play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 129
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alpine F1 takımı, iddialı Rac(H)er programını duyurdu
01-07-2022, 12:33
sadmin
Patron
KONU:
200,048
MESAJ:
557,330
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Sainz: "Williams için f...
Formula 1 Haberleri
Gene Haas, Goodwood Hız...
Formula 1 Haberleri
Alpine, yedek pilotu Pa...
Formula 1 Haberleri
Norris: "Batarya yüzünd...
MotoGP
Dorna CEO'su Ezpeleta: ...

Yorum: #1
Alpine F1 takımı, iddialı Rac(H)er programını duyurdu

[Resim: 38674.a7b3df66.f1tr.com]

Alpine, Formula 1 takımı için çalışan kadın sayısını üç katına çıkarmayı amaçlayan yeni cinsiyet çeşitliliği programını duyurdu.

Enstone merkezli takım, perşembe sabahı organizasyon içerisindeki kadınlar için daha fazla fırsat oluşturmayı hedeflediği yeni Rac(H)er programını duyurdu.

Takım, okul programları oluşturarak ve F1 takımında kariyer yapmaları için uygun bir yol çizerek, genç kadınlar için motor sporlarındaki rolleri çekici hale getirmek istiyor.

Alpine, 2022 yılı için sahip olduğu %12'lik kadın iş gücü oranını, önümüzdeki beş yıl içinde %30'a çıkarmayı hedefliyor.

Bu girişimin önemli noktalarından biri de, grand prix yarışlarında bir kadın F1 pilotu olması.

Alpine, bunun için mali destek sağlayacak ve bir kadın yeteneği F1 koltuğuna yönlendirme çabalarını artıracak. Bu kapsamda, kadınların zirveye ulaşamamasına sebep olduğu iddia edilen engellerin gerçekliğini araştırmak için bilimsel çalışma yapacak.

[Resim: 38675.ed6b6e12.f1tr.com]

Takım şunları açıkladı: "Bu program aynı zamanda, F1'de kadınların rekabet etmesinin önündeki tüm sözde engelleri (fitness, bilişsel) kesin olarak yıkmak için bilimsel bir çalışma yapacak."

"Alpine, birkaç eğitim organizasyonuyla ortaklık kurarak, ilk kadını F1'e yönlendirmek için özel bir gelişim programı oluşturacak ve buna finansal destek sağlanacak."

Alpine CEO'su Laurent Rossi şunları söyledi: "Formula 1 takımı ve Renault Group markası olarak görevimiz, eko-sistemimizi daha kapsayıcı kılmak ve çeşitliliği, gücümüz yapmak."

"Tüm yeteneklerin gelişebilmesi için hem sporda hem de endüstride köklü bir dönüşüme ihtiyaç duyulduğunun farkındayız."

“Bu uzun vadeli dönüşüm programı Rac(H)er'i başlatarak, sektördeki tüm oyuncuların da buna katılmasını umuyoruz çünkü ancak birleşerek gerçek bir ilerleme kaydedebiliriz. Bu da bizim gerçek başarımız olur.”

Alpine insan kaynakları başkan yardımcısı Claire Masnier ise şunları ekledi: "Rac(H)er ile sadece istatistikleri artırmak değil, gerçek bir meritokrasi yaratmak istiyoruz. Tüm Alpine çalışanlarının bağlılığına dayanan bu benzersiz ve uzun vadeli programı tasarladık."

"Takımların kendi içerisinde düşünmesini sağlamak için mücadele ediyoruz ve aynı zamanda, şirket içinde gelişme kaydetmek için somut çözümler yerleştirmek istiyoruz. Bunu şirketin tüm alanlarında yapmayı planlıyoruz ve buna öncülük ederek örnek temsil ediyoruz."

"Şu anda Alpine Yönetim Komitesi'nin yüzde ellisi kadın - bu bir kota olduğu için değil, rol ve sorumlulukları kapsamında alanlarında en iyileri oldukları için."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
01/07/2022, 12:33

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Alpine, yedek pilotu Paul Aron'u ilk antrenman seansları için Sauber'e 'ödünç veriyor' sadmin 0 45 Dün, 1:18
Son Mesaj: sadmin
  Piastri öfkeli: "Alpine yıllar geçse de hâlâ beni s**menin bir yolunu buluyor!" sadmin 0 47 Dün, 0:19
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin F1 sürücü akademisini resmen duyurdu, ilk üye Mari Boya sadmin 0 26 26/06/2025, 7:54
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1