play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Monaco GP 25 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 145
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alonso: "Yedinci bitirmemiz mucize"
21-04-2024, 22:46
sadmin
Patron
KONU:
199,070
MESAJ:
556,167
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen Mucizesi | F...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Sıralamadaki Kazalar, M...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
İnsanyiyici33 Geri Dönd...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Monako GP Kime Uyuyor?,...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
İnsanyiyici33 Geri Dönd...

Yorum: #1
Alonso: "Yedinci bitirmemiz mucize"

[Resim: 59919.6559a477.f1tr.com]

Aston Martin pilotu Fernando Alonso, yedinci sırada finiş görmesine "çok şaşırdığını" çünkü aracın bunu yapabilecek hızda olmadığını söylüyor.

Fernando Alonso, üçüncü başladığı yarışta iyi bir performans sergiledi ve ilk anlarda ikinci sıraya kadar çıktı.

Fakat sonrasında tempo kaybetmeye başladı ve gerilemekten kurtulamadı.

Sonunda yedinci olan Alonso, yarışın ardından şöyle dedi: "Benim için çok iyi bir yarıştı, çok eğlendim. Son bölümde en yeni lastiklerle zorladım."

"Bu da bana yarışın en hızlı turunu atma şansı verdi. Bu yüzden güzel bir duyguydu."

"Güvenlik aracı çok uzun sürdü, özellikle ikinci periyot çok uzundu. Bazı pilotlara daha uzun süre devam etme şansı verdi. Bu sayede bir daha pite girmediler."

"Fakat Russell'ın dört saniye gerisinde, bir Ferrari'nin de 10 saniye ardında finiş gördük, ki bu kesinlikle düşünülemez bir şey."

"Başlangıçta olduğu gibi, hepimizin aynı seviyede olduğu anlarda sıra kazanmaya ve eğlenmeye çalışıyoruz Fakat araçlar doğal pozisyonlarına geri döndüğünde, yedinci bitirmemiz yine bir mucize."

"Tahmin edilenden biraz daha iyiyiz çünkü Hamilton ve Piastri'nin önünde bitirdik ki bu normal değil."

"Sanırım ortalama McLaren ve Ferrari'lerden bir saniye daha yavaş bir aracımız var ve yarışta onlarla mücadele etmeyi başardık."

"Bu yüzden çok mutluyum."

İlk turda Perez'i geçen Alonso, Verstappen'e de yakındı.

Bu konuda şöyle diyor: "Dün Lewis'le de aynıydı, ikinci sıraya çıkmıştım ve 'tamam, en azından bir tur yarışı önde götürmeyi deneyebilirim' demiştim."

"Bugün Checo'yu geçtim ve 'tamam, tekrar yapacağım' diye düşündüm ama başka seçeneğim ya da fırsatım yoktu. Umarım yakın bir zamanda olur."

"Bu sabah rüzgârın yönü değişti ve ilk turlarda ters rüzgâr vardı. Bu yüzden ilk iki turda birine yakın olursam atak yapma fırsatım olacağını biliyordum. Bu yüzden çok agresiftim. Sonunda, dokuzuncu ve onuncu olan doğal pozisyonunuza geri döndük."

"Aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorum ama her Pazar en hızlı beşinci takım olduğumuzu görüyoruz."

"Her ne hikmetse, Cumartesi günü turları bir araya getiremiyorlar; biz de sıralama turlarını onların önünde tamamlıyoruz."

"Sonra da her Pazar günü bu mücadele yaşanıyor. Bakalım aracı geliştirebilecek miyiz?"

[Resim: 59920.3f6bee85.f1tr.com]

Strateji sorulduğunda Alonso, "Bugün yarış için sadece bir set sert lastiğimiz vardı. İkinci bölümde onları taktığımızda Güvenlik Aracı çıktı ve elimizdeki tek iyi yarış lastiği Güvenlik Aracı tarafından mahvedildi çünkü pite girip yumuşak lastik takmak zorunda kaldık. "

"Önümüzde bir yumuşak, bir orta ve 35 tur vardı ve hesaplamalarımıza göre sonuna kadar gitmemiz mümkün değildi."

"Zordu fakat yapabileceğimiz tek strateji buydu. Sonunda en hızlı turu atmak ve aracın hızını hissetmek güzeldi."

"Bu yıl iyi bir DRS'ye sahibiz, bu yüzden geçiş çok kolaydı. Bir ara son virajda neredeyse kaza yapıyordum çünkü maksimumda gidiyordum."

"Bakalım gelişebilecek miyiz? ilk beş yarış aynı eğilimi gösteriyor. Yarış temposunda hâlâ yarım saniyelik bir eksikliğimiz var. Bu artık odaklanmamız gereken bir konu." dedi.

Alonso daha sonra genel bir yıl değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol pilot, "Geçen yıla göre biraz daha yavaş başladık. Araç aslında daha iyi. Japonya ile kıyaslarsak, geçen yılki araçtan neredeyse 1.5 saniye daha hızlı. Ancak rakiplerimiz güçlü. McLaren çok güçlü bir takım, Ferrari de öyle, Mercedes de öyle ve Red Bull zaten başka bir ligde."

"Görünüşe bakılırsa yedinci, sekizinci ya da dokuzuncu sıradayız. geçen yılki kadar İyi değiliz ama bu aracın daha kötü olmasından kaynaklanmıyor. Bu araç daha iyi ama diğerleri harika takımlar."

"İki yıl önce adeta bir go kart fabrikasına sahiptik şimdi sıralama turlarını Ferrari ve Mercedes'in önünde tamamlıyoruz veya onlarla savaşıyoruz, bu yüzden takımla gurur duyuyorum."

"Daha 19 yarış var. Çok eğleneceğiz."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
21/04/2024, 22:46

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Alonso şanssızlığına isyan etti: “Bugün her şey ters gitti" sadmin 0 39 21/05/2025, 3:32
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: "Lastik stratejisi işe yaradı” sadmin 0 56 17/05/2025, 23:58
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: "Bugün bizim için veri toplama günüydü" sadmin 0 62 17/05/2025, 0:15
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1