play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 157
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alonso: "Beşinciliği korumak için iki araçla da puan almaya devam etmeliyiz"
18-11-2021, 14:20
sadmin
Patron
KONU:
206,181
MESAJ:
563,982
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Marquez beklentileri dü...
Formula 1 Haberleri
Norris’ten itiraf: "Şam...
Formula 1 Haberleri
Patrese: "Verstappen’le...
Formula 1 Haberleri
Antonelli, çaylak sezon...
Formula 1 Haberleri
Hadjar, Red Bull öncesi...

Yorum: #1
Alonso: "Beşinciliği korumak için iki araçla da puan almaya devam etmeliyiz"

[Resim: 42289.74492b95.f1tr.com]

Alpine pilotu Fernando Alonso, bu hafta sonu bir kez daha iki araçla birden puan alabilmelerini ümit ediyor.

Alpine, Brezilya'da Fernando Alonso ve Esteban Ocon'la ilk ona girip, hafta sonunu iki araçla birden puan alarak kapatmıştı.

Katar GP öncesi konuşan Alonso, hafta sonu hakkında görüşlerini paylaştı.

İspanyol pilot, "Brezilya'da, hafta sonu boyunca çok iyi bir tempo yakaladık ve cumartesi günü, sprint yarışa kötü bir başlangıç yaptıktan sonra bir dereceye kadar toparlanmayı başardık. Yarış ise iyi geçti."

"Bence potansiyelimizi ortaya koyduk ve daha yeni lastiklere sahip AlphaTauri'yi arkamızda tutamadık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık fakat yeni lastiklerin hız avantajı çok fazlaydı."

"Sonunda her iki araçla da puan aldık ve eğer şampiyonada onların önünde olmak istiyorsak, yapmamız gereken şey bu. Mücadele, sonuna kadar oldukça yakın geçecek. Bu yüzden son üç yarışta her şeyi, en üst seviyeye çıkarmamız ve Brezilya'da yaptığımız gibi birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor."

"Orta Doğu'da yarışmaktan her zaman keyif aldım. Losail çok fazla bilmediğim bir pist ama uzun yıllar MotoGP takvimindeydi ve bu yüzden her şeye hazırız. Davie Brivio'ya bu pisti sordum çünkü bizim takımımızda Losail ile çalışma konusunda en fazla deneyimi olan kişi o."

"Ayrıca simülatörde denedik ve araç üstü görüntülerini seyrettik. Pist düzeni hızlı ve doğal görünüyor. Formula 1 araçlarının orada motosikletlere kıyasla nasıl performans göstereceğini görmek ilginç olacak."

Alpine'in diğer pilotu Esteban Ocon ise, bu hafta sonu çifte puan almaları gerektiği görüşünde.

"Griddeki tüm sürücüler gibi biz de Katar'da bilinmeyene doğru gidiyoruz çünkü burası Formula 1'in daha önce hiç yarış düzenlemediği bir yer."

"Elbette çoğumuz MotoGP yarışını seyrettik, bu yüzden pistin uzun düzlüklere ve geniş virajlara sahip olması gibi bazı bilgilere sahibiz. Genel olarak rüzgârlı, tozlu ve keyifli bir yarış olacağı için, muhtemelen Bahreyn'le oldukça benzer özellikler taşıyacak."

"Brezilya'da her iki araçla da puan almak harikaydı. Çok fazla şey olduğu ve pistte bazı güzel savaşlar verdiğimiz için yarıştan epey keyif aldım."

"Fernando ile beraber altı puan aldığımız için şampiyonada beşinci sıradayız. Takım çalışmasının ve tutarlılığının sezon sonunda beşinci kalmanın anahtarı olacağının gayet farkındayız."

"Artık önümüze bakıyoruz ve işimizi tamamlamaya odaklandık. Hedef, Katar'da başarılı bir performansla, Brezilya'daki gibi çift puan alıp, üçlü yarışı elimizden gelen en iyi şekilde bitirmek."

[Resim: 42290.baf46653.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
18/11/2021, 14:20

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Alonso: "2026 hazırlıklarına çok erken başladık" sadmin 0 39 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  FIA, 2026 için kural açıklarını kapatmaya çalışıyor! sadmin 0 33 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  2025 F1 Şampiyonluk Adayı, Yenilgi Sonrası Moralini Korumaya Devam Ediyor sadmin 0 105 Dün, 9:13
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1