play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 182
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Albon, Red Bull'da fırsat bulamaması halinde başka takımlara bakabilir
25-07-2021, 16:46
sadmin
Patron
KONU:
205,315
MESAJ:
563,071
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2025 Abu Dabi GP ne zam...
Formula 1 Haberleri
Paul Aron, Abu Dabi GP ...
Formula 1 Haberleri
Audi F1, Perk ile çok y...
Formula 1 Haberleri
Antonelli'nin babası Ma...
Formula 1 Haberleri
Montoya: "2025 Katar GP...

Yorum: #1
Albon, Red Bull'da fırsat bulamaması halinde başka takımlara bakabilir

[Resim: 34710.4a1bf25c.f1tr.com]

Alex Albon, eğer Formula 1'e dönebilmek adına Red Bull'da herhangi bir fırsat yakalayamazsa, başka takımlara bakabileceğini dile getirdi.

Taylandlı sürücü, geçen yılı Red Bull Racing'de yarışarak geçirmişti ve sezon sonunda koltuğunu Sergio Perez'e kaybetmesinin ardından bu yıl RB16B'nin gelişimi için simülatör çalışmaları yapmaya başlamıştı.

Albon aynı zamanda hem AlphaTauri hem de Red Bull'un yedek/test pilotluğunu da yapıyor.

Sadece 25 yaşında olan Albon, bu yıl bazı DTM yarışlarında da yer alıyor ve olası bir F1'e dönüş için kendisini formda tutmaya çalışıyor.

Formula 1'den ayrılan sürücüler genellikle, büyük bir sürpriz olmadığı takdirde ikici kez spora dönemiyorlar. Son dönemde geri dönen bazı isimler vardı ve bunun son örnekleri Esteban Ocon - Fernando Alonso ikilisiydi.

Albon, F1 ile yaptığı son röportajda, bir yılı daha kenarda geçirmesinin problem yaratıp yaratmayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi: "Yaş açısından bakarsak, hayır. Şu anda yaşlı bir pilot değilim. Ancak Formula 1'de her şey nispeten çok hızlı ilerliyor."

"Bir yıldan fazla bir süreyi kenarda geçirdikten sonra, aracı sürmek zorlaşıyor. En fazla bir yıl ara verebilirsiniz. Esteban öyle yaptı. Fernando [Alonso] farklı bir örnek çünkü Fernando, Fernando'dur!"

"Araçlar çok hızlı gelişiyor, teknoloji de gelişiyor. F1'e yakın olan herhangi bir seri yok."

“Yani maksimum bir yıl ara verebilirsiniz. Şu anda elimden geldiğince, yapabileceğim her şeyi yaptığımdan emin olmaya ve aynı zamanda kendimi aktif tutup, etrafa bakmaya ve benim için orada ne olduğunu görmeye çalışıyorum."

Red Bull programının bir parçası olan Albon, özellikle Perez ve AlphaTauri ikilisi Pierre Gasly ve Yuki Tsunoda'yı da yakından takip ediyor.

Max Verstappen ve Gasly'nin gelecek yıl mevcut takımlarında devam edecekleri zaten doğrulandı. Ancak Sergio Perez ve Yuki Tsunoda hakkında resmi bir doğrulama yok.

Albon, eğer bu iki takımda boşluk bulamazsa, başka takımlara bakacağını belirtti.

Albon, "Gridin diğer taraftarlarında pek bir şey yok. Bazı açılardan, diğerlerinin iyi performans gösterememesine bağlıyorum. Formula 1'deki sürücü pazarı bu şekilde işliyor."

"Daniel Ricciardo'nun takım değiştirmesiyle beraber F1'de yarışma fırsatı yakaladığım için şanslıydım, bu her şeyi değiştirdi. Bu yıl, bu açıdan biraz sönük görünüyor. Eğer burada [Red Bull] bir yarış koltuğu yoksa, bunun mümkün olabileceği birkaç takım var. Bekleyip görmeniz gereken dönemlerden biri."

"Red Bull'da herkes bana çok iyi davrandı. Eminim bir fırsat ortaya çıkarsa Helmut [Marko] ve Christian [Horner] bana yardım etmeye ve beni desteklemeye açık olacaklar. Eminim simülatör ve yedek pilotluk rolü de yine bir seçenek olabilir."

"Şimdilik boşluk olup olmadığını görmek için ana odak noktam olan F1'e bakıyorum. Sonrasında neler olacağını ise göreceğiz." dedi.

Albon, kararın süresiyle ilgili ise şöyle dedi: "Sürücü pazarında yaşananlar için henüz nispeten erken ancak diğer şampiyonalardaki sürücü kararlarının daha erken alındığını da hatırlamak gerekiyor."

"Formula 1'de Ağustos'tan Kasım'a kadar karar verebilirsiniz ve bu, herhangi bir sorun yaratmaz. Ancak Formula E veya IndyCar gibi diğer şampiyonalara bakarsanız, sezonlar daha erken başlar ve bu nedenle kararların daha erken alınması gerekir."

"Piyasayı değerlendirmeli ve tüm seçeneklere baktığımızdan emin olmalıyız, bu yüzden durum zor."

[Resim: 34711.479ab3e4.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
25/07/2021, 16:46

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Bottas, Red Bull’un telsiz mesajıyla dalga geçti sadmin 0 53 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes, Red Bull’un Antonelli’ye yönelik sosyal medya saldırıları için özrüne yanıt verdi sadmin 0 53 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull’un Isack Hadjar’ı F1 Takımına Terfi Ettirmesinde Ayrton Senna Özelliği Belirleyici Oldu sadmin 0 45 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1