Yeni Super Formula şampiyonu Ayumu Iwasa, yarış mühendisi Tomohiko Koike’ye göre Formula 1’de Yuki Tsunoda’dan daha üst düzey performans gösterebilecek potansiyele sahip.
Ayumu Iwasa, son iki yıldır Super Formula yarışlarının yanı sıra Red Bull'un iki F1 takımıyla yedek ve simülatör görevlerini birleştiriyor. Iwasa en son geçen ayki Meksika GP'de Racing Bulls ile ilk antrenman seansına çıkmıştı.
Ancak Japon pilotun, F1'de yarış koltuğu alma ihtimali, Yuki Tsunoda ve Liam Lawson'ın sezonun son bölümüne girerken belirsiz durumları olmasına rağmen, pek görünmüyor.
Iwasa'nın yarış mühendisi Tomohiko Koike, 2023'te Lawson'ın Super Formula şampiyonluk mücadelesini de yönettiğini belirterek, Iwasa'nın teknik bilgi ve araç ayarlama yeteneğinin F1'de Tsunoda'dan daha uygun olabileceğini ifade etti.
Koike, "Iwasa giderek daha iyi oluyor."
"Sürüş becerisi ve yarışa yaklaşımı açısından geçen sezona göre çok daha iyi. Bu sezon çok tutarlıydı ve performans açısından Tsuboi ve Kakunoshin'den daha iyiydi."
"Onu F1'de görmeyi hayal edebiliyorum, bence Tsunoda'dan daha iyi olur."
"Tsunoda'yı şahsen tanımıyorum ama Iwasa'nın sadece sürüş becerisi değil, araç ayarlama yeteneği de oldukça etkileyici; Tomoki Nojiri ile aynı seviyede."
"Bu yüzden F1'de griddeki bazı pilotlardan daha iyi yarışabileceğini düşünüyorum. Ona sadece bir şans verilmesi gerekiyor."
tr.motorsport.com