dönmesine yardım etmiş

[Resim: 47791.7d9c9aef.f1tr.com]

Mercedes teknik direktörü James Allison, Bahreyn'de yaşadıkları zorluklar ve acının, bu hafta sonu Emilİa Romagna GP'de güçlü şekilde dönmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Bahreyn'deki yarışta en hızlı takım hiç şüphesiz Red Bull'du, ancak Imola'daki cuma antrenmanlarında Mercedes zirveye geri döndü ve Valtteri Bottas her iki seansı da birinci bitirirken, Mercedes 1-2 oldu.

Mercedes'in teknik direktörü James Allison, agresif strateji ve Lewis Hamilton'ın kusursuz sürüşüyle kazandıkları Bahreyn GP'de hissettikleri acının, Imola'da daha güçlü şekilde dönmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Son üç hafta içinde yapılan çalışmaları değerlendiren Allison, şöyle konuştu: "Aracımız burada Bahreyn'e kıyasla kesinlikle daha mutlu. Bunlar güzel seanslardı!"

"Red Bull, Bahreyn'de bizden daha hızlıydı. Fakat o zamandan beri aracımızı geliştirmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bence insanın doğası gereği, eğer acı çekiyorsanız, normalde olduğundan biraz daha büyük bir atılım yapıyorsunuz."

“Yarışmayı kesinlikle seviyoruz, mücadeleyi seviyoruz, fakat ikinci en iyi olma hissini kesinlikle sevmiyoruz."

"Red Bull, Bahreyn'de bize kıyasla daha hızlıydı ve aracımızı geliştirmek için, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu sayede bu acı hisse, olması gerekenden daha uzun süre katlanmak zorunda kalmayacağız." dedi.

Allison, Imola'da kaydettikleri gelişimin, takımın W12 için getirdiği herhangi bir güncellemeyle ilgili olmadığını, aksine çok daha iyi bir denge yakalamaları sayesinde bu sonucu elde ettiklerini belirtti.

Her iki sürücü de, Bahreyn'deki yarışta aracın arka tarafıyla ilgili denge sorunları yaşıyordu. Ancak fabrikada harcanan yoğun çaba ve Bottas ile yapılan son simülasyon çalışmaları, araçtan en iyisini çıkarmak için ihtiyaç duyulan ayarların keşfedilmesine olanak sağladı.

Allison, "Simülatörde çalışan insanlar, aracın Bahreyn'de bizi olumsuz etkilediği alanları görmeye çalışıyorlar."

"Her şey virajlarda daha iyi çalışan bir denge yakalamakla ilgili. Ancak kilit nokta neredeyse her zaman aynı ve bu, ön ve arka lastiklerin apekste fren yaparken, tepeden ve çıkışta doğru sıcaklık aralığında olmasıyla ilgili." dedi.

Mercedes, kendisi adına zor geçtiğini düşünse de, Bahreyn'in ardından her iki şampiyonada da lider konumda.

Buna karşılık Allison, sezon başlangıcının önceki yıllarla aynı hissettirmediğini çünkü takımın henüz araçtan en iyisini çıkaramadığını belirtti.

"Geçen yıldan çok farklı bir duyguya sahibiz. Hem içeride hem de dışarıda hep şunu söyledim: 2020 harika bir yıldı çünkü bir paket olarak tüm zamanların en iyi yarış araçlarından birini ürettik ve neredeyse kusursuz bir sezon geçirdik. Bu açıdan derin şekilde akıllarda kalan çok fazla kısmı yok."

"Kolay elde edilmiş bir zafer, Bahreyn'de olduğu gibi dişinizle ve tırnağınızla çabalayarak aldığınız bir zafer gibi aklınızda kalmaz."

"Bizim gibi geride kalan konumunda yer alırken kazandığınızda, bu kesinlikle parlak bir anı oluyor ve sonsuza dek hatırlıyorsunuz. Bunu torunlarıma anlatacağımı biliyorum!"

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
17/04/2021, 12:52

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Marko: "Umarım Ferrari ve Mercedes Abu Dabi'de rekabetçi olurlar" sadmin 0 44 04/12/2025, 21:18
Son Mesaj: sadmin
  Sainz: Abu Dhabi, Norris’in Güçlü Olduğu Bir Pist sadmin 0 36 04/12/2025, 18:47
Son Mesaj: sadmin
  Rakip Takımlara Williams Uyarısı: “Mercedes Seviyesine Yaklaşıyorlar” sadmin 0 34 04/12/2025, 17:29
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1