play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 314
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Allison: "Mercedes'in Bahreyn GP zaferi unutulmazlar arasına girdi"
06-04-2021, 22:17
sadmin
Patron
KONU:
208,643
MESAJ:
566,504
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Verstappen: “RB22 verim...
MotoGP
2026 MotoGP Buriram Tes...
Formula 1 Haberleri
Vasseur: "Yeni arka kan...
Motor Sporları
2026 WSSP Phillip Islan...
Formula 1 Haberleri
Mekies: “Bu sezon zorlu...

Yorum: #1
Allison: "Mercedes'in Bahreyn GP zaferi unutulmazlar arasına girdi"

[Resim: 47156.d9a73b00.f1tr.com]

Mercedes 2020’de gerçekleşen 17 yarışın 13’ünü kazanarak şu ana kadar ki en dominant sezonlarından birini geçirmişti, buna rağmen, Mercedes teknik şefi James Allison, Bahreyn GP’deki beklenmedik birinciliğin takımın en unutulmaz galibiyetlerinden biri olduğunu düşünüyor.

Mercedes’in standartlarına göre “felaket” gibi geçen sezon öncesi testlerinin sonrasında, Lewis Hamilton’ın pole pozisyonunu 0.4 saniye farkla Max Verstappen’e kaptırması, durumun Mercedes için iyiye gitmediğini göstermişti.

Ancak takımın agresif stratejisi ve Hamilton’ın muazzam sürüşüyle birlikte, İngiliz pilot Bahreyn GP'de Verstappen’i 0.7 saniye geride bırakarak takıma galibiyeti getirdi.

Allison, Mercedes pit duvarında yaşanan coşku ve heyecanı şu sözlerle anlattı: “Şimdiye kadar bir yarış pistinde yaşadığım en heyecan verici deneyimlerden biriydi. Hepimiz nefesimizi tutuyor; parmaklarımızı, ayak parmaklarımızı sıkıyor ve sadece Lewis'in sonuna kadar dayanmasını umuyorduk.”

“O da bunu gerçekten mükemmel bir şekilde başardı. Ayrıca Max’in 4. virajda atak yapmaya çalışması ve bunu muazzam bir biçimde engellemesi heyecana heyecan kattı. Sonunda bitiş çizgisini geçtiğinde ise garajda büyük bir duygu patlaması yaşandı.”

“Geçen yıl, çok güçlü performanslarla çok sayıda yarış kazanmayı başardık ama Bahreyn'de aldığımız keyif kadar unutulmaz çok az yarış olacak.”

Bununla birlikte, Bahreyn'de Mercedes için her şey mükemmel değildi. Valtteri Bottas için kabus gibi geçen 10.9 saniyelik bir pit stop ile Hamilton ve Verstappen'e yetişmesi neredeyse imkansız hale geldi ve onu hüsrana uğratan bir üçüncülükle yarışı sonlandırdı.

Allison, Mercedes'in kendi YouTube kanalında, Bottas'ın pit stopunda neyin yanlış gittiğini anlattı.

Allison, "Valtteri çok düzgün bir şekilde geldi, aracı düzgün ve iyi bir şekilde konumlandırdı, bu da her zaman pit ekibine yardımcı olur."

“Fakat ne yazık ki, lastik tabancasını tutan mekanikerlerden biri tekerleğe yaklaştı, somunu döndürmeye başlatıp, onu gevşetti, ama sonra somun tamamen dönmeden önce tekerlek tabancasını erkenden çekti." dedi.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
06/04/2021, 22:17

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Russell: “Mercedes, yarış startlarında Ferrari’nin gerisinde kalıyor” sadmin 0 117 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Antonelli, Bahreyn testlerinin ardından Melbourne için pozitif kalıyor sadmin 0 91 Dün, 23:48
Son Mesaj: sadmin
  Leclerc, Bahreyn’deki sezon öncesi testlerinin son gününde en hızlı isim oldu sadmin 0 87 Dün, 23:09
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1