play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 214
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alpine, 2022'de F1'in yeni dönemi için "şimdiye kadarki en iyi aracı" hazırlıyor
08-04-2021, 14:08
sadmin
Patron
KONU:
205,382
MESAJ:
563,138
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Hadjar: “Red Bull koltu...
Formula 1 Haberleri
Lawson: “Tsunoda’nın ko...
Formula 1 Haberleri
Hülkenberg 250. yarışın...
Formula 1 Haberleri
Bearman: "Kimi Antonell...
Formula 1 Haberleri
Leclerc: "Abu Dabi'de o...

Yorum: #1
Alpine, 2022'de F1'in yeni dönemi için "şimdiye kadarki en iyi aracı" hazırlıyor

[Resim: 46667.f112c6a4.f1tr.com]

Alpine’in yeni takım patronu Laurent Rossi, takımın 2019 yılından bu yana güncelleyerek kullandıkları A521 aracının neredeyse “ömrünün sonuna geldiğini", ancak takımın F1'in yeni döneminde "en iyi" aracı yapmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

COVID-19 salgını nedeniyle maliyetlerden tasarruf etmek için getirilen önlemlerin bir parçası olarak F1 takımları geçen yılki araçlarında büyük değişiklikler yapamadan bu sezona taşımak durumunda kaldı.

Ancak 2022 için yeni düzenlemeler getiriliyor, bu da takımların odaklarını ne zaman sonraki sezona vereceklerini seçmeleri gerektiği anlamına geliyor.

Ve Rossi, Alpine'nin yani eski adıyla Renault olarak bilinen takımın yeni araçları üzerinde çalışmakla meşgul olduğunu söyledi.

“Başarmak istediğimiz şey, yaptıklarımızı devam ettirmek ve bunları geliştirmek. Zaten bu aracın ömrünün neredeyse sonuna geldiğini biliyoruz."

“Bu yüzden aracın olabildiğince sınırlarını zorlayacağız ve bir yandan da yeni dönem için en iyi aracı tasarlayacağız." dedi.

Renault takım patronu Cyril Abiteboul'un ocak ayında ayrılmasından sonra, Rossi, Alpine takım patronu olarak atandı ve takımın yenilenmeye gitmesiyle birlikte bir dizi yeni, yüksek profilin işe alımı da gerçekleşti.

Alpine'e katılacak yeni personel arasında, eski Suzuki MotoGP patronu Davide Brivio yarış direktörü olarak, Marcin Budkowski ise yönetici direktör olarak yer alıyor. Rossi bu değişikliklerle beraber gelecek yıldan itibaren takıma başarıyı getirmeyi planlıyor.

"Enstone'daki takım son birkaç yılda biraz değişti."

"Sınırlarına ulaşmış ama iyi bir araç ile çalışıyor olsak da pistteki en iyi araç olmadığını görebiliyoruz. Ancak yine de iyi bir araç.”

“Şu andaki mevcut takım farklı bir grup insandan oluşuyor, hepsi değil, çok iyi olan tonlarca insan var, ama biraz değişiklik de var: Marcin geldi, takımı geliştirmeye başladı, birkaç yüksek profilli mühendis de işe aldık.”

“Bu yeni mayonezin gelecek yıl lezzetli olacağından çok emin." diye şaka yapmayı da eksik etmedi.

“Biz Fransızız, bu yüzden mayonez hakkında bir iki şey biliyoruz.”

"Bir planımız var, bir vizyonumuz var. Geldiğimde Marcin ile epey kapsamlı bir şekilde konuştum, takım için oldukça net bir yol haritası çizdi."

"Tehlikeli sulara girdim çünkü ben bir mühendisim ve tüm mühendislerle konuştum. Onunla hemen hemen aynı fikirde olduklarını fark ettim, ki bu nadirdir çünkü en üst yetkililerle konuştuğunuz birçok organizasyona gittim ve bu insanlara çalışanlar, genellikle üstleriyle aynı fikirde olmaz."

“Bu bana çok güven veriyor çünkü ortada iyi bir plan var. Burada tüm takımlardan gelen en iyi uygulamalar var. Son 23 yılda en iyi takımlarda çalışan adamlarımız var. Uzmanlığı getirecek iki kez Dünya Şampiyonu [Fernando Alonso] var. Sanırım uzun bir yolculuğun ilk adımını atıyoruz ve bu konuda takıma güvenim tam." dedi.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
08/04/2021, 14:08

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hadjar: “Red Bull koltuğu için hiçbir beklentim yok; sıfırdan başlıyorum” sadmin 0 38 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Tsunoda: "F1 gridine geri dönmek için elimden geleni yapacağım" sadmin 0 40 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Tsunoda: Red Bull’daki Tek Pişmanlığım "Çok İyi" Bir Aracı Bırakmak sadmin 0 20 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1